Bolivia

Bolivia is een indrukwekkend land met de besneeuwde bergtoppen, spiegelgladde meren, grote woestijnen, gigantische regenwouden, uitgestrekte savannes en het Amazonegebied. Het mystieke landschap biedt tal van adembenemende bezienswaardigheden. Qua natuur hoort Bolivia tot de mooiste landen van het continent. Reizen in Bolivia is de laatste jaren steeds populairder geworden. Zeker onder outdoor-liefhebbers! Het land combineert natuurlijk schoon met een rijke geschiedenis, fascinerende cultuur en biedt garantie voor avontuur. Daarnaast is het land ook nog eens betaalbaar en makkelijk te bereizen! Een wereldbestemming dus! Daarom nemen wij je met onze tips, graag mee door dit prachtige land.


De nieuwste Bolivia blogs

10 redenen waarom Sucre op jouw to-do lijst moet staan

Sucre behoort tot de mooiste steden van Zuid-Amerika. De witte koloniale huizen, het uitzicht op de bergen, de prachtige architectuur, gezellige bars en restaurants maken het een heerlijke stad. Iedereen die naar Bolivia reist, komt vroeg of laat in deze stad. Twijfel je nog? Dan deel ik graag 10 redenen waarom Sucre op jouw to-do lijst moet staan.

Grensovergang van Bolivia naar Peru

Grensovergangen kunnen als vervelend en tijdrovend worden ervaren. Wij geven daarom onze tips om de grensovergang tussen Bolivia en Peru zo spoedig mogelijk te laten verlopen!

Route Bolivia

Reizigers die op zoek zijn naar stranden zoals Brazilië, of Inca ruïnes zoals Peru hoeven niet naar Bolivia te komen. Reizigers die echter op zoek zijn naar avontuur, ongerepte natuur en een fascinerende cultuur, zitten in Bolivia meer dan goed. Het land heeft ongelooflijk veel te bieden en speciaal voor iedereen die er heen wil, delen wij onze route door Bolivia.

Waarom moet je naar Bolivia

Als dat nog niet genoeg regen is om het land te bezoeken zijn er altijd nog de vriendelijke inwoners. De buitenaardse zoutvlaktes, oude Inca paden en gigantische vulkanische pieken. Bolivia beloont de avontuurlijke reizigers en omvat alles wat je zoekt op reis.

Op de zee na vind je in Bolivia alles wat je in Zuid-Amerika zoekt. Net zo fascinerend als de natuur is de cultuur in het land. Drie eeuwen lang is Bolivia gekoloniseerd en die overheersing heeft een stempel gedrukt op de taal, godsdienst en architectuur. Maar de echte Boliviaanse traditionele cultuur is eigenlijk nog veel mooier.

Wat is er te doen?

Ondanks de vele bezienswaardigheden behoorde Bolivia tot voor kort tot een van Zuid-Amerika’s minst bezochte landen. Dat is vandaag de dag wel anders. Iedereen schijnt het land te kennen en de mooie bezienswaardigheden op hun to-do lijstje te hebben staan. En terecht.

Het is een feest voor avonturiers; rijden op ’s werelds meest gevaarlijke wegen in Yungas, paragliden boven de groene La Paz valleien of vissen in de Amazone rivier. Of misschien doe je wel een poging de 6.000 meter hoge Andes pieken te bedwingen of je springt uit een zweefvliegtuig.

Tips voor een bezoek

Hierboven hebben we alle belangrijke pagina’s en blogs voor je op een rij gezet, maar we hebben nog een aantal tips die we je mee willen geven voordat je op reis gaat:

  • Bolivia kan het hele jaar bezocht worden, maar verwacht geen zomerse temperaturen. Het kan hier behoorlijk fris worden;
  • De jongeren spreken Engels, vooral in steden als La Paz of Sucre. De oudere generatie spreekt over het algemeen alleen Spaans;
  • Reis altijd met een beetje cash op zak. Zeker als je richting de afgelegen gebieden reist. Pinautomaten werken daar niet altijd;
  • Wees flexibel en maak niet te veel plannen. Het gaat zelden zoals je van tevoren verwacht;
  • Maak gebruik van openbaar vervoer. Reizen met de bussen duurt lang, maar is een geweldige ervaring.

1 gedachte over “Bolivia”

  1. Hallo
    Ik ga naar Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chili en Patagonië en zoek hier voor digitale reisgidsen geschikt voor mijn (sony) e-reder (epub)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven