Leukste wijken om te overnachten in Bangkok

Bangkok is de levendige hoofdstad van Thailand. Veel jongeren besluiten voor hun allereerste backpack-ervaring naar Thailand te gaan. Een vliegticket naar wereldstad Bangkok heb je tegenwoordig immers al voor enkele honderden euro’s. Bangkok is ook een goede plek om je rondreis door Thailand te vervolgen. Vanuit hier boek je een binnenlandse vlucht vaak al voor een paar tientjes! Maar hoe je het ook wendt of keert, overnachten in Bangkok is niet te vermijden.

Waar kun je het beste overnachten in Bangkok

Wij zijn ondertussen al behoorlijk vaak in Bangkok geweest en hebben zo onze favoriete plekjes. Maar waar moet je nou verblijven? Bangkok heeft namelijk niet echt een centraal centrum, maar is meer een lappendeken van regio’s.

In dit blog delen wij graag onze tips over de beste plekken of wijken om te overnachten in Bangkok.

Bron: WikiTravel

Het kiezen van een regio

Aangezien Bangkok verdeeld is in 50 kleinere regio’s is het belangrijk om te weten waar je je keuze op moet baseren. Alle bezienswaardigheden die je waarschijnlijk wil bezoeken liggen in diverse districten, dus voor de locatie van jouw overnachting is het verstandig een aantal vervoersmogelijkheden dichtbij te hebben.

Je kunt vanuit alle plekken in de stad natuurlijk een taxi nemen of een Uber boeken, maar het is verstandig op loopafstand van de Metro of de Skytrain te verblijven. Gezien de temperaturen in Bangkok is goede airconditioning namelijk geen overbodige luxe.

#1 Chinatown

Grand Palace en Wat Phra Kaeo), en het treinstation Hualamphong.

De hoofdstraat van Chinatown is Yaowarat Road.

In deze wijk vind je veel handelaren, streetfood, super leuke winkeltjes, markten, restaurants en goudwinkels. Als je van lekker eten houdt is dit zeker een super toffe wijk om te overnachten in Bangkok. Ben je op zoek naar meer avond- en nachtleven? Kies dan niet voor deze wijk. Het kan hier namelijk al erg vroeg uitgestorven zijn.

Yaowarat Road

#2 Banglamphu of Khao San Road

Banglamphu is als wijk echt favoriet bij backpackers en reizigers met een budget. In deze wijk vind je namelijk de wereldberoemde straat ‘Khao San Road’. Dit is een van de beste en bekendste wijken om te overnachten in Bangkok.

Omdat Khao San Road eigenlijk het ‘kloppende hart’ is van het uitgaansleven in Bangkok vind je hier overal tuktuk’s en taxi’s en zit je dichtbij een goede Metro verbinding. Ook ligt Khao San Road dichtbij de Chao Phraya rivier, wat het dus een ideale locatie maakt om het Grand Palace en de Wat Phra Kaeo te bezoeken.

Het grote voordeel van een overnachting in deze regio is de nabijheid van ontelbare restaurants, bars en clubs. Het nadeel is natuurlijk dat het er ontzettend druk kan zijn en dit ook veel lawaai met zich mee brengt. Vraag daarom ook altijd om een kamer aan de achterkant van het hotel. Als je besluit in een tuktuk te springen, let dan op voor de gladde praatjes van de tuktuk chauffeurs. Als je erin trapt kunnen ze toeristen namelijk erg oplichten.

Wij schreven eerder een blog over Khao San Road, lees er hier meer over.

TIP ♥ – boek hieronder je accommodatie in Banglamphu. Liever alles op een rijtje? Klik dan hier

Khao San Road

Khao San Road

#3 Siam Square

Ondanks dat het woord ‘square’ in de naam van de wijk verwerkt is, vind je hier (helaas) geen groot centraal plein waar je allerlei bezienswaardigheden kunt vinden. Siam Square is voor de inwoners het zakelijke centrum van Bangkok.

In tegenstelling tot veel andere regio’s is het hier super modern. Je vind er namelijk vooral veel kantoren van grote merken, tal van bekende warenhuizen (hello MKB Center) en luxe hotels. Het grootste voordeel van deze wijk is het gelijknamige Skytrain station. Dit zorgt ervoor dat je je gemakkelijk door deze wereldstad kunt bewegen en alles kunt bezoeken.

Ook als je op luxe gesteld bent en graag winkelt ben je hier zeker op de juiste plek! Of als je gewoon zin hebt in een burger van McDonalds of een koffie van Starbucks. Wij vonden het een leuke wijk om te bezoeken, maar niet zozeer om te overnachten in Bangkok.
TIP ♥ – boek hieronder je accommodatie in Banglamphu. Liever alles op een rijtje? Klik dan hier

Overnachten in Bangkok

Straten nabij het MKB Center in Siam Square

#4 Silom

Ten Zuiden van Chinatown en op de grens van Siam Square vind je de wijk Silom. Eigenlijk bestaat de wijk voornamelijk uit ‘Silom Road’, wat doorloopt tot Lumphini park. Je vind hier ook voornamelijk grote hotels, winkelcentra en grote kantoren.

Je hebt hier wel een super goede verbinding met de Skytrain. Vanaf het Saphan Taksin station ben je snel genoeg bij de veerboot en daarmee op de Chao Phraya rivier. Naast Siam Square is dit zeker een van de meest centraal gelegen wijken in Bangkok om de rest van de stad te verkennen.

Ondanks dat het een bekende wijk is om te overnachten in Bangkok vind je hier niet de typische en authentieke Thaise omgeving.

#5 Sukhumvit

In het oosten van de stad vind je de wijk (of eigenlijk straat) Sukhumvit. Deze wijk is gemakkelijk te bereiken vanaf de internationale luchthaven van Bangkok. Je vindt hier zowel een aantal goed bereikbare metro stations en tevens meerdere Skytrain stations.

In deze wijk vind je dan ook accommodatie voor ieder budget. Het is ook een populaire plek om te overnachten in Bangkok. Of je nou op zoek bent naar een luxe 5-sterren hotel, of een kleiner boetiek hotel, hier ben je aan het goede adres.

De hotelkamers zijn vaak groot en de service is altijd goed. Je vindt hier in de buurt een aantal markten, winkels en ontzettend veel restaurants. Het is een levendige omgeving en biedt voor ieder wat wils.

Als je op zoek bent naar historie en Thaise cultuur is dit geen goede wijk voor jouw overnachting in Bangkok.

Je vindt hier ook veel wolkenkrabbers, grote winkelcentra en moderne bars, clubs en restaurants.

Overnachten in Bangkok

Straten nabij het MKB Center in Siam Square

Onbekende wijken om te overnachten in Bangkok

Van de meeste wijken die je hierboven omschreven ziet staan heb je misschien al weleens gehoord. Bangkok heeft echter in totaal 50 wijken dus de keuze om te overnachten in Bangkok is groot.

Er zijn gelukkig nog veel meer plekken waar je zou kunnen overnachten waar je niet door andere toeristen overlopen wordt. Klinkt dat interessant? Kies dan voor een overnachting in een van onderstaande wijken

#1 Thonglor

De wijk Thonglor in Bangkok is net als Siam Square of Silom erg trendy. Het is centraal gelegen en vanuit hier zijn alle bezienswaardigheden gemakkelijk te bezoeken. Ook vind je hier een goede connectie met de Skytrain of de metro.

Uniek aan Thonglor is dat het ook een goede waterverbinding heeft. Hierdoor kun je de stad op een andere manier bekijken dan met de trein of metro. Je slaat meteen de drukke verkeersaders in de stad over.

Bekijk hier alle accommodatie in Thonglor

#2 Ekkamai

Als je op zoek bent naar een beter betaalbare versie van Thonglor, ben je hier aan het goede adres. Alles is hier namelijk net iets goedkoper. Van restaurants tot aan hotels, het prijskaartje ziet er aantrekkelijker uit.

Ook vind je hier allerlei faciliteiten die je in een modern stadsgebied kunt vinden. Een aantal coffeeshops en grotere winkelcentra, je vindt het allemaal. In deze wijk vind je ook een van de grotere busstations van de stad. Als je dus met de bus in Bangkok arriveert kan dit een goede bestemming zijn.

#3 Bang Rak

Dit is een bestemming voor mensen die het ‘stylish Bangkok’ willen leren kennen. Je vindt hier namelijk ontzettend lekker eten in Instagram-waardige restaurants en een super goed nachtleven. Ook vind je in deze wijk ontzettend veel gay-bars, waar je indien gewenst een cabaretshow kan bezoeken.

TIP ♥ – dit is ook het gebied van Patpong, het grootste ‘red light district’ van Bangkok.

Bekijk hier alle accommodatie in Bang Rak

    Meer lezen over Leukste wijken om te overnachten in Bangkok?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven