Van Bangkok airport naar Khao San Road

Thailand is een populaire bestemming onder reizigers. Er komen jaarlijks zo’n 39 miljoen (!) reizigers naar de stad toe. Deze komen allemaal aan op de luchthaven Suvarnabhumi International Airport. Vanaf het vliegveld wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar het centrum. Veel reizigers reizen gelijk naar het populaire Khao San Road. In deze blog vertellen we je op welke manieren je vanaf Bangkok Airport naar Khao San Road kunt komen.

Suvarnabhumi International Airport naar Khao San Road

Bangkok wordt ook wel ‘de backpack’ hoofdstad van Zuidoost-Azië genoemd. Dit komt door de grote hoeveelheid internationale vluchten die er aankomen. Het is hierdoor een belangrijk knooppunt geworden voor reizigers in Azië.

Het vliegveld van Bangkok heeft daarom goede verbindingen met de stad. We vertellen je de verschillende manieren om van Bangkok Airport naar Khao San Road te komen.

Van Bangkok airport naar Khao San RoadSuvarnabhumi International Airport

De verschillende manieren van transport

Het vliegveld van Bangkok (Suvarnabhumi International Airport) ligt op zo’n 30 kilometer van de stad. Je zult dus nog even door moeten reizen om op Khao San Road te komen. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om van Bangkok Airport naar Khao San Road te komen.

We geven je een overzicht van de verschillende vervoersmodaliteiten om in Khao San Road te komen3.

Airport Rail Link City Line

De goedkoopste en meeste gebruikte manier om op Khao San Road te komen vanaf Bangkok Airport is de Airport Rail Link City Line. Dit is een bovengrondse trein die van Bangkok Airport naar de stad loopt. Je kunt de Airport Rail Link City Line vinden op level B (de kelder) van Bangkok Airport.

De Airport Rail Link City Line stopt bij 8 stations op verschillende plekken in Bangkok. Om bij Khao San Road te komen moet je uit stappen bij het eindstation Phaya Thai Station. Vanaf hier neem je een taxi, bus of tuktuk naar Khao San Road.

De Airport Rail Link City Line rijdt elke 15 minuten in beide richtingen. Je hoeft dus nooit lang te wachten. De treinen rijden dagelijks van 05:30 uur tot 00:00 uur. Je kunt ’s nachts dus geen gebruik maken van de Airport Rail Link City Line.

De totale reistijd van Bangkok Airport naar Phaya Thai Station is een half uur en voor deze rit betaal je 45,- THB.

TIP ♥ – het kan heel druk worden tijdens de spitsuren. Check hier hun website.

Bangkok Airport naar Khao San RaodSource: Bangkokairportonline.com

Bus

Een andere manier om op Khao San Road te komen vanaf de luchthaven is de bus. Dit is een van de gemakkelijkste manieren. Er rijdt namelijk een directe buslijn van Bangkok Airport naar Khao San Road.

De buslijn heeft de naam Suvarnabhumi Airport Bus S1 en vertrekt op level 1 bij Gate 7 op Bangkok Airport. De bussen vertrekken hier tussen 06:00 uur en 20:00 uur, elk half uur naar Khao San Road. Helaas is deze service dus ook niet ’s nachts beschikbaar.

Een kaartje voor de S1 bus kost je 60,- THB en deze zijn verkrijgbaar bij de ticketcounter op het vliegveld of gewoon bij de buschauffeur.

Het voordeel van deze bussen is dat er genoeg ruimte is voor je backpack en dat de bussen niet overvol zitten tijdens de spits. De S1 bus rijdt over een tolweg van het vliegveld naar Khao San Road en zou ongeveer 1,5 uur moeten duren.

Vervoer in Thailand

Taxi

De meest comfortabele manier is met de taxi. Dit is echter ook de duurste optie. Toch kiezen wij zelf vaak voor de taxi. Wel zo lekker na een lange vlucht. Het is wat duurder, maar je bent wel snel en comfortabel bij je eindbestemming.

Je kunt de taxi standplaats vinden op de eerste verdieping van Bangkok Airport. Je meldt je hier bij de taxi service balie die je een taxi toebedeelt.

Zoals we al eerder zeiden is de taxi wel de duurste optie. Je betaalt namelijk al minimaal 70,- THB voor alleen de luchthaventoeslag die taxi’s moeten betalen.

Een taxi naar Khao San Road zal je ongeveer tussen de 500,- en 700,- THB kosten. Dit is inclusief de luchthaven toeslag, maar exclusief tolwegen. De taxi chauffeur zal je in de taxi vragen of je gebruik wilt maken van de tolwegen in Bangkok.

Je bent hierdoor eerder op je bestemming, maar je zult de tol wel zelf moeten betalen. De tol varieert van 25,- THB tot 70,- THB afhankelijk van de snelweg.

Zeg daarnaast altijd dat je op de meter wilt rijden. Als de chauffeur dit niet wil, neem dan een andere taxi. Prijzen kunnen namelijk behoorlijk oplopen wanneer je niet op de meter rijdt.

Als je ’s nachts aankomt, is dit je enige optie om van Bangkok Airport naar Khao San Road te komen.

TIP ♥ – onderhandelen over de prijs heeft weinig zin

Minivan

Nog een optie om van de luchthaven naar Khao San Road te komen, is de minivan. Deze kun je ook vinden op de eerste verdieping van Bangkok Airport.

De minivans rijden tussen 05:00 uur en 22:00 uur, elke 20 minuten tussen de luchthaven en het Victory Monument in Bangkok. De totale rit duurt zo’n 45 tot 60 minuten afhankelijk van het verkeer.

Vanaf het Victory Monument kun je een taxi of tuktuk naar Khao San Road nemen. De rit van Bangkok Airport naar het Victory Monument in Bangkok kost je 40,- THB.

minivan Thailand

Pick-up service

Wanneer je al een accommodatie hebt geboekt in Bangkok, kun je navragen of deze ook een pick-up service aanbieden. Op die manier heb je geen zorgen over je vervoer en word je door je accommodatie opgehaald op het vliegveld.

Vraag wel van tevoren de kosten na, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Soms rekenen accommodaties namelijk meer dan een taxi voor de pick-up service.

    Meer lezen over Van Bangkok airport naar Khao San Road?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven