Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Ecuador

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 2

Ecuador ligt recht onder de evenaar, ingeklemd tussen Colombia en Peru. Het is een van de kleinste landen in Zuid-Amerika, maar wel een met het meest verrassende landschap. Door de ligging onder de evenaar heeft het een bijzondere biodiversiteit. Maar naast de natuur vind je hier ook indrukwekkende cultuur, prachtige koloniale architectuur en vriendelijke locals. Het is een van de meest veelzijdige landen in Zuid-Amerika. Niet alleen vanwege de natuur, ook vanwege de inwoners. Het wordt gezien als een van de meest exotische bestemming in Zuid-Amerika.


De nieuwste Ecuador blogs

5x leuke dingen om te doen in Ecuador

Ecuador is een geweldig land. We hadden weinig verwachtingen toen we het land bezochten, maar hadden nooit kunnen denken dat het zo’n leuk en vooral mooi land zou zijn. Natuurlijk zijn er de Galapagos Eilanden, maar Ecuador biedt zo veel meer dan deze bekende eilanden.

10 redenen waarom ik van Quito hou

‘Quito is een van de mooiste steden ter wereld’. Dat is wat wij hoorde toen we onze plannen bekend maakte om naar Ecuador te reizen. En daar is niks aan gelogen! Quito is daadwerkelijk een van de mooiste en meest energieke en veelzijdige steden die ik ooit hebt bezocht. Je hebt soms van die plekken die je enorm verrassen en een onuitwisbare indruk achter laten. Zo’n stad is Quito voor mij.

Galapagos eilanden | De meest unieke dierentuin!

Wie ‘Galapagos eilanden’ zegt, zegt natuurlijk ook ‘Charles Darwin en zijn beroemde evolutietheorie’. In 1835 bezocht hij deze eilandengroep en bestudeerde de unieke dierenwereld. Vele dieren komen enkel en alleen op deze eilanden voor, wat het wetenschappelijk een zeer interessant deel van de wereld maakt. Lees meer!

Waarom naar Ecuador

Van de besneeuwde toppen van Chimborazo, tot de tropische bossen van het enorme Parque Nacional Yasuní of de met palmen omringde stranden van de Pacifische kust. Ecuador is zonder overdrijven een ondergewaardeerde bestemming want veel reizigers slaan deze kleine vriend over tijdens hun reis. En dat terwijl al het moois zo makkelijk te bezoeken is aangezien het allemaal binnen handbereik van Quito ligt, de parel van een hoofdstad.

Wat is er te zien

Gek genoeg is er weinig bekend over Ecuador. Vraag aan 9 van de 10 reizigers die in Zuid-Amerika zijn geweest welke landen ze hebben gezien en Ecuador staat er vaak niet bij. Vreemd want het is een prachtig land. Cultuur, natuur en wildlife vind je hier binnen handbereik.

Of je nu de fotogenieke pleinen in het centrum van Quito en Cuenca bezoekt of ontspand op een van de vele aantrekkelijke plaatsen temidden van het ontzagwekkende landschap. Nog niet overtuigd? Maak dan een trektocht in het Andesgebergte en dwaal door je eigen sprookje.

Top Tips Ecuador

Ecuador is een van de mooiste, maar minst bezochte landen in Zuid-Amerika. Daardoor is het wel een van de leukste lande om te reizen. en het reizen is hier ook nog eens makkelijk omdat het een relatief klein land is Hierdoor liggen veel bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar. Ga je naar Ecuador? Check dan deze tips:

  • ATM’s werken soms niet of zijn er simpelweg niet. Neem dus genoeg cash mee (Amerikaanse dollars);
  • Drugs (marijuana en cocaine) worden wel eens aangeboden maar zijn te strengste verboden. Er staat jaren gevangenisstraf op;
  • In Ecuador heerst het ZIKA-virus. Let hier op en lees je goed in. Onder andere op onze pagina inentingen Ecuador;
  • Houd verder de website van rijksoverheid altijd in de gaten als je verre reizen gaat maken.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU