Panama is een van de bekendste en meest bezochte landen van Midden-Amerika. En dat is niet voor niets, want het is een indrukwekkend land. En een van de meest diverse. Of je nu aan het strand wil genieten van een cocktail, wil hiken door de jungle of de sfeervolle steden in het binnenland wil ontdekken. In Panama kan het allemaal.

Een ander groot voordeel, is dat het land makkelijk bereisbaar is. De afstanden zijn, ondanks dat het een van de meest uitgestrekte landen in Midden-Amerika is, prima te doen met de bus. Zo is de reis van Panama Stad naar Boquete, dat aan de andere kant van het land ligt, maar 7 uur. De meeste andere routes zijn korter. Daarnaast zijn de wegen in prima staat. Dit maakt het een van de makkelijkst bereisbare landen van het continent.

Waarom je naar Panama moet

Dit is een van de meest veelzijdige landen die je kunt bezoeken. Ontdek de ruïnes van Spaanse forten aan de Caribische kust of ga diep de jungle in om inheemse gebieden te ontdekken met een kano. Ga snorkelen op de San Blas eilanden of ontdek de oogstrelend mooie natuur in Coiba National Park. Het maakt niet uit welke kant je op reist, je komt altijd wat moois tegen.

De avontuurlijke reizigers kunnen ziplinen door regenwouden, zwemmen met zeeschildpadden of hiken over bergen. Liefhebbers van zon, zee en strand kunnen zich prima vermaken met duizenden kilometers aan ongerepte witte zandstranden en de tropische eilandjes aan de kust. Panama is een grote speeltuin!

Highlights Panama

Vliegtickets Panama

Beste reistijd Panama

Wat is er te zien

Het land heeft een hoop bekende bezienswaardigheden zoals de San Blas eilanden of Bocas del Toro, maar er is zo veel meer te zien. Wat dacht je van oude Spaanse steden, de vele activiteiten in het binnenland en aan de kust, de bijzondere skyline van Panama Stad, de dichte regenwouden en natuurlijk de schitterende kustlijn.

Je kunt makkelijk van de gebaande paden gaan, en zodra je dat doet kom je op een van de meest bijzondere plekken op aarde. Kortom, dit indrukwekkende land is een fascinerende bestemming die iedere reiziger weet te boeien.

Budget Panama

Backpacken Panama

Visum Panama

4 gedachten over “Panama”

  1. Hoi! Super fijne tips allemaal! Hebben jullie tips voor een reisroute voor 2 weken door panama? We vliegen heen en terug van panama stad en willen zeker ook een bezoekje brengen aan Boquette, San Blas eilanden en Bocas del Toro. Hoe lang raden jullie aan om op deze plekken te blijven en is het verstandig om het bij deze bestemmingen te laten gezien de tijd die we hebben? We gaan in juni dus wel regenseizoen.
    Alvast bedankt! Groetjes, Marieke

  2. hoi Ties en Sjoerd, Wij maken een stop-over in Panama. Nu heb ik al veel van jullie gelezen echter ik zou graag een overnachting maken van 1 nacht bij de indianen op 1 van de San Blas eilanden. Hebben jullie daar ervaring mee of tips of mss wel een adres waar wij dit kunnen regelen. Groetjes Wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven