De Wat Arun is een indrukwekkende tempel aan de Chao Phraya rivier in Bangkok. De tempel dankt zijn naam aan de Indiase God Aruna, de God van de dageraad. Ze noemen de Wat Arun dan ook wel de ‘Tempel van de Dageraad’. Zeker met zonsondergang is het een indrukwekkend plaatje.

Wat Arun is dé tempel van Bangkok

Op de plek van deze tempel stond al een boeddhistische tempel sinds het Ayutthaya Rijk. De tempel heette toen de Wat Makok. Pas sinds de Emerald Buddha naar Bangkok kwam kreeg de Wat Arun de look die het nu heeft met de opvallende 82 meter hoge prang, een toren in Khmer stijl.

Zorg voor geschikte kleding. Je gaat naar een boeddhistische tempel.

Pas als je goed kijkt, zie je hoe gedetailleerd de toren is met sierlijke bloem-mozaïeken gemaakt van gebroken Chinese porselein. Chinese schepen die via de haven van Bangkok voeren gooide tonnen oud porselein weg wat gebruikt werd voor de versiering van de tempel.

Wat Arun
Wat Arun in Bangkok

Tip voor een bezoek aan Wat Arun

Het is een cliché om te zeggen dat het een van de mooiste tempels in Bangkok is. Er zijn er namelijk nogal wat. Maar samen met de Wat Preah Keaw is dit zeker de mooiste tempel. De grote prang torent hoog boven de rivier uit met beelden van krijgers op een driekoppige olifant.

Deze tempel is de meest fotogenieke tempels in de stad.

Naast de grote prang is het gehele tempelcomplex de moeite waard. Zodra je met een bootje aan komt varen valt het de ingang al meteen op. Twee mooi versierde bewakers met zwaarden en een angstaanjagende blik wachten je op.

Naast de beelden van bewakers vind je ook beelden van leeuwen.

#1 Hoe kom je er

Dat is niet zo heel moeilijk. De Wat Arun ligt namelijk aan de Chao Phraya rivier tegenover de Wat Pho en is dus makkelijk te bereiken per boot. Vanaf de Wat Pho loop je zo’n 200 meter naar de Tha Tien-pier, ook wel Pier 8 genoemd. Daar komen vaak kleine boten aan die passagiers naar de Wat Arun-kant van de rivier brengen.

Betaal voor de boottocht bij het kleine loket voordat je aan boord gaat. De kosten voor de rit bedragen maximaal 5 Baht. De boot heeft een bord met de route op het dak, zodat je hem niet zult missen. De boot wacht meestal een paar minuten zodat deze zo vol mogelijk zit. Maak je geen zorgen, uiteindelijk vertrekt de boot wel 🙂

De boot is in minder dan 5 minuten aan de andere kant van de rivier. Hier kun je naar de ingang van Wat Arun lopen. De ingang bevindt zich net links van de uitgang van de boot.

#2 Tickets en openingstijden

De tempel is elke dag geopend van 08.30 tot 18.00 uur. Het laatste kaartje wordt rond 17.30 uur verkocht. Als je al op het terrein bent, mag je na 18:00 uur nog wel blijven. Een mooie kans om de zon onder te zien gaan! De beste tijd om Wat Arun te bezoeken is ’s avonds.

Entree voor de tempel is 50 Baht per persoon.

Wat Arun
De Wat Arun tijdens zonsondergang

#3 Let op je kleding (en houding)

Bij het betreden van tempels in Thailand (en de rest van Azië) is het belangrijk dat je let op je kleding. In de basis komt het er op neer dat je knieën en schouders moet bedekken. Dit geldt voor mannen en vrouwen. Als je ergens naar binnen gaat, doe dan je slippers of schoenen uit. Ook het dragen van een pet of hoed wordt afgeraden.

Daarnaast willen we iedereen wijzen op je houding bij religieuze plekken. Helaas zijn er reizigers die normen en waarden niet zo nauw nemen. Richt nooit je voetzolen naar een boeddhabeeld, raakt nooit zomaar boeddha beelden aan en gedraag je respectvol naar locals.

Wat Arun

#4 De mooiste plekjes

Het tempelcomplex is een prachtige plek en is vrij makkelijk te ontdekken. Je kunt vrij rondlopen en zelf de mooiste plekjes ontdekken. Er zijn een aantal plekken waar we je graag op wijzen.

Een bijzondere plek om mooie Wat Arun-foto’s te maken, is de beroemde boog met de kroon. De twee enorme beelden, zijn versierd en geven toegang tot de wijdingszaal van de monniken. De Main Temple van het tempelcomplex wordt beschouwd als het heiligste deel van Wat Arun. Vooral de prachtige gangen met de boeddhabeelden maken het een mooie plek!

Een ander hoogtepunt van de tempel is de met marmer beklede binnenplaats met de mooie tuin, maar de bekendste plek is natuurlijk de prachtige Phra Prang. De 70 meter hoge tempeltoren, steekt hoog boven de rivier uit en is een mooi herkenningspunt. Het is versierd met mozaïeken van porselein en schelpen.

#5 Ga naar het dakterras van Eagle Nest

De tempel is mooi, maar tijdens zonsondergang is het nóg mooier. Gek genoeg is de tempel zelf niet de beste plek om foto’s te maken tijdens zonsondergang. Daarvoor moet je namelijk aan de overkant van de rivier zijn. Hier vind je verschillende rooftopbars vanwaar je het beste uitzicht op de tempel hebt.

Het beste uitzicht op de Wat Arun tijdens zonsondergang heb je vanaf het dakterras Eagle Nest in het hotel Sala Arun. Een van de beste rooftopbars in Bangkok.

Vanaf hier kan men prachtige foto’s maken van Wat Arun en vanaf 18:00 uur genieten van de zonsondergang. Ook niet-hotelgasten kunnen terecht in de bar Eagle Nest van Hotel Sala Arun.

Wat Arun
Wat Arun tijdens zonsondergang

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven