Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Wat Arun

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 juli, 2020

De Wat Arun is een indrukwekkende tempel aan de Chao Phraya rivier in Bangkok. De tempel dankt zijn naam aan de Indiase god Aruna, de god van de dageraad. Ze noemen de Wat Arun dan ook wel de ‘Tempel van de Dageraad’. Zeker met zonsondergang is het een indrukwekkend plaatje.

Wat Arun is dé tempel van Bangkok

Op de plek van deze tempel stond al een boeddhistische tempel sinds het Ayutthaya Rijk. De tempel heette toen de Wat Makok. Pas sinds de Emerald Buddha naar Bangkok kwam kreeg de Wat Arun de look die het nu heeft met de opvallende 82 meter hoge prang, een toren in Khmer stijl.

Zorg voor geschikte kleding. Je gaat naar een boeddhistische tempel.

Pas als je goed kijkt zie je hoe gedetailleerd de toren is met sierlijke bloem-mozaïeken gemaakt van gebroken Chinese porselein. Chinese schepen die via de haven van Bangkok voeren gooide tonnen n oud porselein weg wat gebruikt werd voor de versiering van de tempel.

Wat Arun
Wat Arun

Wat Arun in het donker

Waarom Wat Arun bezoeken

Het is een cliché om te zeggen dat het een van de mooiste tempels in Bangkok is. Er zijn er namelijk nogal wat. Maar samen met de Wat Preah Keaw is dit zeker de mooiste tempel. De grote prang torent hoog boven de rivier uit met beelden van krijgers op een driekoppige olifant.

De grote prang wordt vergezeld door vier kleinere torens. Deze tempel is de meest fotogenieke tempels in de stad.

Naast de grote prang is het gehele tempelcomplex de moeite waard. Zodra je met een bootje aan komt varen valt het de ingang al meteen op. Twee mooie versierde bewakers met zwaarden en een angstaanjagende blik wachten je op.

Naast de beelden van bewakers vind je ook beelden van leeuwen.

Wat Arun beklimmen

Je kunt bij de Wat Arun de grote prang beklimmen. De treden zij behoorlijk stijl en omhoog en omlaag is best tricky. Op de top heb je uitzicht op de Grand Palace en Wat Pho zien.

Wat Arun

Wat Arun in de morgen

Hoe kom je er?

Dat is niet zo heel moeilijk. De Wat Arun ligt namelijk aan de Chao Phraya rivier en is dus makkelijk te bereiken per boot. Bij pier N13 (Banglamphu/Tha Phra Arthit) koop je voor 15 Baht een kaartje. Een bootje brengt je dan naar de andere kant.

Een ticket om binnen te komen kost 50 Baht per persoon.

Je kunt ook met de ferry van Tien Pier. Dat kot 3 Baht per persoon.

Openingstijden

De tempel is elke dag geopend van 08.30 tot 18.00 uur.

Locatie Wat Arun

Meer lezen over Thailand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU