Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Paraguay

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 maart, 2020

Paraguay is samen met Uruguay en Guyana een van de minst bezochte bestemmingen in Zuid-Amerika. Iedereen reist naar bekende bestemmingen als Peru, Colombia, en zelfs buurlanden Bolivia, Argentinië en Brazilië, maar Paraguay wordt vaak overgeslagen. Gek, want het is een prachtig land.

TIP –  boek een retourtje Asunción voor slechts €539

Paraguay is onbekend en ongerept. Vraag de gemiddelde reiziger naar één highlight in Paraguay en de meeste moeten het antwoord schuldig blijven. Het heeft niet de ruïnes als Machu Picchu, de bergen als Patagonië of diversiteit van Colombia, maar veel mensen gaan er ten onrechte van uit dat er niets te zien is.

Waarom Paraguay 

Reden genoeg om naar Paraguay te reizen. Je komt hier in een ongerept land, niet aangetast door het toerisme en waar locals oprecht interesse in je hebben. Voor een indruk van het écht authentieke Zuid-Amerika moet je hier zijn.

Het land zal bij niemand op #1 op zijn of haar bucket-list staan en dat is gelijk de grootste kracht van het land. Paraguay is een indrukwekkend, authentiek, land. Niet voor de ‘easy going‘ reizigers maar voor  avonturiers die op zoek zijn naar iets nieuws.

Wat is er te zien

Het ontbreekt Paraguay niet aan bezienswaardigheden. Ze zijn alleen niet zo massaal bekend als andere bekende bezienswaardigheden in Zuid-Amerika. Toch is dit een land met genoeg mogelijkheden. Het heeft spectaculaire natuurparken, jezuïtische ruïnes, traditionele dorpen en koloniale sterden.

Het land combineert traditie met moderne steden. Je vindt er hypermoderne winkelcentra en dorpjes waar cowboys leven zoals ze 100 jaar geleden deden. Er is hier meer dan genoeg te doen en te zien!

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Top Tips Paraguay

Paraguay is een relatief onbekende bestemming. Voor veel landen zijn bepaalde dingen gesneden koek, maar van Paraguay weten veel mensen weinig tot niks. Tijd voor een paar kleine tips die je helpen bij je reis naar dit land;

  • De hoofdstad van Paraguay is Asunción. Een stad tegen de grens van Argentinië;
  • Je hebt geen visum nodig om dit land te bezoeken. Je mag er 90 dagen blijven zonder visum;
  • De beste tijd om dit land te bezoeken is van april tot en met september;
  • Paraguay is een veilig land;
  • Ze betalen hier met de Guaraní; De actuele koers kun je hier checken;
  • Openbaar vervoer is er wel, maar reken niet op veel luxe;
  • Ze spreken hier bijna geen Engels dus leer een woordje Spaans;
  • Er zijn weinig tot geen ‘backpackers’ hostels waar je extreem goedkoop overnacht en veel reizigers ontmoet;
  • Paraguay is een arm land (een van de armste in Zuid-Amerika).

Backpacken

Visum & Vervoer

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

Paraguay is onbekend en ongerept. Vraag de gemiddelde reiziger naar één highlight in Paraguay en de meeste moeten het antwoord schuldig blijven. Gek, want het is een prachtig land. Je komt hier in een ongerept land, niet aangetast door het toerisme en waar locals oprecht interesse in je hebben. Voor een indruk van het écht authentieke Zuid-Amerika moet je hier zijn.

Meer lezen over Paraguay?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU