Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Rondreis Chili

 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Chili is een van de meest ontwikkelde landen in Zuid-Amerika. Het reizen naar Chili wordt dan ook steeds populairder. Doordat het land zo goed ontwikkeld is, is het reizen in het land ook een stuk makkelijker. Daarnaast is het een van de meest diverse en fascinerende landen in Zuid-Amerika en een rondreis Chili is dan ook een unieke ervaring.

  Rondreis Chili

  Er zijn weinig landen die zo divers als Chili. In Patagonië lopen de gaucho’s, in Altiplano de alpaca herders en in het binnenland de  oude koloniale steden. Er als je niet zelf door het land wilt trekken is er geen betere manier om Chili te ontdekken dan een rondreis door het land.

  Waar Chili bovenal in uitblinkt zijn de duizelingwekkende landschappen. Waar je ook bent, hoe je ook reist, het ene na het andere oogverblindende landschap komt voorbij. Een rondreis Chili staat dan ook garant voor avontuur en bijzondere ervaringen. Bezoek tijdens je reis de uitgedroogd woestijnen, vruchtbare valleien, vulkanen, oeroude bossen, enorme gletsjers en fjorden

  Rondreis Chili boeken

  Maar waar boek je zo’n rondreis? Er zijn namelijk nogal wat websites die reizen aanbieden. Het makkelijkste is om offertes op te vragen bij verschillende reisorganisaties.

  reizen in ChiliTijdens je rondreis Chili mag kom je zulke uitzichten tegen

  Voor wie is een rondreis Chili

  Een rondreis is in eerste instantie natuurlijk voor iedereen geschikt. Maar niet iedereen WIL een georganiseerde rondreis maken. Sommigen van ons vinden het zelf uitzoeken van een reis gewoon veels te leuk. Maar er zijn wel een aantal redenen om een georganiseerde rondreis Chili te overwegen.

  Reizen met kinderen

  Als je of jullie op reis gaan met kinderen is een georganiseerde rondreis zeker aan te raden. Omdat alles is geregeld kan jij je volledige aandacht richten op de kinderen. Het geeft onderweg een gerust gevoel te weten dat al het vervoer en alle overnachtingen al zijn geregeld. Ook hoef je niet meer na te denken over wat je volgende stop gaat zijn. Zo hou je dus meer tijd over voor de kinderen. Daarnaast weet je zeker dat de hotels en het vervoer kindvriendelijk zullen zijn.

  Reizen met minder tijd

  Ook als je maar kort de tijd hebt is een georganiseerde rondreis door Chili een prima keuze. Je weet dan precies hoe je dag invulling zal zijn, je kan dus optimaal gebruik maken van de tijd die je hebt. Daarnaast reist het een stuk relaxter als je weet dat alles geregeld is dan wanneer je in dat korte tijdsbestek ook nog eens alles zelf moet uitzoeken en regelen.

  PatagonieTijdens je rondreis Chili mag je Patagonië niet overslaan!

  Reisinformatie Chili

  Waar of hoe je gaat rondreizen ligt helemaal aan jezelf. Maar het is niet zo dat je niks hoeft voor te bereiden als je op rondreis door Chili gaat. Er zijn wel een aantal dingen je dient te weten voordat je Een vliegticket naar Chili boekt.

  Budget Chili

  Een budget Chili is natuurlijk afhankelijk van je eigen reisstijl. Waar de een kan reizen met een dagbudget van €30 per dag, heeft de ander minimaal €100 nodig. Het is mogelijk om met €30 per dag in Chili te reizen maar echt leuk reizen is dat niet. Je hebt namelijk nergens ruimte om leuke dingen te doen of in iets luxere hotels te slapen.

  Visum Chili

  Je hebt voor Chili geen visum nodig. Zodra je op het vliegveld van Santiago of over de grens aan komt in Chili krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Je hoeft hier niet voor te betalen. In je paspoort krijg je een stempel waarmee je 90 dagen lang vrij door Chili mag reizen.

  Beste reistijd Chili

  De maanden november tot en met februari worden gezien als de beste reistijd Chili, maar dat kan per regio verschillen. Als je bijvoorbeeld het noorden bezoekt heerst er een ander klimaat dan in het zuiden en centraal Chili. Eigenlijk is er dus niet één beste reistijd voor Chili. Elke regio heeft een eigen reisadvies.

  Meer lezen over Chili?

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU