Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Jamaica

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 26 april, 2022

Bob Marley, reggae, lekker weer, prachtige stranden en ongerepte jungles. Jamaica is een paradijs op aarde en biedt veel meer dan alleen stranden met wuivende palmbomen. Jamaica staat gelijk aan hippe kleuren, vrolijke ritmes en een relaxte levensstijl. Dat klopt vandaag de dag nog steeds. Van alle landen in de caribbean is Jamaica het land met de laid-back sfeer.

TIP ♥ – een retourtje Jamaica voor €521  bekijk tickets

Good times in Jamaica

Jamaica staat niet vaak bij mensen op de bucket-list als volgende bestemming. Er zijn nog maar weinig reizigers die richting Jamaica trekken. Onder andere vanwege de veiligheid.

Mocht je wel naar Jamaica reizen kom je in een land, gezegd met perfect stranden, kristalhelder zeewater, spectaculaire bergen en rivieren, gigantische watervallen en vriendelijke mensen. De reggaescène is het handelsmerk van het land, maar het biedt zoveel meer dan de erfenis van Bob Marley.

Is het veilig?

Jamaica heeft te maken met veel criminaliteit. Gelukkig heeft de Jamaicaanse regering de laatste jaren miljoenen geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat het eiland veilig is voor toeristen. De kans op echte grote problemen is klein. Natuurlijk komt diefstal hier voor, maar dat is niet anders dan andere landen in Midden-Amerika. In een all-inclusive hotel aan het strand chillen is geen enkel probleem. Als je wat meer van het land wil zien vergt dat voorbereiding, maar het is zeker mogelijk.

Highlights Jamaica

Vliegtickets Jamaica

Beste reistijd Jamaica

Wat is er te zien?

Jamaica is een bekend land, maar dat komt vooral door reggae en Bob Marley. Ze zijn hier ook ontzettend trots op het rijke muzikale erfgoed, evenals hun sportieve successen met Usain Bolt als grote held. Als je het echter over bezienswaardigheden hebt is het land een stuk onbekender.

Iedereen weet dat je hier prachtige stranden vindt, maar wat is er nog meer te zien hier? Het eerste dat je moet weten is dat dit een schitterend en vooral ongerept eiland is. Jamaica is gezegend met kristalhelder water, hagelwitte zandstranden, bananenbossen, groende bergen en wilde watervallen. Het grootste voordeel is misschien nog wel dat je in een authentiek land komt waar het massatoerisme nog niet is ingeslagen.

Budget Jamaica

Backpacken Jamaica

Reisinformatie Jamaica

Meer lezen over Jamaica?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU