Myanmar

Anders dan elke andere plek die je ooit gezien hebt. Dat is hoe je Myanmar het beste kan omschrijven; het land is uniek. Zodra je landt kom je in een totaal andere wereld terecht; een land waar mannen rokken dragen (de longyi), waar vrouwen witte make-up dragen (thanakha) en oude tradities nog steeds in stand gehouden worden. Myanmar is één van de meest authentieke landen in heel Azië/p>

Waarom naar Myanmar

Wat je reis zo fascinerend maakt is dat je in een land terecht komt waar je nog het échte Azië vindt. Globalisering of westerse aspecten zijn hier nog niet bekend! Daarnaast is Myanmar het land van de surrealistischelandschappen.

Het is goedkoper om een vliegticket naar Bangkok te boeken en vanaf daar naar Myanmar te reizen.

In Bagan vindt je al meer dan 4.000 stoepa’s, bij de Gouden Rots vindt je pelgrims en mediterende monniken, bij het Inle Meer ervaar je hoe de mensen leven van en op het meer, op de Ayeyarwady rivier cruise je langs het dagelijkse leven en in de Shan Heuvels kan je heerlijk wandelen. Myanmar heeft het allemaal!

Terug in de tijd

Het land nodigt je uit in een andere tijd. In het land zijn geen 7-Eleven supermarkten, je mobiele telefoon werkt hier niet en als je al internet hebt is dit bijzonder traag. Je wordt verplicht mee te gaan in de cultuur en tradities en dit is helemaal niet erg.

Daar komt nog eens bij dat het de inwoners totaal anders zijn dan het jarenlange regime. Ze zijn bijzonder vriendelijk, humoristisch en behulpzaam. Het is een unieke ervaring die je nooit meer vergeet!

Highlights Myanmar

Vliegtickets Myanmar

Beste reistijd Myanmar

Backpacken Myanmar

Birma of Myanmar?

In 1989 werd de naam van het land veranderd van Birma naar Myanmar. Dit werd gedaan door het toenmalige regime. De reden was dat de naam Birma werd geassocieerd met de Britse overheersing en dat men zou denken dat er alleen maar Birmanen in het land wonen in plaats van vele andere etnische groepen.

TIP ♥ – toon respect voor de lokale normen en waarden. Daar hechten ze hier veel waarde aan!

Er is hier een hoop afkeer tegen geweest en bijvoorbeeld Amerika heeft de naam Myanmar nooit geaccepteerd en noemt het land nog steeds Birma. Naast Amerika zijn er de laatste tijd ook steeds meer Westerse landen die de oude naam Birma weer gaan gebruiken.

Top Tips Myanmar

Myanmar is nog een van de meest authentieke landen in Azië. En het is de vraag hoe lang dat nog zo zal zijn. Het is heel anders reizen dan in Thailand of Indonesië. Dat maakt het reizen uiteraard wel een stuk uitdagender. Maar als je iets minder ervaring hebt met reizen kun je wel wat hulp of tips gebruiken. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet voor wie gaat reizen in Myanmar.

  • Geloof, tradities en rituelen zijn hier enorm belangrijk! Toon respect voor alles wat hier mee te maken heeft
  • Gespreksonderwerpen zoals de regering of Aung San Suu Kyi zijn geen onderwerpen waar je zomaar over begint. Als een local er zelf over begint is het oke. Vraag er niet zelf naar.
  • Neem ALTIJD een creditcard en Amerikaanse Dollars mee. Het kan voorkomen dat de pinautomaat het niet doet
  • Bussen en vliegtickets kun je in het hoogseizoen beter reserveren

Budget Myanmar

Visum Myanmar

Vervoer Myanmar

Reisinfo Myanmar

0 gedachten over “Myanmar”

  1. Margreet Vink

    Hoe is het eten in Myanma?r. In Indonesie en Vietnam had ik elke dag erge diarree. Ik zou graag naar Myanmar willen, maar het eten is daar volgens mij ook een probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven