Iedereen kent eilanden als Koh Phangan of Koh Phi Phi. Er zijn maar weinig reizigers die Koh Mook benoemen, laat staan bezoeken. Dit is een van de minder bezochte en pittoreske eilanden van Thailand. Er komen hier (nog) weinig toeristen, hoewel dat wel veranderd de laatste tijd. Koh Mook ligt in de Trang-archipel in het zuidwesten van Thailand.

Koh Mook, een ongerept paradijs

Koh Mook ligt in de Trang archipel waar in totaal 47 eilanden liggen. De bekendste zijn Koh Ngai, Koh Kradan en Koh Mook. Vaak kun je de andere eilanden ook bezoeken als dagtrip. Koh Mook is echter mooi genoeg om een paar dagen te blijven.

Je vindt er prachtige zandstranden zonder Full Moon feesten of drukke beach bars. Het is hier nog lekker rustig. Dat betekent overigens niet dat hier niks is. Je hebt wel degelijk bars en restaurants, zeker bij Charlie Beach (Haad Farang), maar het is hier allemaal wat kleinschaliger dan andere eilanden.

Als je de stranden even zat bent, wat moeilijk voor te stellen is, kun je nog het binnenland intrekken voor jungletochten. , en activiteiten op het eiland omvatten vissen, jungletochten maken en ontspannen.

Koh Mook
De stranden zijn heerlijk rustig

5x leuke dingen om te doen op Koh Mook

Koh Mook, ook wel Koh Muk, is niet zo heel groot. Degene die hier komen, komen vooral voor de stranden en de rust. Toch is wel meer te doen dan de meeste denken.

Wij hebben een overzicht gemaakt met de leukste dingen om te doen hier.

#1 Ga naar de Tham Morakot Cave

De bekendste bezienswaardigheid van het eiland is Tham Morakot Cave, ook bekend als de Emerald Cave. Het is zo bekend, omdat je de grot binnen komt door een verborgen ingang te zwemmen. Daarom kun je de grot ook niet zelf bezoeken, maar alleen met gids.

Het is namelijk belangrijk om te gaan met het juiste tij.

De grot is echter niet de belangrijkste reden om te gaan. Zodra je uit de grot komt zwemmen kom je bij een ongerept strand omringd met helder water en palmbomen. Helaas komen er steeds meer tours waardoor het de laatste jaren ook drukker wordt op het strand maar het is bijzonder om te zien!

TIP ♥ – ga vroeg in de ochtend of laat in de middag, zodat je de meeste groepstours niet zien.

Koh Mook
Op weg naar Tham Morakot Cave

#2 Trek het binnenland in

Op Koh Mook vind je niet alleen mooie stranden. Ook het binnenland is erg indrukwekkend. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de jungle op bijv. Borneo, maar als je een keer wat anders wil doen dan op het strand hangen is het binnenland zeker de moeite waard.

Er lopen verschillende paden naar en door de bossen. Bij Ao Kuan Beach vind je een pad dat je de jungle in brengt. Dit is vrij makkelijk op eigen gelegenheid te doen.

Koh Mook
Koh Mook heeft een mooi binnenland

#3 Ga een dag naar Koh Kradan

Koh Kradan ligt in het Hat Chao Mai National Park en is een van de negen eilanden die hier liggen. Het is de thuisbasis van bijzondere dieren, prachtig koraal en een dichte jungle. Het eiland staat ook bekend als een van de beste duiklocaties van het land, door de Japanse schepen uit de Tweede Wereldoorlog die hier liggen.

Je kunt er een dagje heen vanuit Koh Mook.

Hoe kom je daar

Om bij Koh Kradan te komen kun je een longtailboot nemen. Als je bij bijv. Charlie Beach iemand aanspreekt weten ze wel waar de boot gaat en wat het kost. Hou er rekening mee dat Koh Kradan in een nationaal park ligt en dart je hier toegang voor betaald dus neem cash mee.

Koh Kradan
Longtail boat bij Koh Kradan

#4 Ga dan ook naar Koh Rok

Als je Koh Kradan al hebt gezien kun je ook nog naar Koh Rok, een ander klein eilandje in de buurt van Koh Mook Dit eiland bestaat eigenlijk uit twee kleinere eilanden die worden verbonden door zacht koraal waardoor dit een perfecte plek is om te snorkelen.

Onderwater heb je kans om bijzondere bissen te zien evenals  zeeschildpadden.

Hoe kom je daar

Om op Ko Rok te komen, moet je een privéboot boeken, want er is geen openbaar vervoer. Ook hier voor kun je het beste naar Charlie Beach gaan (Haad Farang).

TIP ♥ – denk aan de US$12 p.p die je moet betalen om Koh Lanta Park, waar het eiland zich bevindt, binnen te komen

Koh Rok
Het strand van Koh Rok

#5 Bezoek de mooiste stranden

De belangrijkste reden om hier te komen zijn natuurlijk de mooie, maar vooral rustige, stranden. Er liggen een aantal mooie stranden op Koh Mook die je vrij makkelijk kunt bezoeken. Op de meeste stranden vind je ook accommodatie, maar er zijn ook een aantal ‘lege’ stranden.

Haad Farang

Haad Farang, beter bekend als Charlie Beach, is het meest populaire strand op Koh Mook en dat is niet voor niets. Het is een mooi wit zandstrand en het uitzichten op de bergen en jungle zijn indrukwekkend.

Het is het ‘drukste’ strand van het eiland, maar alsnog niet te vergelijken met drukkere stranden in Thailand. Er zijn een aantal strandbars en restaurants in de buurt.

Er is geen ATM op het eiland. Neem dus genoeg cash mee!

Morakot Cave Beach

Dit strand hebben we al besproken bij #1. Het ligt ‘achter’ de Morakot-grot en is toegankelijk via een grot waar je door heen moet zwemmen. ‘Morakot’ is het Thaise woord voor smaragd, dat verwijst naar de groene kleur van het zeewater bij dit strand.

Het wordt de laatste tijd steeds populairder, maar het blijft bijzonder.

Sivalai Beach

Sivalai is vernoemd naar het resort dat hier ligt. Ook hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen. Dat in combinatie met het strand, de wuivende palmbomen en het heldere water maken het een perfecte plek om bij te komen van het reizen.

TIP ♥ – de zonsondergang is hier erg mooi!

Koh Mook
Charlie Beach op Koh Mook

Hoe kom je er?

De enige manier om hier te komen is met de boot. Het is echter niet heel lastig om hier te komen, hoewel de route wat minder bekend is dan bijvoorbeeld die naar Krabi of Koh Tao. De makkelijkste manier om er te komen is door naar het stadje Trang te reizen.

Zelf of met een tour

Je kunt in Trang een tour boeken bij een van de vele touroperators. Je gaat dan met een minivan naar Kuan Tung Ku Pier en vanaf daar met de ferry naar de Trang archipel en dus ook Koh Mook. Je kunt ook zelf afreizen naar de Kuan Tung Ku Pier en daar zelf de boot pakken.

De ferry kost zo’n 200 baht p.p. Je kunt ook met een longtailboat. Die kost zo’n 300 baht.

Locatie

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven