Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Chili

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Chili is misschien wel het meest bekend vanwege de vorm. Het smalle ,lange strookje land strekt zich ruim 4.500 kilometer uit langs de kust. Ter vergelijking, dat is net zo lang als de afstand van Noorwegen tot Nigeria. En het is een land van uiterste. Met de extreem droge en hete Atacama woestijn en het sprookjesachtige Patagonië in het zuiden is er meer dan genoeg te zien.

  Chili is een van de meest unieke landen in Zuid-Amerika. Uiteraard heeft de bijzondere vorm daar mee te maken, maar de natuur, cultuur en de mensen maken het land. Het Andes gebergte en de zee zorgen er voor dat het land wordt afgesloten van de rest van de wereld. Op deze pagina delen we de volgende reisinformatie Chili met je;

  Beste reistijd Chili

  Chili is qua vorm een bijzonder land. Het land is 4.500 kilometer lang en slechts 175 kilometer breed. De beste reistijd Chili verschilt dus in het noorden, midden en zuiden. Aangezien Chili op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van ons. De maanden november tot en met februari worden gezien als het hoogseizoen in Chili.

  De maanden november tot en met februari worden gezien als de beste reistijd Chili, maar dat kan per regio verschillen. Als je bijvoorbeeld het noorden bezoekt heerst er een ander klimaat dan in het zuiden en centraal Chili. Eigenlijk is er dus niet één beste reistijd voor Chili. Elke regio heeft een eigen reisadvies.

  TIP ♥ – meer info hierover vind je op de pagina beste reistijd Chili.

  Beste reistijd Chili
  Torres del Paine

  Patagonië is een van de mooiste regio’s in Zuid Amerika 

  Budget Chili

  Het reizen in Chili is niet zo goedkoop als in Peru of Colombia. Maar dat betekent niet dat alleen mensen met een flinke zag geld naar Chili kunnen. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om wat geld te besparen.

  Een budget Chili is natuurlijk afhankelijk van je eigen reisstijl. Waar de een kan reizen met een dagbudget van €30 per dag, heeft de ander minimaal €100 nodig. Het is mogelijk om met €30 per dag in Chili te reizen maar echt leuk reizen is dat niet. Je hebt namelijk nergens ruimte om leuke dingen te doen of in iets luxere hotels te slapen.

  Reken voor je budget Chili op minimaal €35 tot €40 per dag. Als je af en toe wat meer luxe wilt ben je zeker zo’n €60 tot €80 per persoon per dag kwijt.

  TIP ♥ – meer gedetailleerde info vind je op onze pagina Budget Chili.

  Visum Chili

  Zodra je op het vliegveld van Santiago of over de grens aan komt in Chili krijgen alle Nederlanders en Belgen een visum voor 90 dagen (3 maanden). Je hoeft hier niet voor te betalen. In je paspoort krijg je een stempel waarmee je 90 dagen lang vrij door Chili mag reizen.

  Hoewel je geen visum Chili nodig hebt, krijg je wel een zogenaamde 90-day-tourist-card. Deze kaart moet je goed bewaren omdat ze deze weer vragen zodra je het land verlaat.

  TIP ♥ – meer informatie over je visum vind je op de pagina Visum Chili

  Tierra del Fuego

  Het schitterende Tierra del Fuego National ParK 

  Inentingen Chili

  Op het moment van schrijven zijn er geen verplichte inentingen Chili. Je kunt dus naar Chili reizen zonder inentingen te halen. En in tegenstelling tot andere landen heb je ook geen vaccinatiebewijs nodig voor het reizen naar Chili. Houd deze site wel goed in de gaten. Regelgeving qua inentingen kunnen namelijk snel veranderen.

  TIP ♥ – meer informatie over je inentingen vind je op de pagina Inentingen Chili

  Eten en drinken Chili

  Met name de vis is van wereldklasse in Chili. Er zijn een aantal traditionele gerechten, deze noemen ze vaak comida típica of comida criolla. Deze worden nog geserveerd in ouderwetse restaurants, beter bekend als picadas. Uit eten gaan in Chili is relatief goedkoop. In lokale restaurantjes kun je voor 3.500 tot 5.500 Peso(€4,50 tot €7,25) al een aardige maaltijd (menu del dia) krijgen, bestaande uit vlees of vis.

  Als je nog goedkoper wilt eten check dan de lokale markten. Op de markten, die ze in de meeste steden wel hebben, vind je een overvloed aan goedkope, verse producten. Daarnaast hebben ze hier veel eet kraampjes waar je heerlijk (en goedkoop) kunt eten.

  Eten Chili

  Vervoer Chili

  Chili is een land dat zich ruim 4.000 kilometer uitstrekt langs de kust. Het vervoer Chili is makkelijk, comfortabel en, in vergelijking met Europa, vrij goedkoop. De meeste locals reizen met de bus, en omdat het is zo’n betrouwbare en betaalbare optie is doen de toeristen waarschijnlijk hetzelfde. Door de verlaagde prijzen zijn de laatste jaren de binnenlandse vluchten steeds makkelijker voor de lange afstanden.

  Chili is een van de meest ontwikkelde landen in Zuid-Amerika. Het wegennetwerk in Chili is dan ook bijzonder goed. De trein in Chili is beperkt beschikbaar. De meeste reizigers (en locals) reizen met de bus.

  TIP ♥ – meer info over vervoer vind je op de pagina vervoer Chili

  Meer lezen over Chili?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU