Hoofdmenu
reis expert header

Backpacken Australië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 16 januari, 2020

Australië is al jarenlang een populaire bestemming onder backpackers. Het land is net zo groot als dat het divers is. De prachtige kustlijnen worden afgewisseld met regenwouden en woestijn. Dit in combinatie met de geweldig mooie kustlijn waar je heerlijk kunt genieten van het mooie weer, lekker surfen of duiken. Het maakt van Australië één van de populaire backpack landen van de wereld. Het is dan ook niet vreemd dat backpacken in Australië al jarenlang enorm populair is.

Australië is werkelijk een prachtig land. Misschien wel een van de mooiste landen die wij ooit gezien hebben. Als je er eenmaal bent is de kans groot dat je niet meer weg wil. Ga jij of wil jij gaan backpacken in Australië? Lees dan onze tips:

Backpacken in Australië

Er zijn weinig betere manieren om dit enorme land te ontdekken dan door je backpack te pakken en Australië te gaan ontdekken. Backpacken geeft je vrijheid, is vaak goedkoper en makkelijk. Het is niet het goedkoopste land om te backpacken maar door de populariteit van het land ontmoet je er wel enorm veel backpackers. Wat toch wel gezellig is.

Daarnaast is alles er goed geregeld en zijn er vele instanties en accomodaties die je op weg kunnen helpen. De mensen zijn er bijzonder behulpzaam, de wegen zijn (meestal) goed, iedereen spreekt engels en alles vertrekt op tijd. Iets wat niet overal ter wereld een vanzelf sprekend iets is.

Voor degene die nog twijfelen

Vervoer tijdens het backpacken Australië

Australië is groot, heel groot. Goed vervoer is dus cruciaal als je het land wil door reizen. De meeste backpackers kiezen er voor om met eigen vervoer rond te rijden. Dit kan door een camper of auto te huren. Ook het aanschaffen van een camper of auto is een goede optie. Maar ook met het openbaar vervoer kom je op de meeste plekken van het land.

Auto's

Auto kopen in Australië

Het huren of kopen van een auto is ideaal wanneer je zelf rond willen rijden, maar liever overnachten in vaste accommodatie zoals hotels of hostels.

Camper's

camper huren in Australie

Het huren of kopen van een camper is ideaal voor degene die zelf rond willen rijden, en ook nog eens alle vrijheid willen qua overnachten.

Overig vervoer

Great Ocean Road

Als je geen camper of auto wil rijden zijn er gelukkig nog veel meer opties. Hoogstwaarschijnlijk kom je dan bij georganiseerde busreizen uit.

Backpack budget Australië

Australië is geen goedkoop land om te backpacken. Vergeleken met sommige landen in Azië en ook Midden en Zuid Amerika is Australië duur. Prijzen zijn te vergelijken met de prijzen hier in Nederland of België. Gelukkig zijn veel bezienswaardigheden gratis, daarentegen kan het vervoer een groot gat in je budget slaan. Ook activiteiten als raften, fietsen of bungy jumpen zijn duur.

Wil je echt low budget gaan reizen om het zo goedkoop mogelijk te houden, reken dan op zo’n $60 tot $80 per dag, per persoon. Dit is zo’n €40 to € 55 euro. Afhankelijk van hoe je reist natuurlijk. Meer informatie over het budget vind je op onze pagina Budget Australië.

Victoria

Victoria, Omeo Highway en Mitta Mitta Valley, Australië

Overnachten tijdens het backpacken in Australië

Tijdens je backpack reis kan je op allerlei verschillende manieren overnachten. Je kan er voor kiezen om, zoals de meeste backpackers, een kleine bus of auto te kopen en hierin te slapen. Dat scheelt enorm in kosten voor hostels. Zelfs voor een nachtje in een dorm van een hostel betaal je namelijk al snel AU$25-35 per nacht. 

Uiteraard is het ook mogelijk om te kiezen om toch in hostel of hotels te slapen. Je moet er dan wel goed rekening mee houden in je budget. Je hebt dan en kosten voor het overnachten en kosten voor het vervoer.

De goedkoopste vorm van overnachten zijn de campings. Je kunt op sommige plekken vrij kamperen, maar een low-budget camping kost je vaak niet meer dan AU$5 per nacht incl. faciliteiten.

Bezienswaardigheden in Australië

Australië is misschien wel een van de mooiste landen op aarde. Er zijn zoveel verschillende bezienswaardigheden in Australië dat je soms niet weet wat je moet kiezen. De ene nog mooier dan de andere. De vele activiteiten die je er kunt doen helpen nog eens mee om je backpack reis door Australië onvergetelijk te maken. D schitterende natuur, bijzondere cultuur en de rust op sommige plekken is onbeschrijfelijk. Hier een kleine selectie van onze favoriete bezienswaardigheden:

Op de pagina bezienswaardigheden Australië vind je alle bezienswaardigheden.

Gr. Barrier Reef

Great Barrier Reef

Uluru Nat. Park

Uluru1, Australie BST

Whitsundays

Whitsunday Islands

Beste reistijd Australië

Australië enorm groot en heeft daarom ook verschillende klimaat zones. Dit loopt van tropisch naar een gematigd zeeklimaat. Hier door kan je het hele jaar door Australië prima bezoeken. Alleen in het hoogseizoen kan het zo druk worden dat wij zouden aanraden deze te vermijden. Globaal loopt het hoogseizoen van half december tot half februari. De beste tijd wat ons betreft is maart tot en met mei of september tot en met November. Op de pagina beste reistijd Australië vind je meer info over de beste reistijd.

TIP ♥ – hou de site van de Australia.com in de gaten. Hier vind je veel handige info!

Beste reistijd Zuid Australie
Beste reistijd Noord Australie
Beste reistijd Midden Australie
Beste reistijd Tasmanie Australie
Wat wij vinden:
  • 8/10
    Reis-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Australië is al jarenlang een populaire bestemming onder backpackers. Terecht wat ons betreft. Een must visit voor iedere backpacker. De schitterende natuur en cultuur in combinatie met de geweldig mooie kustlijn waar je heerlijk kunt genieten van het mooie weer, lekker surfen of duiken. Het maakt van Australië één van onze favoriete backpack landen van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

Down Under Dag

Op zaterdag 21 maart is de gratis Tenzing Travel Down Under Dag.

Zij nemen je tijdens inspirerende presentaties mee naar de mooiste bestemmingen in Australië en Nieuw-Zeeland. Je bent van harte welkom!

AANMELDEN