Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Koh Mak

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Iedereen die naar Thailand gaat, kent de eilanden Koh Phi Phi of Koh Phangan. Maar het kleine, laid-back Koh Mak is een schitterend eilandje op slechts 20 kilometer van Koh Chang. Je vindt hier geen chaotisch verkeer, luidruchtige bier bars of overvolle stranden. Het eiland wordt omringd door helder blauw water, witte zandstranden en een ontspannen sfeer.

Het kleine, maar prachtige Koh Mak

Koh Mak heeft de vorm van een ster, en gezien de schoonheid en sfeer op het eilandje komt de vorm aardig overeen met de leefomgeving. Het is slechts zestien vierkante kilometer groot en de thuisbasis van iets meer dan vierhonderd mensen.

TIP ♥ – als je wilt duiken kijk dan eens bij Koh Mak Divers.

De inwoners werken hard om het eiland vrij van bars, jetski’s, bananen boten en hoogbouw te houden. Een paar smalle betonnen wegen doorkruisen het eiland, dat wordt gedomineerd door de kokosnoot en rubberplantages.

Koh Mak

Je hebt hier mooie stranden.

De mooiste stranden

Heel veel is er niet te doen op Koh Mak. Je komt hier vooral voor duiken of snorkelen en de mooie stranden.

Het mooiste strand is Ao Pra in het westen, maar dit is moeilijk te bereiken. Je vindt ook fijne witte zandstranden langs de noordwestkust van Ao Suan Yai en de zuidwest kust bij Ao Kao. Bij Ao Kao vind je ook de meeste mid-range en luxe accommodatie van het eiland.

Een kajak is de beste manier om de lege ongerepte stranden langs de noord- en oostkust  te ontdekken.

Dorpen

Het belangrijkste dorp van Koh Mak is Ban Ao Nid en ligt aan de zuidoostkust. Aan de oostkust heb je nog Ban Laem Son. De belangrijkste stranden liggen allemaal op loopafstand van elkaar.

Andere delen van het eiland zijn ook vrij gemakkelijk te voet te verkennen. Je kunt ook een mountainbike of motor huren. 

ATM

Er is weinig commerciële ontwikkeling op het eiland en ook geen bank of pinautomaat. Neem dus genoeg cash mee. De grote resorts accepteren wel creditcards.

Koh Mak
Koh Mak

Picture Perfect.

Overnachten op Koh Mak

Koh Mak is geen groot eiland. De meeste accommodatie vind je in het dorpje Ao Kao, maar accommodatie ligt verspreid over het hele eiland. Je hebt natuurlijk ook gewoon huisjes aan het strand, waarvan de meeste in het westen en zuiden.

Het maakt niet heel veel uit waar je overnacht. Omdat het eiland zo klein is, kun je in een dag het hele eiland verkennen.

Qua beoordeling horen Koh Mak Ao Kao White Sand Beach (€45 p. nacht), Good Time Sports Resort Koh Mak (€20 p. nacht) en Lazy Day The Resort (€65 p. nacht) tot de beste opties.

TIP ♥ – bekijk hier ons overzicht met de beste hotels

Hoe kom je er?

De enige manier om hier te komen is met de boot. De meeste boten vertrekken vanaf Laem Ngop op het vaste land. Een speedboot doet er 50 minuten over en kost je 450 baht per persoon. Ze vertrekken 2x per dag. Je wordt dan afgezet op Ao Suan Yai, Ao Nid of het Makathanee Resort bij Ao Khao.

Andere opties zijn Koh Chang (600 baht, 45 minuten, 3x per dag), Koh Kood (400 baht, 45 minuten, 2x per dag).

Online boeken

Je kunt je reis naar Koh Mak ook online plannen via ons boekingssysteem. Een handige tool waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken.

Koh Mak

Mooie uitzichten.

Beste reistijd

Je kunt Koh Mak het beste bezoeken tijdens het hoogseizoen, de maanden december tot en met maart. Tijdens het regenseizoen (juni tot en met september) is de zee wild waardoor veerdiensten naar Koh Mak minder frequent worden.

De meeste accommodatie op Koh Mak blijft open in het laagseizoen – met mooie kortingen – maar de kleinere hostels nemen vaak niet de moeite om hun restaurants te bemannen.

Eilandbewoners zeggen dat het zeer aangenaam is tijdens het groene’ regenseizoen, maar met een beetje pech heb je een paar natte dagen.

Locatie Koh Mak

Meer lezen over Thailand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU