Inentingen Nieuw-Zeeland

Inentingen Nieuw-Zeeland is iets wat bij je voorbereiding hoort. Ook al is het waarschijnlijk niet je favoriete onderdeel. Net als je visum Nieuw-Zeeland ben je wat betreft inentingen snel klaar. Er zijn namelijk geen inentingen verplicht in Nieuw-Zeeland. We hebben echter wel een aantal tips voor je.

Inentingen Nieuw-Zeeland

Er zijn geen verplichte inentingen Nieuw-Zeeland. Dat komt onder meer door de uitstekende gezondheidszorg is in Nieuw Zeeland. Ziekenhuizen en verzorgingshuizen behoren zelfs tot de top van de wereld. Er zijn zelfs geen aanbevolen inentingen voor het land.

TIP ♥ – er zijn geen inentingen verplicht voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland

Ergens op letten?

Betekent dat dan dat je zomaar alles kunt doen in Nieuw-Zeeland? Nee, dat niet. Ondanks de uitstekende gezondheidszorg hier moet je wel je gezonde verstand blijven gebruiken.

Natuur

Misschien komt het grootste gevaar wel van moeder natuur. Het weer in Nieuw Zeeland is namelijk bijzonder veranderlijk. Houd dit goed in de gaten, vooral als je onvoorbereid de natuurlijk in trekt. Het weer kan erg snel omslaan waardoor je in de problemen kunt komen.

Onderkoeling of uitputting liggen dan al snel op de loer. Neem daarom altijd regenkleding, eten en drinken mee. Ook als je maar een dag gaat wandelen. En hoewel je het water uit meren en rivieren vaak gewoon kunt drinken is het aan te raden dit eerst te zuiveren of te koken. Daarnaast is het aan te raden altijd bij familie, vrienden of de lokale iSights aan te geven waar je heen gaat en voor hoe lang.

Insecten

Een irritant beestje naast de gebruikelijk mug is de zandvlieg. Vooral in de zomer heb je van dit beestje last, vooral aan de westkust van het Zuidereiland. Het gevolg is een vervelende jeuk.

Draag altijd schoenen met sokken en neem een insectenspray. Zorg ervoor dat hier tenminste 28% van het ingrediënt DEET inzit. Omdat de zandvlieg in Nieuw-Zeeland bijna als nationale irritatie wordt ervaren, zul je geen moeite hebben met het vinden van deze insectensprays.

De ozonlaag

De ozonlaag is boven Nieuw Zeeland veel dunner dan hier in Europa of andere delen van de wereld. Houd hier rekening mee op heldere dagen.

Je verbrand veel sneller dan dat je normaal gewend bent. Ons advies is dan ook om je tijdens zonnige dagen goed in te smeren met minimaal factor 20. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven