Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Nieuw-Zeeland

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Bijgewerkt op 30 december, 2023

Als je naar Nieuw-Zeeland reist, heb je een visum nodig. Tot een aantal jaar geleden was dit nog niet zo makkelijk. Gelukkig kun je vandaag de dag een Electronic Travel Authority (eTA) aanvragen. Dit maakt het aanvragen van je visum voor Nieuw-Zeeland een stuk makkelijker, sneller en betrouwbaarder. Wij vertellen je graag hoe.

Visum voor Nieuw-Zeeland

Iedereen die naar Nieuw-Zeeland reist, moet sinds 1 oktober 2019 een eTA aan te vragen. Dat is een eigenlijk gewoon een visum, maar het wordt allemaal elektronisch geregeld. Het is makkelijk aan te vragen en binnen 10 minuten geregeld. Het kost je slechts NZ$17 (via de app) of NZ$23 (via de website). Het aanvraagproces duurt 10 minuten tot 72 uur.

Wil je toch langer dan drie maanden blijven? Of heb je een strafblad? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag.

Alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum voor Nieuw-Zeeland 90 dagen in het land blijven. De eTA is 2 jaar geldig.

Een visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen (eTA)

eTA staat voor Electronic Travel Authority. Het is een elektronische visumvrijstelling die sinds 2019 verplicht is voor Nederlanders en Belgen (en alle 60 andere visum-vrijstellingslanden). Zo’n eTA kun je alleen aanvragen via de officiële immigratie-website van Nieuw-Zeeland.

Je kunt niet naar Nieuw-Zeeland afreizen zonder visum. Je moet eerst een eTA regelen. Zonder zo’n aanvraag kom je het land niet in. Daarnaast moet je deze dingen op orde hebben. Geen spannende dingen, wel noodzakelijk;

 • Een geldig paspoort (welke nog één maand geldig is NA vertrek uit Nieuw-Zeeland)
 • Een bewijs van voldoende financiële middelen;
 • Een retour ticket nodig, of een ticket naar een volgende bestemming (bijvoorbeeld Australië of Azië).

eTA online aanvragen

Iedereen kan een eTA voor Nieuw-Zeeland verkrijgen door een online-aanvraagformulier in te vullen (klik op deze link). Je kunt ook de officiële app downloaden en het via je telefoon regelen.

Het aanvragen duurt slechts een paar minuten. Na goedkeuring wordt de eTA New Zealand elektronisch naar de aanvrager gestuurd.

Vraag hier de eTA aan via de officiële website

Visum voor Nieuw-Zeeland

Geldigheid en kosten

De eTA van Nieuw-Zeeland is 2 jaar geldig en kan voor meerdere bezoeken worden gebruikt. Makkelijk als je binnen 2 jaar vaker naar Nieuw-Zeeland gaat. De kosten voor een visum voor Nieuw-Zeeland zijn als volgt:

 • NZD$9 als je de app gebruikt
 • NZD$12 als je het via je browser aanvraagt. De
IVL-vergoeding is NZD$35

Als je Nieuw-Zeeland binnenkomt, moet je ook een IVL betalen, die de toeristische infrastructuur financiert en de natuurlijke omgeving helpt beschermen. Dit betaal je tegelijk met de aanvraag van een eTA. De IVL kost NZD$35.

Wat als je al een visum voor Nieuw-Zeeland hebt?

Het kan natuurlijk zijn dat je al een visum voor Nieuw-Zeeland hebt aangevraagd. Bijvoorbeeld een werkvisum, studentenvisum of een visum voor langer dan 90 dagen. Als je zo’n visum voor Nieuw-Zeeland hebt, heb je uiteraard geen eTA en IVL nodig.

Wie heeft een eTA nodig?

Je moet een eTA aanvraag als je voldoet aan de volgende eisen:

 • als je Nieuw-Zeeland bezoekt, of over bent gestapt vanuit een land waarvan de paspoorthouders geen visum nodig hebben voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland;
 • als je overstapt op Auckland International Airport;
 • een cruiseschip passagier bent, los van je nationaliteit;
 • een permanente bewoner van Australië bent.

Wie heeft er geen eTA nodig?

Je hebt geen eTA nodig als je:

 • al in het bezit bent van een geldig visum voor Nieuw-Zeeland;
 • een Nieuw-Zeelandse burger bent reizend op een Nieuw-Zeelands paspoort;
 • je een Australische burger bent reizend op een Australisch paspoort.

Wanneer vraag ik een eTA aan

Vraag je eTA op tijd aan. Het kan tussen de 10 minuten en 72 uur duren voordat hij is goedgekeurd. Zorg er dus voor dat je de eTA minimaal een week voor vertrek al aanvraagt. Liefst nog eerder. Je wordt niet toegelaten zonder goedgekeurd eTA.

Jouw eTA aanvragen

Er zijn twee manieren om je eTA aan te vragen en de betaling te doen voor je IVL.

 1. Download de app op je mobiele telefoon;
 2. Vul het formulier in op de website van de immigratiedienst.

Let op het aanvragen van de eTA en betalen van de IVL zijn pas vanaf 2019 verplicht. Het aanvragen kan via de app of via de website.

TIP ♥ – klinkt dit allemaal te lastig? Je kunt de aanvraag ook uitbesteden en hier een visum Nieuw-Zeeland aanvragen 

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat het aanvragen van een visum voor Nieuw-Zeeland spannend is. Het is geen goedkope bestemming en je wilt niet het risico lopen om geweigerd te worden. Daarom hebben we antwoord gegeven op de meest gestelde vragen.

Ik ga niet reizen, maar stage lopen/werken/studeren

Als je niet als toerist naar Nieuw-Zeeland gaat, heb je een ander soort visum nodig. Er zijn verschillende soorten visa die je kunt aanvragen voor je verblijf in Nieuw-Zeeland zoals:

 • Bezoek
 • Werk
 • Studie
 • Familiebezoek
 • Zakelijk
 • Wonen/emigreren

Hier vind je een overzicht waar en hoe je die visa kunt aanvragen.

Working Holiday Visa

Een van de meest gestelde vragen gaat over het Working Holiday Visa. Het visum dat je nodig hebt als je reizen en werken combineert. Omdat hier zo veel vragen naar zijn, hebben we een apart blog geschreven. Lees het blog over Working Holiday in Nieuw-Zeeland.

 

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

2 comments

 1. Monique

  Hi, ter info: ik heb net het NZeTA aangevraagd via de app maar deze is nu 17 NZ dollar ipv 9 NZ dollar. IVL is nog wel hetzelfde.

  1. Sjoerd lagraauw

   Dank je wel Monique, we gaan het aanpassen.

   Happy Travels,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU