Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Maya Bay Beach

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 20 januari, 2023

Maya Bay is hét visitekaartje van Thailand. Ook al ben je nog nooit in Thailand geweest, de kans is groot dat je Maya Bay Beach al eens hebt gezien. In elk reismagazine, op internet en in alle ‘Top 10 Mooiste Stranden’ komt het sprookjesachtige strand namelijk voorbij!

Maya Bay Beach, hét strand van Thailand

Samen met Railay Beach is dit het mooiste strand van Thailand. Het strand ligt op Koh Phi Phi Leh, het kleinere broertje van Koh Phi Phi. Koh Phi Phi Leh ligt in de Andaman Zee en is onbewoond. Misschien is juist dat de kracht van dit schitterende strand.

Ties: “Het strand is niet gratis. Je betaalt 400 baht entree”.

Deze verbluffend mooie baai wordt beschermd door 100 meter hoge, met groen bedekte, kliffen aan drie kanten. In deze baai, die onwerkelijk mooi is, liggen verschillende stranden. De meeste zijn klein en sommige bestaan ​​alleen bij eb.

De stranden hier kenmerken zich door het witte zandstrand, uitzonderlijk helder water, kleurrijk koraal en de indrukwekkende rotsen. Het is één groot paradijs voor strandliefhebbers.

Maya Bay Beach

Het bekende Maya Bay Beach

The Beach

De naam Maya Bay Beach kerken je misschien niet maar de film The Beach, met Leonardo Dicaprio, is hier op dit strand opgenomen. Hoewel Maya Bay Beach al niet had te klagen over populariteit is het strand na deze film wereldberoemd. Het is een van de populairste stranden van Thailand.

Bijna iedereen die in Krabi, Koh Phi Phi Don of Koh Phi Phi is maakt wel een uitstapje naar deze schitterende baai.

Relaxen, duiken of snorkelen

Hoewel bijna iedereen hier komt om te genieten van de omgeving en een dagje zon, zee strand inplant is er naast zonnen ook nog wat anders te doen. Zo kan je hier uitstekend snorkelen en duiken.

Met het kleurrijke koraal, de tropische vissen en het bizar heldere water kan je je hier uren vermaken onder water. Er worden veel duik en snorkel tours geregeld vanuit Phuket, Krabi en Phi Phi Don. Naast duiken en snorkelen kan je hier ook kajakken op zee.

TIP ♥ – houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen (nov. t/m mrt) drukker is.

Maya Bay Beach

Wat een uitzicht

Overnachten

Je kunt niet overnachten op Koh Phi Phi Leh en dus ook niet op of rond Maya Bay Beach. Vroeger kon dit wel. Je kunt wel een overnachting boeken bij Maya Bay Sleepaboard. Dan slaap je op een boot voor de kust (3.000 baht).

Verwacht hier beach bars en hostels zoals de stranden op Koh Phangan of Koh Phi Phi. Op Maya Bay Beach is (gelukkig) weinig accommodatie te vinden. Er is een klein tentje wat eten en drinken verkoopt en toiletten.

Touroperators uit Koh Phi Phi Don zijn begonnen met het organiseren van camping trips maar dit is nog minimaal.

Beste reistijd

De beste tijd om om dit strand te bezoeken is tussen november en april. Dit is het hoogseizoen en er valt dan minder regen en de zee is rustig wat het duiken en snorkelen vergemakkelijkt. De zee wordt ruiger vanaf mei tot oktober.

Maya Bay

Locatie

Meer lezen over Thailand?

0 comments

  1. gpsje

    Ondertussen verboden terrein voor toeristen, dus niet meer toegankelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU