Phimai is een stad die om één van de best bewaarde Khmer tempelcomplexen is gebouwd. Ooit was Phimai verbonden met de Angkor Wat uit de Khmer tijd die in het huidige Cambodja staat. Degene die het voorrecht hebben gehad de Angkor Wat te bezoeken, zal de stijl zeker herkennen.

Phimai, de Angkor Wat van Thailand

Het Khmer rijk was gigantisch. Dat is goed te merken aan Phimai, wat ooit een belangrijke stad was van de Khmer. 375 kilometer verderop ligt de bekende Angkor Wat. Het is een van de mooiste tempels in Thailand.

Dit complex laat goed zien hoe ongekend mooi, complex en bijzonder de bouwwerken waren rond deze tijd. Vroeger liep er een weg tussen deze tempel en de Angkor Wat: de Ancient Khmer Highway.

Ties: “Hoewel het nooit bewezen is, zegt men dat deze tempels model hebben gestaan voor de Angkor tempels in Cambodja”.

PhimaiDe tempels van Phimai Historical Park

Phimai zelf is een klein plaatsje op zo’n 325 kilometer van Bangkok. De plek waar alle tempels staan, is Phimai Historical Park. Het draait hier natuurlijk allemaal om de tempels. Heel veel meer is er ook niet te doen.

Dit zijn de belangrijkste.

Prasat Hin Phimai

Het belangrijkste gebouw hier is de Pratu Chai. Dit vormt de uitgang van de stad die gericht is naar de Angkor Wat. Tussen de twee tempels liep de Ancient Khmer Highway.

Geen highway die wij vandaag de dag kennen, maar een 225 kilometer lange weg tussen de Angkor Wat in Cambodja en Phimai in Thailand. Het is gebouwd in de 12e eeuw en diende dus als voorbeeld voor het veel grotere Angkor.

Het hele complex is niet heel groot. Binnen een of twee uur heb je het meeste wel gezien.

TIP ♥ – entree is 100 baht p.p.

PhimaiHoe kom je er?

Het tempelcomplex ligt op zo’n 75 kilometer van de stad Khorat. Het is daarom het beste te bereiken door vanaf Bangkok de bus te nemen richting Khorat. Dit duurt ongeveer drie uur, maar de bussen rijden zeer frequent.

Vanaf Khorat neem je de bus richting het complex wat nog anderhalf uur duurt. Alles bij elkaar kost dit je ongeveer 300 Baht.

Online boeken

Je kunt je reis naar Phimai ook online plannen via ons boekingssysteem. Een handige tool waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken.

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven