Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Zuid-Korea

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Zuid-Korea is een onontdekt land in Oost Azië. Het wordt gescheiden voor Noord Korea door een angstaanjagende grens maar het biedt de reizigers een duizelingwekkende ervaring met een prachtig landschap, groene rijstvelden en booming steden. En hoewel Zuid-Korea een sterke economie heeft en goed ontwikkeld is zijn de eeuwenoude cultuur en tradities altijd intact gebleven.

Waarom je naar Zuid-Korea ‘moet’

Omdat het een fascinerende plek is. Door de Koreaanse Oorlog in 1953, wat eigenlijk een burgeroorlog was, werden Noord en Zuid Korea van elkaar gescheiden door een schrikbarende grensstreek. Het communistische Noord Korea is vandaag de dag een van minst toegankelijke landen ter wereld onder leiding van Kim Jong-un, en veel buitenlanders denken over Zuid-Korea hetzelfde. Maar dat is niet waar.

Zuid-Korea wordt de laatste jaren steeds populairder bij mensen die uitdagende reizen willen maken in Azië. Dit land in Oost-Azië mag dan niet de tropische eilandjes hebben van de Filipijnen, de vulkanen zoals in Indonesië of de tempels zoals in Myanmar, maar dat maakt Zuid-Korea meer dan goed met de vriendelijke mensen, de unieke mix van hyper moderne steden en traditionele dorpjes en de prachtige natuur.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Wat is er te zien?

Je kunt wandelen naar de toppen van steile bergen die worden omgeven door dicht beboste nationale parken. En je had het misschien niet verwacht maar je hebt hier zelfs schitterende afgelegen eilanden, waar de landbouw en de visserij nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten is.

Het is een perfecte mix van oud en nieuw. Je hebt de eeuwenoude cultuur met prachtige tempels en mooie festivals en tradities maar ook de bruisende steden zoals Seoul. Zuid-Korea is een droombestemming voor vele.

Een boeiende plek met gastvrije mensen met de voordelen van een high-tech infrastructuur en de sfeer van eeuwenoude cultuur en tradities.

Budget

Backpacken

Visuminformatie

Vervoer

Overnachten

Meer lezen over Zuid-Korea?

0 comments

 1. Myrthe Zijlstra

  Hallo,

  Mijn naam is Myrthe Zijlstra en ik ben 18 jaar. Ik studeer aan Tio university of Applied Sciences en ben voor volgend jaar opzoek naar stageplek in Seoul, Zuid-Korea. Ik vroeg me af of jullie mij misschien verder kunnen helpen?

  Ik hoop spoedig van u te horen.

  M.v.g.
  Myrthe Zijlstra

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Myrthe,

   wij hebben hier helaas geen ervaring mee of de contacten. We kunnen je daarom ook niet helpen.

   Happy travels,
   Ties

 2. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 3. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 4. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 5. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

 6. Anoniem

  Visitor Rating: 3 Stars

 7. Anoniem

  Visitor Rating: 4 Stars

 8. Anoniem

  Visitor Rating: 5 Stars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU