Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Nieuw-Zeeland

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Nieuw-Zeeland is een droombestemming voor velen. Er zijn weinig landen zo gevarieerd en indrukwekkend als NZ. Het is wellicht iets duurder, maar je geloof ons. Elke euro die je investeert in je rondreis is het dubbel en dwars waard.

Rondreis door Nieuw Zeeland

Een rondreis door Nieuw Zeeland is een mooie manier om het land te ontdekken. En Nieuw-Zeeland is een schitterend land. Sterker nog het is het mooiste land dat wij gezien hebben. Het land is zo groot als Frankrijk, maar er is zo veel te zien en te doen dat je zeker weten tijd te kort komt. Om je op weg te helpen met een rondreis door Nieuw-Zeeland hebben we aantal tips op een rij gezet;

Waarom je naar Nieuw Zeeland ‘moet’

Zoals we eerder al zeiden; Nieuw-Zeeland behoort tot de mooiste landen ter wereld. Google maar eens ‘Top 5 Mooiste Landen‘ en ik durf te wedden dat NZ er tussen staat. Iedereen zou daarom een keer rondreis door Nieuw-Zeeland ‘moeten’ maken.

Veel bezoekers gaan met pijn in hun hart weer naar huis. De schitterende natuur, de vriendelijke bevolking en de rust die je er vindt is uniek en bijna nergens ter wereld te vinden. Ook wij namen na ieder bezoek met pijn in ons hart afscheid van dit prachtige en unieke land.

Veel bezoekers gaan met pijn in hun hart weer naar huis

Milford Track

Een rondreis door Nieuw-Zeeland brengt je langs dit soort plekken

plekken in Nieuw-Zeeland

Lavendel velden in Wanaka

Wat kost reizen in Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is helaas niet de goedkoopste bestemming. Een ticket naar dit indrukwekkende land kost je al snel €950 hoewel ze buiten het seizoen ook te vinden zijn voor minder dan €700. Daarnaast liggen de prijzen voor het leven in Nieuw-Zeeland ongeveer gelijk met die in Nederland.

Het feit dat het aan de andere kant van de wereld ligt, en het feit dat het een eiland is, helpen ook niet echt mee. Toch garanderen we dat het elke euro meer dan waard is.

Tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland geef je al snel €50 tot €100 per dag uit

Duur, maar niet onbetaalbaar

Laat je echter niet afschrikken door mensen die roepen dat NZ extreem duur is. Het is duur in vergelijking met Azië of Zuid/Midden-Amerika, maar het is zeker niet onbetaalbaar. Je kunt best een hoop kosten besparen.

Zo kun je zelf je eigen eten klaar maken, een auto huren i.p.v. een camper, buiten het seizoen reizen i.p.v. het hoogseizoen of kiezen voor veel gratis activiteiten (die er genoeg zijn).

TIP ♥ – meer weten over wat reizen hier kost? Check onze pagina budget Nieuw-Zeeland

Tongariro National Park

Rondreis door Nieuw-Zeeland boeken

Je kunt op eigen gelegenheid door Nieuw-Zeeland reizen, maar je kunt ook een rondreis boeken. Er zijn verschillende soorten rondreizen te boeken. Zo heb je camperreizen, waar je geen georganiseerde reis boekt maar eigelijk alleen een vliegticket, een camper en een soort route.

Je hebt dan alle vrijheid om rond te reizen terwijl je zelf niet zo veel hoeft te regelen. Persoonlijk vinden wij dit de beste optie.

Zie je het niet zitten om zelf te rond te rijden? Dan kun je uiteraard ook een georganiseerde rondreis door Nieuw-Zeeland boeken. Hierbij hoef je zelf niet te rijden en reis je meestal in een groep. Je zit dan wel ‘vast‘ aan een reisschema, maar je hoeft ook minder zelf te regelen.

Wat kost dat?

Een rondreis door Nieuw-Zeeland is niet goedkoop. Voor een rondreis van 3 weken (korter hoef je ook niet te gaan) betaal je al snel zo’n €2.200 per persoon. Dat is geen kleine uitgave. Je krijgt er echter wel heel veel voor terug.

Voor een rondreis van 3 weken betaal je al snel zo’n €2.200 per persoon.

Er zijn ook goedkopere reizen te boeken van minder dan 3 weken. Je kunt ook een complete camperreis boeken waarbij je camper en overnachtingen op campings al geregeld zijn. Ook dit is niet goedkoop. Denk aan zo’n €3.000 per persoon.

Hieronder een aantal goede reis aanbieders voor rondreizen door Nieuw-Zeeland.

Wanaka

Sjoerd in Wanaka

De beste reistijd

Het weer in Nieuw Zeeland is te vergelijken met het klimaat in Nederland of België. Dat betekent dat je koude tot zachte winters hebt en warme zomers (niet altijd). Er is geen regenseizoen aangezien het het hele jaar door regent. Vooral in de winter kunnen er flinke regenbuien ontstaan. Het noorden van het Noordereiland heeft, omdat het zo dicht naar de evenaar ligt, een subtropisch klimaat.

De beste reistijd voor Nieuw-Zeeland zijn de maanden december tot en met maart

Hoogseizoen (zomer)

De maanden december tot en met maart vormen de zomer en zijn dus de beste maanden om een rondreis door Nieuw-Zeeland te maken. Het is de ideale tijd om met je camper of auto rond te touren. Outdoor activiteiten zijn het beste te doen, de stranden zijn het lekkerst en je hebt verschillende festivals.

TIP ♥ – hou er rekening mee dat prijzen omhoog schieten, en in de ski-steden is het hoogseizoen.

Laagseizoen (winter)

De maanden juni tot en met augustus vormen de winter in Nieuw-Zeeland. Je kunt rondreizen door Nieuw-Zeeland, maar het is wel een stuk kouder.  De dagen zijn korter en de temperaturen liggen lager, maar het is ook rustiger. Je kunt goedkoper reizen. Je hebt vaak scherpe aanbiedingen voor accommodatie en restaurants. In de Zuidelijke Alpen wordt het drukker in de skigebieden.

TIP ♥ – meer over de beste reistijd van Nieuw-Zeeland lees je op deze pagina

Beste reistijd Nieuw-Zeeland
Beste reistijd zuid Nieuw-Zeeland
Marlborough Sounds

Het indrukwekkende Marlborough Sounds op het Zuidereiland

Zelf rond door Nieuw-Zeeland maken

Je kunt uiteraard ook zelf een rondreis door Nieuw-Zeeland maken. In principe zit er weinig verschil tussen zelf een camper of auto kopen/huren of een georganiseerde camperreis boeken. Het enige verschil is dat je zelf alles moet uitzoeken.

Dat klinkt heel lastig, maar dat is het niet. Een camper of auto is zo gehuurd. Er zijn honderden verhuurbedrijven waar je auto\s en campers kunt huren. Groot en klein, internationale of lokale bedrijven.

We raden aan om je camper/auto van tevoren te huren en niet ter plekke

Camper of auto?

Nieuw-Zeeland is hét land om met een eigen camper of auto te verkennen. Je hebt alle vrijheid en kunt gaan en staan waar je wilt. Je kunt er voor kiezen om een auto te huren en in ho(s)tels te overnachten. Zodoende reis je wat sneller rond en ben je iets flexibeler dan met een grotere camper.

Je kunt ook een camper huren en op campings overnachten. Daarmee bespaar je weer kosten voor overnachten, hoewel de meeste campings ook betaald zijn. Met een camper heb je wel het échte roadtrip gevoel.

TIP ♥ – in tegenstelling tot wat veel mensen denken mag je in Nieuw-Zeeland niet zomaar overal kamperen

Tips voor auto of camper huren

Wij hebben alle tips en info voor het huren of kopen van een auto of camper opgeschreven. Met deze kleine gidsen kun jij goed voorbereid op weg.

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU