Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Cuba

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

Authentiek en bijzonder veelzijdig. Zo wordt Cuba over het algemeen omschreven. Het is het grootste eiland in het Caribisch gebied en iedereen kent het land. Door de politieke rellen waarin Cuba de afgelopen jaren in verzeild is geraakt (met boycotten tot gevolg) is het als of je terug gaat in de tijd wat het land nog mooi en authentiek maakt. Daarnaast wordt Cuba omringd door mooie stranden, kleine tropische eilanden en koraalriffen.

Cuba is het land waar de tijd stil lijkt te staan. Zodra je hier landt is het alsof je een tijdmachine uit stapt. Het land heeft moeilijke tijden achter de rug, maar kruipt steeds meer uit zijn schulp en steeds meer reizigers weten hun weg te vinden naar dit unieke, indrukwekkende land.

Waarom je naar Cuba ‘moet’

Zoals gezegd is Cuba lange tijd afgesloten gewest van de buitenwereld. De reiswereld begint het land pas de laatste twee jaar echt te ontdekken en dus is het nog niet overspoelt met toeristen. En ondanks dat bijna niemand Engels spreekt is iedereen erg hartelijk, verwelkomen ze je altijd met een glimlach en zijn ze oprecht geïnteresseerd. Dit in combinatie met de vele bezienswaardigheden en schitterende natuur, maakt het voor ons een van de leukste landen in Midden-Amerika.

Highlights Cuba

Vliegtickets Cuba

Beste reistijd Cuba

Wat is er te zien

Juist omdat het land zo lang afgesloten is geweest vind je er nog prachtige bezienswaardigheden. De steden zijn er nog gezellig, het aantal toeristen is laag en het is authentiek. Steden als Havana, de authentieke Cubaanse stad, lijkt iedereen te kennen. Daarnaast is het nog vrij goedkoop waardoor je veel waar voor je geld krijgt.

TIP ♥ – een retourtje Cuba vanaf €446   bekijk tickets

Maar niet alleen de steden zijn indrukwekkend. In het noordwesten vind je de prachtige Valle de Vinales regio waar je heerlijk tot rust komt en van de natuur kan genieten. Stranden zijn er ook genoeg te vinden op dit eiland. Denk aan Zapata, Playa Giron of Varadero. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Trinidad, waar je al een week zou kunnen blijven!

Budget Cuba

Backpacken Cuba

Visum Cuba

Meer lezen over Cuba?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU