Hoe ontdek je een land nu echt? Natuurlijk gaan we allemaal naar de grote bekende plaatsen zoals Auckland, Christchurch of Milford Sounds. Maar een land leer je echt kennen in die typische kleine plaatsjes. Waar het leven relaxt is en waar de tijd soms stil lijkt te staan.

Hanmer Springs precies dat typische plaatsje. Trek je over het zuidereiland, dan mag een stop in dit plaatsje in ieder geval zeker niet ontbreken.

Je kunt er van alles leren en van alles beleven. Of het nu gaat om de inheems cultuur of de prachtige natuur. Er zijn bovendien talloze manieren waarop je dat kunt beleven. Waar het echter vooral om te doen is, zijn natuurlijk de bijzonder warmwaterbronnen die hier te vinden zijn. Een must see waar je je ogen uit zal kijken!

Hanmer Springs en de warmwaterbronnen

Warmwaterbronnen hebben de bijzondere eigenschap dat het water wordt opgewarmd door de aarde. Er is maar een beperkt aantal plekken op de wereld waar je dit kunt beleven en de bronnen bij Hanmer Springs zijn daarbinnen ook nog eens een plek waar deze beleving extra groot is.

Dit is dan ook de reden waarom de aantrekkingskracht op mensen uit alle delen van de wereld hier zo groot is. Niet alleen de bronnen zelf, maar ook de schilderachtige natuur eromheen zijn belevenissen die je voor altijd bij zullen blijven.

Hanmer Springs

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Hanmer Springs

Om Hanmer Springs ten volle te beleven doe je er meer dan alleen van een afstand je ogen uitkijken. Je neemt dan ook deel aan de vele activiteiten die je dichter bij de bezienswaardigheden in dit gebied brengen. Deze vijf zijn allemaal de moeite waard.

Warmwaterbaden

De warmwaterbronnen zijn niet alleen mooi om naar te kijken. Het water is ook heel gezond om je in onder te dompelen. Daarom is er in en om het plaatsje flink wat ruimte ingeruimd voor de warmwaterbaden die gebruikmaken van het water uit de bronnen. Dit is wel met afstand de grootste magneet die toeristen aantrekt, dus verzeker je van een plekje door tijdig te boeken. Als je er eenmaal in zit wil je er nooit meer uit!

Het bos in

Hanmer Springs heeft zoals gezegd meer fabelachtige natuur te bieden dan de bronnen alleen. Zo is er ook het naastgelegen Hanmer bos. Ook hier kan je jezelf gemakkelijk een hele dag in verliezen.

Als is het alleen al vanwege de bomensoorten die je nergens op de wereld tegenkomt behalve hier in dit deel van Nieuw-Zeeland. Je kunt wandelend of op de fiets urenlang op verkenning gaan. Dit kan je ook doen aan de hand van een gids die je de meest bijzondere plekken toont.

Hanmer Springs
Hanmer Springs

Wintersporten

Wat niet onbelangrijk is om te vermelden, is dat Hanmer Springs niet alleen voor mensen die zomerse vakanties boeken van alles te bieden heeft. De streek staat ook bekend om zijn aantrekkelijke skigebieden.

Dus ook voor de liefhebbers van de ski’s en de snowboards kan een reis juist naar deze streek op het zuidereiland een serieuze optie zijn. Mount St. Patrick is hiervoor de aangewezen plek. De liefhebber zal versteld staan.

Vissen

Wanneer vissen jouw hobby is, dan is het goed mogelijk dat je je vakantieweken gebruikt om de mooiste visgebieden van de wereld te verkennen. Eén van de gebieden waar je dan zeker eens geweest moet zijn is Hanmer Springs. Het vissen was hier ooit de manier van voedselvergaring door de inheemse Maori-bevolking. Inmiddels is het één van de meest favoriete vrijetijdsbestedingen.

Eten en drinken

Of je nu een drukke dag vol activiteiten doorbrengt in Hanmer Springs, of je hebt ervoor gekozen om een dag te relaxen, wat je in ieder geval altijd als onderdeel van de dag zou moeten doen, is genieten van de lokale keuken. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je de plaatselijke wijn, die inmiddels over de hele wereld lof oogst, gaat proberen. Zo hoort genieten te zijn!

Hanmer Springs

Vervoer in Hanmer Springs

Blijf je meerdere dagen in Hanmer Springs hangen? Goede keus! Ook op het gebied van vervoer hoef je je namelijk geen enkele zorg te maken. Trek je door het land op de motor of met een auto, dan zal je merken dat alles in deze streek goed bereikbaar is.

Terwijl er ook allerlei vormen van openbaar vervoer zijn. Vooral bussen en shuttle diensten vanuit verschillende delen van Nieuw Zeeland maken Hanmer Springs goed bereikbaar.

De achtergrond van Hanmer Springs

Hanmer Springs heeft een rijk verleden. De bronnen werden in 1859 ontdekt en vanaf 1864 was het gebied ook daadwerkelijk bereikbaar met dank aan de brug over de Walai rivier. Al was de eerste brug binnen tien jaar al niet meer begaanbaar door toedoen van stevig winden.

Sinds 1882 is het gebied langzaam maar zeker meer en meer ontwikkeld. Daardoor is het gegroeid tot wat het tegenwoordig is, een speciale plek die allerlei soorten mensen kan aanspreken.

Locatie

Locatie Hanmer Springs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven