Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget Chili

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Chili is een van de meest unieke landen in Zuid-Amerika. Niet alleen natuur, cultuur en bezienswaardigheden, maar ook qua budget. Chili is namelijk duurder dan de meeste andere landen. Om je een idee te geven over de kosten, hebben wij ons budget voor Chili uitgewerkt.

  Budget voor Chili

  Het reizen in Chili is niet zo goedkoop als in Peru of Colombia. Dat betekent echter niet dat alleen mensen met een flinke zag geld naar Chili kunnen. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om wat geld te besparen.

  Een budget voor Chili is afhankelijk van je reisstijl. Waar de een kan reizen met een dagbudget van €30, heeft de ander minimaal €100 nodig.

  Het is mogelijk om met €30 per dag in Chili te reizen, maar echt leuk reizen is dat niet. Je hebt namelijk nergens ruimte om leuke dingen te doen of in iets luxere hotels te slapen.

  Ties: “Reken qua budget voor Chili op minimaal €45-€50 per dag”.

  Low budget of normaal

  Wij gaven ongeveer €40 tot €50 per dag uit. Wij slaoen altijd in hostels (privékamer) of hotels, eten in basic restaurants en reizen af en toe met een minivan in plaats van lokale bus.

  Als je wat luxer wilt slapen en eten, moet je rekenen op zo’n €60 tot €80 per dag. We lezen wel eens over backpackers die voor €25 per dag reizen. Dat kan, maar dan zit je waarschijnlijk de hele dag op je hotelkamer.

  Lake Pehoe

  Lake Pehoe, Patagonie

  Wat kost reizen door Chili?

  Wat kost een reis door Chili ongeveer? Een vraag die niet voor iedereen hetzelfde antwoord heeft. Iedereen reist namelijk op zijn of haar eigen manier.

  Om je toch een idee te geven over de kosten in Chili, hebben wij een overzicht gemaakt van de kosten voor accommodatie, eten en drinken, vervoer en activiteiten.

  Kosten accommodatie

  Accommodatie is vaak de grootste kostenpost. Een gedeelde slaapkamer (dorm) in een hostel kost je zo’n €8 tot €10. Als je liever iets meer privacy zoekt, kun je een tweepersoons privékamers boeken. Dat kost al snel €20.

  Vaak heb je gratis ontbijt en WiFi. Het voordeel van een hostel is dat je ze ook een gezamenlijke keuken hebben waar je kunt koken.

  Je kunt ook voor hotels kiezen. Een budget hotel kost vaak evenveel of iets meer dan een hostel. Reken op zo’n €30 per nacht voor een tweepersoonskamer. De luxere hotels beginnen rond de €45 per nacht.

  Kosten van accommodatie:

  • Tweepersoonskamer in hostel in Santiago  €28 per nacht
  • Hostel in Iquique  €26 per nacht
  • Budget hotel Valparaíso  €34 per nacht
  • Hostel in Pucon (Patagonië)  €42 per nacht
  • Camping Torres del Paine  €30 per nacht
  • Hostel in San Pedro de Atacama  €37 per nacht
   • Dorm in hetzelfde hostel  €17
  Budget voor Chili

  Camping in Torres del Paine

  Kosten voor eten

  Eten (en drinken) is niet heel duur. Het gekke is wel dat het duurder wordt naarmate je zuidelijker reist, richting Patagonië. Dit is een dure regio in Chili.

  Streetfood, wat je vaak in bekendere steden vindt, is het goedkoopste. En vaak ook het lekkerste.

  Een lokaal gerecht bij zo’n eetkraampje kost je vaak niet mer dan €3. Als je liever in een restaurant eet, ben je iets meer kwijt. Een maaltijd daar kost al snel €10.

  Ga je helemaal los en bestel je de grootste biefstuk inclusief wijn en een voorgerecht in een fancy restaurant? Reken dan op minimaal €30.

  Kosten voor eten:

  • Maaltijd in lokaal restaurant  €6,50
  • Ontbijt in lokaal ontbijttentje  €4
  • Maaltijd in luxer restaurant  €25
  • Snack bij streetfood  €2,50
  • Maaltijd streetfood  €5

  Kosten voor drinken:

  • Fles water (1,5L)  €1
  • Cappuccino op terras  €2,50
  • Lokaal biertje  €1,25
  • Verse fruit shake  €3

  Budget voor Chili

  Kosten voor vervoer

  Om de mooiste bezienswaardigheden van het land te ontdekken moet je van A naar B reizen. Gelukkig is het vervoer goed geregeld. Het vervoer is comfortabel, betrouwbaar en betaalbaar. De meest gebruikte opties zijn langeafstandsbussen en een huurauto.

  De bus is zo populair omdat het vrij goedkoop is. Zo betaal je voor een ritje tussen Santiago en Antofagasta ongeveer €30. Dat lijkt veel (en dat is het ook), maar het is wel een afstand van ruim 1.300 kilometer. In andere woorden: 18 uur met de bus.

  Als je van Santiago naar Punta Arenas reist, ben je makkelijk het dubbele kwijt. Maar ook dat is ruim 33 uur (!) rijden. Kijk daarom ook naar binnenlandse vluchten.

  Een vlucht van Santiago naar Antofagasta kost namelijk nog geen €30. En het is een stuk sneller.

  Kosten van vervoer

  • Santiago naar Antofagasta (San Pedra de Atacama) €30
  • Santiago naar Punta Arenas €64
  • Santiago naar Valparaiso €4
  • Valparaiso naar Iquique €39
  • Binnenlandse vlucht €30 tot €100
  Auto huren

  Als je budget voor Chili het toe laat raden we aan een auto te huren. Chili is het perfecte land voor een roadtrip, zeker in het zuiden. Een huurauto geeft je meer vrijheid dan reizen met de bus en als je met meerdere personen bent, kun je de kosten delen.

  Auto’s kun je in elke stad en op het vliegveld huren, maar het is makkelijker om het vooraf in Nederland te regelen. Een goede maatschappij waar je een auto kunt huren is RentalCars. Zij vergelijken alle grote verhuurbedrijven met de beste deals.

  Reken op €350 voor een week. Je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

  TIP ♥ – als je budget Chili het toelaten en je tijd hebben rijd dan een stuk van de Carretera Austral

  Carretera Austral, Patagonië

  Carretera Austral

  Kosten voor activiteiten

  Er zijn genoeg leuke dingen te doen in Chili. Sommige betaald, sommige gratis. Vaak zijn bezoekjes aan een nationaal park of een museum betaald. En de toegangsprijs kan variëren van €5 tot €25.

  Toegang tot Torres del Paine is al 25.000 CLP (zo’n €23). Andere tours zijn weer gratis. Denk aan Free Walking tours door steden.

  Kosten voor activiteiten;

  • Entree Torres del Paine €23
  • Entree Parque Nacional Chiloe €2
  • Paragliden in Iquique €50
  • Dagtrip Salar de Atacama €45
  • Ticket Teleférico de Santiago €5
  • Street art tour Valparaiso gratis
  Santiago

  Teleférico in Santiago

  Chileense Peso

  De Chileense munteenheid is de peso (CLP). De actuele koers kun je hier checken. Op sommige plekken kun je ook met Amerikaanse Dollars betalen.

  Je kunt in grote steden in Chili euro’s en Amerikaanse Dollars wisselen tegen een redelijke koers. Onze ervaring is dat je beter gewoon Chileense Peso kunt pinnen.

  TIP ♥ – zorg er voor dat je kleingeld bij je hebt. Ze hebben niet overal wisselgeld.

  Pinnen

  In heel Chili vind je ATM’s. Deze accepteren allemaal internationale kaarten (Visa, Master Card, Cirrus, etc.). Als je naar afgelegen gebieden gaat moet je wel cash meenemen omdat daar bijna geen ATM’s zijn.

  Meer lezen over Chili?

  2 comments

  1. Sjanne

   Een aantal free walking tours wereldwijd zijn niet meer zo free als een paar jaar geleden, ze verwachten (wat ook bij aanvang van de tour wordt meegedeeld of op de site te lezen is) een bedrag van minimaal 15 USD per persoon na de tour. Als je met een strak budget reist lijkt het mij verstandig dit mee te nemen in je budgettering.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU