Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Suriname

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0
 • Onze reisgidsen
  Reis-Expert reisgids
 • Bijgewerkt op 1 september, 2023

  Als er een land waar Nederlanders een band mee moeten hebben dan is het wel Suriname. Een land met een bijzondere diversiteit. Van Paramaribo, de bruisende hoofdstad van het land, tot aan de groene jungles van het binnenland met indrukwekkende rivieren en valleien. Het is een klein land dat uitblinkt in natuurlijk schoon.

  Het land bestaat voor een groot deel uit oerwoud en er wonen maar 500.000 mensen. Toch is het een land met een bekende link voor veel Nederlanders. Maar naast een gezamenlijke geschiedenis heeft het land veel meer. Het is een land van uiterste. Je kunt winkelen en party-hard gaan in Paramaribo terwijl je op een paar uur rijden in de ongetemde jungle komt met niemand om je heen.


  De nieuwste Suriname blogs

  Route door Suriname

  Suriname word ook Earth’s Greenest Treasure genoemd. Hoewel maar weinig reizigers naar Suriname vertrekken om rond te reizen is het wel een land wat alles te bieden heeft voor een prachtige reis!

  5x leuke plekken Suriname

  Suriname: het land van tropisch regenwoud, veel en lekker eten, tripjes naar het binnenland, salsa dansen, dolfijnen spotten en relaxen in de hangmat. Wie graag eens op vakantie wil naar een tropisch land met prachtige natuur en een mooie cultuur, haalt in Suriname zijn hart op. Vijf tips op een rijtje voor een mooie vakantie in Suriname.

  Waarom naar Suriname

  Suriname is een klein, maar bijzonder land. De inwoners, die naast Nederlandse (of Britse) kolonisten bestaat uit afstammelingen van ontsnapte Afrikaanse slaven, Indiase, Indonesische en Chinese contractarbeiders of inheemse indianen, zijn bijzonder vriendelijk.

  Het maakt het reizen in Suriname alleen maar diverser en het avontuur nóg leuker!

  Wat is er te zien

  Suriname is geen groot land. Dat betekent niet dat er niks te zien is. Zo kun je een beetje geschiedenis ophalen in de koloniale steden als Paramaribo, op een bootje over het Bigi Pan meer varen, chillen op een van de stranden zoals die van Galibi, apen kijken in de indrukwekkende jungle of de beroemde Brownberg beklimmen.

  Suriname mag dan klein zijn, het weet elke reiziger te boeien.

  Handige reistips

  Dit is een van de bekendste landen in Zuid-Amerika. Daardoor is het reizen best makkelijk. Op bijna elke hoek van de straat een bus of trein kunt boeken. Dat maakt het reizen een stuk makkelijker en zeker niet minder spannend. We hebben een aantal tips voor je.

  • Reken voor een overnachting in een budget hotel/hostel zo’n 150 Surinaamse Dollar (€18)
  • ATM’s werken soms niet of zijn er simpelweg niet. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars)
  • Om Suriname te bezoeken heb je een visum (Toeristenkaart) nodig. Deze kost $25
  • Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

  Meer lezen over Suriname?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  NieuwsbriefN

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

  Onze ReisO

  Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

  Lees verder

  BOEK NU