Hoofdmenu
reis expert header

Bolivia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 31 maart, 2020

Bolivia is een indrukwekkend land, met de besneeuwde bergtoppen, spiegelgladde meren, grote woestijnen, gigantische regenwouden, uitgestrekte savannes en het Amazonegebied. Het mystieke landshap biedt tal van adembenemende bezienswaardigheden.

TIP ♥ –een retourtje Bolivia ➜ nu voor €870

Waarom moet je naar Bolivia

Als dat nog niet genoeg regen is om het land te bezoeken zijn er altijd nog de vriendelijke inwoners. De buitenaardse zoutvlaktes, oude Inca paden en gigantische vulkanische pieken. Bolivia beloont de avontuurlijke reizigers en omvat alles wat je zoekt op reis.

Op de zee na vind je in Bolivia alles wat je in Zuid-Amerika zoekt. Net zo fascinerend als de natuur is de cultuur in het land. Drie eeuwen lang is Bolivia gekoloniseerd en die overheersing heeft een stempel gedrukt op de taal, godsdienst en architectuur. Maar de echte Boliviaanse traditionele cultuur is eigenlijk nog veel mooier. 

Wat is er te doen?

Ondanks de vele bezienswaardigheden is Bolivia een van Zuid-Amerika’s minst bezochte landen. Sommige geven Queen Victoria de schuld, die na een diplomatieke rel de naam van zijn de wereldkaart streepte en zei; “Bolivia bestaat niet“. Maar Bolivia is op de weg terug, en terecht.

Het is een feest voor avonturiers; rijden op ’s werelds meest gevaarlijke wegen in Yungas, paragliden boven de groene La Paz valleien if vissen in de Amazone rivier. Of misschien doe je wel een poging de 6.000 meter hoge Andes pieken te bedwingen of je springt uit een zweefvliegtuig.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Top Tips Bolivia

Gek genoeg is Bolivia een van de minst bezochte landen in Zuid Amerika. Daardoor is het reizen best een uitdaging. Het is niet zo makkelijk reizen als bijvoorbeeld Thailand, maar dat maakt het juist des te avontuurlijker. We hebben een aantal tips voor je vertrekt.

 • Bezoek minimaal één van de negen nationale parken! Ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend.
 • Neem altijd genoeg cash mee (Amerikaanse dollars) omdat je niet overal kunt pinnen.
 • Zorg voor genoeg kleingeld. Niet alle winkels hebben terug van ‘grote’ biljetten.
 • Let op voor nep agenten, net toeristen en locals die je iets te graag willen helpen. Dit kunnen vaak scamms zijn.
 • Neem altijd een creditcard mee. Die kunnen bijna overal gebruikt worden.

Backpacken

Essentiële reisinfo

Wat wij vinden:
 • 7.4/10
  Zuid-AmerikaExpert - 7.4/10
7.4/10

Samenvatting

Bolivia is een indrukwekkend land, met de besneeuwde bergtoppen, spiegelgladde meren, grote woestijnen, gigantische regenwouden, uitgestrekte savannes en het Amazonegebied. Het mystieke landshap biedt tal van adembenemende bezienswaardigheden.

Meer lezen over Bolivia?

1 reactie

 1. V Hoenderboom

  Hallo
  Ik ga naar Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chili en Patagonië en zoek hier voor digitale reisgidsen geschikt voor mijn (sony) e-reder (epub)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU