Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Nieuw-Zeeland

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 10 juni, 2020

Een van de eerste dingen die je doet voor dat je op reis gaat, is het uitzoeken van de visumeisen in Nieuw-Zeeland. Gelukkig ben je hier snel klaar mee want je hebt geen visum voor Nieuw-Zeeland nodig. Je hebt vanaf 1 oktober echter wel een Electronic Travel Authority (eTA) nodig én moet je een International Visitor Conservation and Tourism Levy betalen om Nieuw-Zeeland te kunnen bezoeken.

Wij vertellen hoe je dit regelt.

Visum voor Nieuw-Zeeland

Sinds 1 oktober 2019 dien je een eTA aan te vragen. Dat is een eigenlijk gewoon een visum, maar het wordt allemaal elektronisch geregeld. Het is super makkelijk aan te vragen en binnen 10 minuten geregeld. Het kost je slechts NZ$9 (via de app) of NZ$12 (via de website).

Wil je toch langer dan drie maanden blijven? Of heb je een strafblad? Dan raden we je aan om contact op te nemen met de ambassade van Nieuw-Zeeland in Den Haag.

TIP ♥ – alle Nederlanders en Belgen kunnen zonder visum voor Nieuw-Zeeland 90 dagen in het land blijven. De eTA is 2 jaar geldig.

Wat heb je nodig

Je kunt niet naar Nieuw-Zeeland afreizen eTA. Je moet eerst je eTA regelen. Zonder zo’n aanvraag kom je het land niet in. Daarnaast moet je deze dingen op orde hebben. Geen spannende dingen, wel noodzakelijk;

 • Een geldig paspoort (welke nog één maand geldig is NA vertrek uit Nieuw-Zeeland)
 • Een bewijs van voldoende financiële middelen;
 • Een retour ticket nodig, of een ticket naar een volgende bestemming (bijvoorbeeld Australië of Azië);
Visum

Wat is een eTA voor Nieuw-Zeeland?

De eTA (Electronic Travel Authority) is een elektronische visumvrijstelling die in juli 2019 wordt gestart en vanaf 1 oktober 2019 verplicht wordt voor Nederlanders en Belgen (en alle 60 andere visumvrijstellingslanden).

Hoe regel je zo’n eTA

Iedereen kan een eTA voor Nieuw-Zeeland verkrijgen door een online aanvraagformulier in te vullen (klik op deze link). Je kunt ook ed officiële app downloaden en het via je telefoon regelen.

Het aanvragen duurt slechts een paar minuten. Na goedkeuring wordt de eTA New Zealand elektronisch naar de aanvrager gestuurd.

Vraag hier de eTA aan via de officiële website

Geldigheid en kosten

De eTA van Nieuw-Zeeland is 2 jaar geldig en kan voor meerdere bezoeken worden gebruikt. Makkelijk als je binnen 2 jaar vaker naar Nieuw-Zeeland gaat. Je moet een kleine vergoeding en toeristenbelasting betalen. Dit is de International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL).

TIP ♥ – de kosten zijn NZD$9 als je de app gebruikt of of NZD$12 als je het via je browser aan vraagt. De IVL-vergoeding is NZD$35

Wat als je al een visum voor Nieuw-Zeeland hebt?

Het kan natuurlijk zijn dat je al een visum voor Nieuw-Zeeland hebt aangevraagd. Bijvoorbeeld een werkvisum, studentenvisum of een visum voor langer dan 90 dagen. Als je zo’n visum voor Nieuw-Zeeland hebt, heb je uiteraard geen eTa en IVL nodig.

Wie heeft een eTA nodig?

Je moet een eTA aanvraag als je voldoet aan de volgende eisen:

 • als je Nieuw-Zeeland bezoekt, of over bent gestapt vanuit een land waarvan de paspoort houders geen visum nodig hebben voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland;
 • als je overstapt op Auckland International Airport;
 • een cruise ship passagier bent, los van je nationaliteit;
 • een permanente bewoner van Australië bent.

Wie heeft er geen eTA nodig?

Je hebt geen eTA nodig als je:

 • al in het bezit bent van een geldig visum voor Nieuw-Zeeland;
 • een Nieuw-Zeelandse burger bent reizend op een Nieuw-Zeelands paspoort;
 • je een Australische burger bent reizend op een Australisch paspoort.

Wanneer vraag ik een eTA aan

Vraag je eTA op tijd aan. Het kan tussen de 10 minuten en 72 uur duren voordat hij is goedgekeurd. Zorg er dus voor dat je de NZeTA minimaal een week voor vertrek al aanvraagt. Liefst nog eerder. Heb je namelijk geen goedgekeurd NZeTA in bezit bij de check-in van je vlucht zullen ze je niet toelaten.

Jouw eTA aanvragen

Er zijn twee manieren om je NZeTA aan te vragen en de betaling te doen voor je IVL.

 1. Download de app op je mobiele telefoon;
 2. Vul het formulier in op de website van de immigratie dienst.

Let op het aanvragen van de eTA en betalen van de IVL zijn pas vanaf oktober 2019 verplicht. Het aanvragen kan via de app of via de website.

Visum Nieuw-ZeelandNew Zealand Passenger Arrival Card

Een visum krijg je dus niet. Sterker nog, je krijgt niet eens meer een stempel. IN Nieuw-Zeeland hebben ze namelijk een elektronisch visum. Dat betekent echter niet dat je helemaal niks hoeft te doen.

Je moet namelijk een New Zealand Passenger Arrival Card invullen om het land binnen te komen. Deze krijg je meetal in het vliegtuig of bij de douane. Je  hoeft het dus niet apart aan te vragen.

Hou er rekening mee dat ze in Nieuw-Zeeland heel erg streng zijn wat betreft het importeren van eten. Zo moesten wij onze appels (vers vanuit Hong Kong) zonder pardon inleveren en weggooien. Check daarom voor vetrek wat je wel en niet mee mag nemen!

Toch iets meenemen?

Op je Arrival Card moet je alles invullen! En dan ook echt alles. Regeltjes overslaan of vergeten en hopen dat ze het niet zien heeft echt geen zin. Je kunt gelijk weer achteraan de rij aansluiten met een volledig ingevuld formulier.

Dit heeft niet alleen betrekking op eten en drinken (of het geld wat je meeneemt). Ook kampeersullen, schoenen en zelfs fietsen moet je aangeven. Je kunt beter alles op het op het formulier invullen. Doe je dat namelijk niet? Dan kan je een boete krijgen of zelfs gevangenisstraf riskeren.

Verder hebben ze hier een behoorlijk uitgebreide controle. Niet om over in paniek te raken. Er lopen veel honden op het vliegveld die alles en iedereen in de gaten houden. Zo’n vriendelijke viervoeter ruikt alles.

Drugs, wapens en andere verboden middelen zijn dan ook niet veilig in je koffer. Neem het dus gewoon niet mee. Als je twijfelt of je iets moet aangeven vraag dan hulp bij één van de douaniers. Zij helpen je graag verder.

Wat wij vinden:
 • 8/10
  Oceanië-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Een van de eerste dingen die je doet voor dat je op reis gaat is het uitzoeken van de visumeisen in Nieuw-Zeeland. Gelukkig ben je hier snel klaar mee want je hebt geen visum voor Nieuw-Zeeland nodig. Je hebt vanaf 1 oktober echter wel een Electronic Travel Authority (eTA) nodig én moet je een International Visitor Conservation and Tourism Levy betalen om Nieuw-Zeeland te kunnen bezoeken.

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU