Maleisië

Maleisië ligt in Zuidoost-Azië. Eigenlijk zijn het twee landen in één. Je hebt West-Maleisië, ook wel Peninsular Malaysia genoemd, dit grenst aan Thailand. Dit is het multiculturele en drukkere eiland. Daarnaast heb je Borneo, wat aan het eiland Kalimantan van Indonesië grenst.

Dit deel beslaat ongeveer 50% van het land en je vindt hier het echte ‘wildlife’ met de bekende Orang Oetangs en traditionele bergstammen.

Waarom naar Maleisië?

Deze twee delen worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee maar ook door de totaal andere cultuur en natuur. Waar je in Kuala Lumpur op Malakka tussen wolkenkrabbers dwaalt wandel je op Borneo door de jungle.

Reisgids Maleisië

Weet je al dat je naar Maleisië wil, maar weet je nog niet welke route je wil volgen? Check dan onze reisgids voor Maleisië vol met superhandige tips en routes.

Toch vind je ook op Malakka dicht jungles en dun bevolkte gebieden, vooral in het noorden. Het land heeft vier bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan; de Lenggong Valley, Melaka, Georgetown, Gunung Mulu National Park en uiteraard de hoogste berg in Maleisië; Mount Kinabalu.

Highlights

Vliegtickets

Beste reistijd

Backpacken

Wat is er  te zien

Het is een veelzijdig land met meerdere culturen. Door de variëteit in geloof en bewoners is er ook een grote veelzijdigheid in bezienswaardigheden. Moskeeën wisselen elkaar af met tempels en kerken. Voeg daar de verve van de Chinese tempels, de Indisch festival dagen en het dagelijks leven in het Maleisië aan toe en je ziet meteen waarom Maleisië zo vel toeristen weet te boeien.

Maar het biedt meer dan alleen cultuur. De natuur is minstens zo indrukwekkend. Zeker Borneo is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers met Mount Kinabalu, Gunung Mulu Nationaal Park en Sepilok. Op het schiereiland vind je juist weer het bekende Taman Negara National Park en prachtige tropische eilandjes zoals de Perhentians. Kortom, er is genoeg te zien!

Top Tips Maleisië

Het is heel erg makkelijk reizen in dit mooie land. Locals spreken vaak Engels en het vervoer is goed geregeld. Je hoeft niet veel te plannen. Op elke hoek van de straat kun je een bus- of treinticket boeken. Ideaal voor beginnende reizigers maar ook makkelijk voor de ervaren reizigers! We hebben een aantal tips voor je;

 • Probeer street food! Het ziet er anders uit dan wij in Nederland of België gewend zijn maar het is een absolute aanrader. Heel erg lekker!
 • Huur een brommer. Waar je ook bent 🙂  Het is de makkelijkste en leukste manier om grote delen te verkennen en geeft je veel vrijheid.
 • ATM’s werken gelukkig bijna overal. Maar het kan zijn dat ze niet werken of dat je in gebieden bent zonder ATM’s. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars)
 • Spreek je geen Maleisisch? Geen nood, veel mensen spreken Engels.

Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

Budget Maleisië

Visum Maleisië

Vakantie Maleisië

Rondreis Maleisië

Handige reisinfo

4 gedachten over “Maleisië”

 1. Hoi hoi,
  Leuke en informatieve website hebben jullie! Wij willen eind juni richting Azië en twijfelen nu tussen Japan en Maleisië (en eventueel Vietnam). Welke van deze landen vinden jullie het meest geschikt als je (inclusief heen- en terugreis) ‘maar’ 3 weken vakantie hebt?
  Of adviseren jullie om Azië een jaartje uit te stellen? We lazen namelijk jullie tip over annuleringsmogelijkheden mbt het Corona-virus.
  Groetjes
  Ina en Maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven