Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Wat Rong Khun

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De Wat Rong Khun, ook wel bekend als de White Temple ligt even ten zuiden van Chiang Rai, vlak bij Chiang Mai. De White Temple is nog een vrij nieuwe tempel en hoewel de tempel jaarlijks steeds meer bezoekers trekt is het onder de toeristen nog redelijk onbekend. In Thailand zelf is de tempel echter uitgeroeid tot een nationaal museum. Door zijn kleur is het tevens een van de meest herkenbare tempels van het land.

Wat Rong Khun

De bouw van de White Temple is begonnen in 1997 en is nog steeds niet klaar. Ze verwachten dat het nog 90 jaar zal duren voor het hele complex klaar is. Mocht je het complex dus willen bezoeken wanneer het helemaal klaar is moet je even geduld hebben.

De details bij de White Temple zijn bizar en het kost dan ook aardig wat tijd om alles te kunnen bestuderen. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de White Temple een witte kleur. Deze kleur is gebruikt om de reinheid van Boeddha weer te geven.

Wat Rong Khun

De weg naar de Wat Rong Khun is enigszins bijzonder te noemen. Om er te komen moet je namelijk over een brug die gebouwd is over de ‘put van de hel’. In deze put bevinden zich vele mensenarmen (nep uiteraard) die angstvallig uit de grond omhoog steken.

TIP ♥ – de openingstijden zijn van 8:00 tot 18:00 uur en de toegang is gratis. Het wordt uiteraard wel gewaardeerd als je een kleine donatie achter laat.

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om de tempel te bezoeken is door een tour te boeken vanuit Chiang Rai. Het lig top zo’n 20 minuten rijden van de stad. Je kan een taxi nemen voor ongeveer 1.000 baht (heen en weer), een TukTuk kost iets minder, zo’n 400 baht (heen en weer).

De bus is het goedkoopste, reken op 20 baht.

TIP ♥ – kom je vanuit Chiang Mai? Reken dan op minimaal 3 uur rijden.

Locatie Wat Rong Khun

Meer lezen over Thailand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU

We need you!

Sinds Corona is er wereldwijd een veel veranderd. Ondanks dat we ons uiterste best doen, is onze informatie niet overal up-to-date.

Zie jij een foutje, of heb je recente informatie voor ons? Dan zouden we het supertof vinden als je ons een berichtje stuurt.

Dan zorgen wij dat het z.s.m. online komt.

CONTACT!