Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Maleisië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 3

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Een van de eerste dingen die je controleert voordat je op reis gaat, is of je een visum nodig hebt. Wat dat betreft ben je voor Maleisië snel klaar. Alle Nederlanders en Belgen kunnen namelijk zonder visum Maleisië 90 dagen in het land blijven. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden.

Visum Maleisië

Zodra je landt, wat meestal in Kuala Lumpur zal zijn, krijg je een altijd een 90 dagen (3 maanden) visum. Je krijgt van de douane een stempel in je paspoort. Dit gratis visum is tevens verlengbaar, ook dat is gratis. Je moet overigens wel een aantal zaken op orde hebben voordat je een stempel krijgt.

Verder op deze pagina lees je daar meer over.

Aalle Nederlanders en Belgen mogen zonder visum Maleisië 90 dagen in het land blijven.

Departure card

Houd er rekening mee dat je bij de grens (of in het vliegtuig al) een departure card krijgt. Deze moet je goed bewaren, omdat je die ook weer nodig hebt als je Maleisië verlaat. Als je deze niet meer hebt, is dat geen ramp, maar ze kunnen er officieel een boete voor geven.

Over land of door de lucht

Of je nu met het vliegtuig aan komt of over de landsgrens met met Thailand, Singapore, Indonesië of Brunei, alle Nederlandsers krijgen automatisch een toeristenstempel. Een multiple entry is niet nodig. Je kunt Maleisië verlaten voor een paar dagen en terug komen. Je krijgt dan weer een 90-dagen visum.

Wat heb je nodig

Er zijn een aantal dingen die je op orde moet hebben om in aanmerking te komen voor het gratis 90 dagen visum Maleisië. Het zijn geen schokkende dingen en de meeste dingen zijn waarschijnlijk al geregeld.

 • een paspoort dat 6 maanden geldig is bij aankomst;
 • een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming (uitreisticket);

Over het uitreisticket doen ze overigens bij de grens niet zo heel lastig. Het zijn meer de luchtvaartmaatschappijen die hier om vragen. Regel dit wel! Bij Skyscanner boek je voordelige ‘escape’ vluchten naar bijvoorbeeld Bangkok.

Budget MaleisiëTies bij Cameron Highlands

Langer dan 90 dagen blijven

Er zijn weinig reizigers die langer dan 90 dagen (3 maanden) in Maleisië zullen reizen. Als je gaat studeren of werken in Maleisië dien je namelijk een ander soort visum aan te vragen. Hiervoor kun je beter contact opnemen met de ambassade.

Als je langer wil reizen dan 90 dagen kun je je visum makkelijk verlengen door bijvoorbeeld een paar dagen naar een ander land te reizen. Zo kun je goedkoop naar Thailand, Indonesië of Brunei reizen.

Als je dan terug komt in Maleisië krijg je weer een stempel waarmee je 90 dagen kunt reizen.

Meer lezen over Maleisië?

3 comments

 1. Peggy Poepon

  Dank van je mooie website. Wel handig als je de link plaats van departure card, kun je gelijk deze aanvragen. Het zoeken hiervan schilt ook tijd!

 2. Paul Vandervorst

  Wat indien je bij vertrek naar Maleisië niet een uitreisticket kan voorleggen maar wel een ticket dat aantoont dat je binnen de 90 dagen vanuit Thailand terug naar Europa vertrekt?
  Wordt dit aan aanvaard als bewijs dat je ook tijdig Maleisië verlaat?

  1. Sjoerd - Reis Expert

   Hi Paul,

   wij zijn geen visum organisatie of ambassade dus helaas kan ik deze vraag niet met zekerheid beantwoorden.

   Happy Travels,
   Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU