Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Kanchanaburi

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Kanchanaburi is één van de leukste steden in Thailand. Het ligt op slechts 3 uur rijden van Bangkok. Met zijn rijke oorlogsverleden, talloze mogelijkheden voor eenvoudige uitstapjes, de prachtige natuur en het aanbod van reizigers georiënteerde accommodatie is er genoeg reden om hier te blijven hangen. Waarschijnlijk langer dan je had gepland.

Kanchanaburi is meer dan de brug

Kanchanaburi is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad ligt ingeklemd tussen de rivieren Kwai Noi en de Kwai Yai. Hoewel het een stad is, kennen de meeste mensen Kanchanaburi van de beroemde brug die je hier vindt. De wereldberoemde River Kwai burg, of Bridge over River Kwai is namelijk de top attractie hier.

Kanchanaburi beslaat een hele regio, maar het centrum van de stad vind je rond het busstation en langs de hoofdweg Thanon Saeng Chuto. In dit gedeelte liggen de meeste oorlogsmonumenten en ook de bekende River Kwai.

Kanchanaburi

4 leuke dingen om te doen in Kanchanaburi

Er is genoeg te doen in deze regio. Dat verklaart meteen waarom reizigers hier maar een of twee dagen plannen en uiteindelijk veel langer blijven. De regio heeft een leuke mix van activiteiten en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Wij hebben de leukste dingen op een rij gezet.

#1 De Bridge over the River Kwai

De River Kwai is zonder twijfel de grootse trekpleister van de stad. Het is een brug waar vroeger treinen over reden. Die spoorlijn, de Birmaspoorlijn, wordt ook wel de ‘Dodenspoorlijn’ genoemd vanwege de vele mensen die gesneuveld zijn tijdens de aanleg van de spoorlijn.

De brug staat voor vele symbool voor de wreedheden van de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog. 10 tien nachten lang wordt  eind november het River Kwai Bridge Festival gevierd ter nagedachtenis van het eerste geallieerde bombardement op de brug op 28 november 1944.

Als je in die tijd in Kanchanaburi bent kan het zeker geen kwaad om accommodatie te reserveren.

TIP ♥ – meer weten? Check dan onze pagina River Kwai

River Kwai

#2 Overnacht in een van de Floating hotels

Iets wat veel reizigers doen is overnachten in Kanchanaburi. Dit omdat veel accommodatie aan de rivier(en) liggen met indrukwekkende uitzichten. Je kijkt uit over de rivier en de kalkstenen rotsen die in de omgeving liggen.

Er zijn weinig plekken in Thailand waar je zo sfeervol kan overnachten als in Kanchanaburi.

Reserveren is normaal gesproken niet nodig in Thailand, maar deze floating hotels zitten wel redelijk snel vol. Het kan daarom geen kwaad (zeker in het hoogseizoen) om van tevoren te reserveren als je hier wil slapen.

TIP ♥ – check het Resort The Floating House. Een schitterend hotel aan het water.

Kanchanaburi

#3 Ga naar de Erawan Waterfall

In het Erawan National Park ligt de Erawan Waterfall. Het park is een populaire plek voor reizigers in de regio van Kanchanaburi en een must-see als je hier bent. De waterval dankt zijn naam aan het feit dat veel mensen vinden dat de waterval lijkt op Erawan, de driekoppige olifant uit het Hindoe geloof.

Het water valt naar beneden via zeven plateaus die allemaal te bezoeken zijn. Je moet wel even klimmen naar boven en je bent zeker niet de enige, maar het is absoluut de moeite waard.

De waterval is open van 8:00 uur tot 17:00 uur en het is een leuk uitstapje vanuit Kanchanaburi. Neem je zwemspullen mee want onder aan de waterval kan je zwemmen in het helder blauwe water.

TIP ♥ – entree tot de watervallen is 200 baht p.p.

Kanchanaburi
Erawan

#4 Bezoek de Hellfire pass

De Hellfire Pass wordt ook wel aangeduid als Konyu Cutting. Het is een 600 meter lange pass die is uitgehakt uit rotsen. Dit werd gedaan door geallieerde krijgsgevangen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De naam ‘hellfire pass’ komt voort uit het feit dat deze hele pas met een paar kleine bijtjes is uitgehakt onder extreme omstandigheden van hitte en fysiek zwaar werk. Gevangenen werkte 16 tot 18 uur per dag en iedereen moest werken.

De gloed van brandende fakkels zorge voor een onheilspellend aanzicht waar de naam Hellfire Pass van is afgeleid. De volledige wandelroute is 4 kilometer en je kunt een audioguide huren.

De wandelroute eindigt bij een museum dat zeker een bezoek waard is.

TIP ♥ – je kunt een dagtrip vanuit Bangkok boeken naar deze pas en andere bezienswaardigheden in Kanchanaburi.

De mooiste hotels in Kanchanaburi

Een paar van de mooiste hotels in Thailand vind je hier. Omdat veel mensen een dit als eerste stop hebben, is de accommodatie hier van hoog niveau. Je vindt er werkelijk van alles.

De goedkopere accommodaties liggen in het centrum. Hier vind je soms accommodatie van nog geen €15 per nacht. Echter, als je naar Kanchanaburi is het wel zo leuk om in een drijvend hotel te overnachten. Ook wel floating hotels genoemd.

De meeste van deze hotels liggen aan/op de Khwae Yai rivier.

TIP ♥ – bekijk hier onze selectie van mooiste hotels in Kanchanaburi

Kanchanaburi

De drijvende hotels

Hoe kom je er?

Een groot voordeel van Kanchanaburi is dat het makkelijk te bereiken is vanuit Bangkok. Met de bus doe je er slechts 3 tot 4 uur over. Het is maar 100 kilometer. Je kan er ook met de trein heen. Iets wat veel mensen doen.

De vele parken en historische plekken in de omgeving zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Kanchanaburi. Er zijn verschillende plekken in Bangkok waar bussen vertrekken naar deze regio. Dit zijn de belangrijkste;

  • Khao San Rd in Bangkok ➜- 120 baht – 3 uur
  • Northern Bus Terminal in Bangkok ➜ 120 baht – 3 uur
  • Southern Bus Terminal Bangkok ➜ 110 baht – 3 uur
  • Chiang Mai – 600 baht ➜ 12 uur

Online boeken

Je kunt je reis naar Kanchanaburi ook online plannen via ons boekingssysteem. Een handige tool waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken.

Locatie Kanchanaburi

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Wij houden van reizen, maar niet van schreeuwerige websites. Reis-Expert is een onafhankelijk platform en dat houden we graag zo.

Het up-to-date houden kost echter wel veel tijd. Gebruik jij graag onze website en wil je deze gratis en advertentievrij houden? 

KOOP EEN PRODUCT!

of

DONEER!
Dan houden wij Reis-Expert gratis en advertentievrij!