De Wat Pho, ook wel de Liggende Boeddha genoemd, is een tempel in Bangkok. De tempel is in 1788 op een bijzondere manier gebouwd. Namelijk door een restauratie aan de Wat Phodharam die op dezelfde locatie stond. Deze tempel werd gerenoveerd en uitgebreid in tijde van koning Rama III. Het is nog een keer gerenoveerd in het jaar 1982.

De bekendste tempel van Thailand; Wat Pho

Wat Pho is de oudste en grootste tempel (Wat) in de stad en biedt onderdak aan meer dan duizend Boeddha-beelden, dit is meer dan ieder andere tempel in het land. Daarnaast is hier ook het grootste Boeddha-beeld te vinden: de liggende Boeddha (Phra Buddhasaiyas of de Reclining Buddha, zie foto).

TIP ♥ – de Wat Pho is elke dag geopend van 8:30 uur tot 18:30 uur. Entre kost 100 baht per persoon.

Deze liggende Boeddha, die deel uit maakte van de restauratie van koning Rama III, is zesenveertig meter in lengte en vijftien meter in hoogte. De liggende Boeddha is rijkelijk versierd met bladgoud en met parelmoeren op de ogen en voetzolen.

De voetzolen tonen 108 voorspoedig gestemde afbeeldingen in een Chinese en Indische stijl.

wat pho

Massage Wat Pho

De tempel wordt ook wel gezien als de ontstaansplek van de traditionele Thaise massage. Zelfs voordat Wat Pho een tempel werd was het het centrum voor scholing voor traditioneel Thaise medicatie.

Tijdens de restauratie door Koning Rama III zijn er platen met daarin medische inscripties rondom de tempel geplaatst terwijl gelijktijdig in 1962 de school voor traditionele Thaise medicijnen en massages is opgericht.

Een massage kost 420 baht per uur

Het Wat Pho-complex bestaat uit twee ommuurde gedeelten die in oost-westelijke richting gescheiden worden door Thanon Chetuphon. De liggende Boeddha en de massageschool liggen in het noordelijke gedeelte en het boeddhistische klooster met woningen en een school bevinden zich in het zuidelijke gedeelte.

Wat Pho

Geschikte kleding

Let op je kleding als je een religieus bouwwerk. Dit zijn heilige plekken en daar dien je respect te tonen. Bedek je schouder en knieën. Voor laatstgenoemde kun je een sarong krijgen tegen 200 baht borg.

Doe daarnaast je schoenen/slippers uit als je een tempel in gaat en richt NOOIT je voeten naar een boeddhabeeld.

Locatie Wat Pho

2 gedachten over “Wat Pho”

  1. Hoi! Ben er net geweest, vond het indrukwekkend om de grote liggende Buddha te zien! De entree was nu trouwens 300 Baht voor buitenlanders (staat nog 100 in het artikel zie ik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven