China

China is één van de meest gezochte landen op Google. Het is het land van de toekomst waardoor veel mensen richting dit grote land vertrekken, of dat nu voor zaken of voor reizen is. China is geen land van palmbomen, hangmatjes aan het strand en feestjes tot in de late uurtjes aan de kust.

Toch wordt China ook onder backpackers er reizigers steeds populairder. Terecht ook. Het mag dan niet de tropische stranden van Maleisië hebben of de rust die je vindt in Nepal, het heeft schitterende culturele bezienswaardigheden en prachtige natuur in het binnenland.

China heeft zelfs 45 bezienswaardigheden of natuurgebieden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan! Het is een land dat letterlijk niet te missen is.

Waarom China

De schitterende cultuur kwam zo’n 2.000 jaar geleden tot stand tijdens de bekende Han-dynastie. De eeuwenoude bouwwerken in het land staan nog steeds met de Chinese Muur als bekendste hoogtepunt. Toch wordt deze eeuwen oude cultuur met snelheid van het licht ingehaald door moderne wolkenkrabbers en een 24/7 economie. De combinatie van oud en nieuw maakt China zo’n eindeloos fascinerende bestemming.

Het eerste wat je opvalt als je in China reist is de hoeveelheid mensen. Buiten de steden in het midden en oosten van het land liggen dorpen die eindeloos lijken te duren, verbonden met snelwegen. Mensen leven hier met thee, eten met eetstokjes, bidden in rokerige tempels en leven in een krioelende mensen massa. Het moet je ding zijn.

Highlights China

Vliegtickets China

Beste reistijd China

Backpacken China

Wat is er te zien?

Er is super veel te zien! We kennen allemaal de Chinese MuurBeijing of Shanghai, maar reis naar het westen of noorden en je komt in een totaal andere wereld. Je laat de steden achter en de mensen massa wordt dunner en dunner.

De ‘Chinezen’ vind je hier niet, hier wonen etnische minderheden, variërend van animistische bergstammen tot stedelijke moslims. Het magische landschap hier wordt gedomineerd door groene rijstvelden, mistige heuvels en overblijfselen van de oude Zijderoute en de magistrale bergen van Tibet.

Laat je verrassen door een land met twee gezichten. De chaos van de grote steden en de cultuur en natuur in het binnenland. China is een land waar je niet om heen kan, letterlijk!

Top Tips China

Reizen door China is heel anders dan reizen in Zuidoost-Azië. Het land is veel groter waardoor je het reizen beter moet plannen. Maar daarnaast zijn de mensen en gewoontes ook heel anders. Het is wel even wennen als je Chineze hoort rochelen of spugen naast je. Dat maakt het reizen wel uitdagend (vinden wij). We hebben een aantal tips voor je.

  • Reserveren is in principe niet nodig behalve tijdens de Golden Week. Het hele land is dan vrij. Deze weken vallen in februari (rond het Chinese Nieuwjaar), de eerste week van Mei en eerste week van Oktober.
  • Het eten op straat (street food) is heel erg goed in China. verleg je grens en probeer een paar van de vreemde gerechten.
  • Grappig feitje; China is een van de grootste wijnexporteurs ter wereld. Een lekker wijntje is dus makkelijk te vinden in China.
  • Vaak spreken ze in (jeugd) hostels beter Engels dan in fancy hotels. En locals die Engels spreken helpen je graag op weg.
  • ATM’s zijn er genoeg in China en ze accepteren in grotere steden allemaal Westerse bankpassen evenals creditcard.

Budget China

Visum China

Vakantie China

Reisinformatie China

1 gedachte over “China”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven