Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Nepal

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Het land van de Himalaya, de sherpa’s, bijzondere kloosters, cultuur en de nog mooiere natuur. Nepal is een land van uiterste. Het land is pas sinds de jaren ’50 open voor toerisme en sindsdien heeft Nepal een enorme aantrekkingskracht op mensen die op zoek zijn naar cultuur en avontuur.

Doordat het ligt ingeklemd tussen India en Tibet heeft het een uniek landschap heeft. Van subtropische bossen tot de grauwe landschappen op de Himalaya en van gebieden waar tijgers rondlopen tot gebieden waar de zeldzame sneeuwluipaard jaagt.

Waarom Nepal

De inwoners van Nepal maken het land net zo bijzonder als het landschap. In het land waar Boeddha werd geboren zijn de mensen vriendelijk, open en nieuwsgierig. Ze wonen werkelijk overal, van drukke steden met tempels en TukTuk’s tot stoffige dorpjes tussen spectaculaire rijstvelden.

De cultuur is misschien wel één van de meest bijzondere in Azië. Het land is nooit een kolonie geweest (wat voor Aziatische landen een unicum is). Hierdoor heeft het de tradities en unieke cultuur behouden. Iedereen vindt in Nepal wel iets wat hij of zij zoekt.

Het is een fascinerend land dat elke reiziger weet te boeien.

TIP ♥ – voor €489 boek je al een ticket richting Kathmandu

Highlights Nepal

Vliegtickets Nepal

Beste reistijd Nepal

Backpacken Nepal

Wat is er te doen?

Het land voor een groot deel uit berge. Dat blijkt wel uit het feit dat drie kwart van het land boven de 3.000 meter ligt! Het is zelfs zo dat acht van de tien hoogste bergen ter wereld in Nepal liggen. De Everest is nog steeds één van de belangrijkste redenen om hier te komen. Je kan weken door de bergen trekken zonder andere mensen tegen te komen. Toch trekken niet alleen bergbeklimmers die de treks in de Himalaya bedwingen naar het land.

TIP ♥ – toon respect voor het geloof en de lokale tradities en rituelen

Reizigers komen hier ook voor de tradities, cultuur, nationale parken, raften, canyoning of bungee jumpen. Nepal biedt genoeg activiteiten voor de echte adrenaline zoekers. Voor wie niet zo actief is kan de Himalaya ook bezichtigen vanaf een terrasje ergens genietend van de vele tempels en de locals die hun eigen ding doen op straat. Steden als of Kathmandu, Patan en Bhaktapur zijn een waar paradijs voor mensen op zoek naar cultuur terwijl het binnenland van Nepal de locals eeuwenoude tradities in stand houden. Tijdens je reis door Nepal zal je betovert worden door de mystiek en schoonheid van dit land.

Budget Nepal

Visum  Nepal

Reizen Nepal

Vervoer Nepal

Meer lezen over Nepal?

1 reactie

  1. Igor

    Hallo
    Is het nog mogelijk de trekking Gokyo (Everest) te doen zonder gids ? Mvg igor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU