Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Venezuela

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Het spectaculaire Venezuela herbergt een van de meest adembenemende landschappen van Zuid-Amerika. Met dat in het achterhoofd is het bizar dat het land op dit momentel een behoorlijk imagoprobleem heeft. Hyperinflatie heeft er toe geleid dat de levensstandaard, het verkrijgen van van basisgoederen en de persoonlijke veiligheid behoorlijk verslechterd zijn. Houd er rekening mee dat Venezuela geen land is voor beginnend reizigers! Je hebt wel wat reiservaring nodig om hier te reizen.

  Ondanks de huidige situatie is het wel mogelijk om het land te bezoeken. Dat maakt het juist zo’n schrijnende situatie. Het is nu extreem goedkoop reizen waardoor zelfs de low-budget reizigers op een groter budget kunnen leven. Veiligheid is nu wel een issue maar met gezond verstand zou een reis door Venezuela geen probleem moeten zijn.

  Waarom naar Venezuela

  Als je besluit wel te gaan, of de situatie in Venezuela wordt beter, wordt je beloond met een indrukwekkende ervaring. Er zijn maar weinig landen in de wereld die zo veel natuurlijke schoonheid hebben als Venezuela. Natuurlijk is er ‘s werelds hoogste waterval, Angel Falls.

  Maar ook de Caribische kust, idyllische eilanden, de toppen van het Andes gebergte, graslanden vol met wilde dieren en de Orinoco Delta. Dit is alles zorgt voor een once-of-a-lifetime ervaring.

  Wat is er te zien

  Meer dan genoeg. Zoals gezegd, er zijn weinig landen die zo’n mooie en indrukwekkende natuur hebben als Venezuela. Waar je ook komt, je valt van de ene in de andere verbazing. En op dit moment is de kans groot dat je dat allemaal voor jezelf hebt.

  Het tropische binnenland met een uniek eco-systeem, tot de avonturen in het regenwoud van de Amazone waar nog traditionele stammen leven en de Caribische kust met de prachtige kustlijn met tropische eilandjes waar je kunt duiken en snorkelen. In Venezuela vind je alles wat je nodig hebt.

  Highlights

  Vliegtickets

  Beste reistijd

  Top Tips Venezuela

  Op dit moment is de situatie in Venezuela zorgwekkend. De veiligheid van reizigers kan niet worden gegarandeerd en de basisbehoefte voor de inwoners van Venezuela vallen steeds verder weg. Dat zorgt voor spanningen in het land, hoewel reizigers nog steeds redelijk veilig kunnen reizen. Een paar tips;

  • Na de spanningen in de grensstreek met Colombia in augustus 2015 zijn de meeste grensovergangen tussen Venezuela en Colombia gesloten;
  • Door het schrijnende tekort aan basisbehoefte voor inwoners is dat ook zo voor reizigers. Denk aan water en voedsel in supermarkten;
  • Vermijd demonstraties, zeker in Caracas, algemeen beschouwd als de gevaarlijkste stad ter wereld;
  • Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

  Budget

  Backpacken

  Essentiële reisinfo

  Meer lezen over Venezuela?

  1 reactie

  1. joyce

   hallo, ik doe volgende week mijn spreekbeurt over Venezuela
   weet u misschien echt iets wat ik persee moet zeggen?
   xx Joyce

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU

  LET OP de situatie in Venezuela is op dit moment onveilig! Reizen komt met risico’s. Reis en verblijf alleen in Venezuela als dit noodzakelijk is. Bekijk het laatste reisadvies op de website van Nederland Wereldwijd.