Turquoise water, witte zandstranden omringd door indrukwekkende rotsformaties, tropische vissen die de snorkelaars inspecteren, een schitterende jungle, heuvels en bijna geen toeristen. Welkom op Koh Wai. Je vindt hier wegen of motoren; geen feesten; geen ATM en beperkte WIFi en elektriciteit. Het is een paradijs voor reizigers op zoek naar rust.

Ongerept Koh Wai

Eilanden waar je bijna geen toeristen tegen komt zijn schaars in Thailand. Daarom is het misschien wel een van de beste eilanden om te relaxen. Mooie stranden, een laid-back sfeer en hangmatjes hebben ze op elk Thais eiland wel.

Maar het is een eiland waar je bijna niks hebt. Geen ATM, geen wegen of brommers, geen bars, geen clubs, bijna geen WIFi en sporadisch elektriciteit. Het is een eiland waar je echt even bij kunt komen van een lange reis.

Dus, heb je net heel Thailand door gereisd of ben je op zoek naar een tropische get-away? Koh Wai is the place to be!

Op Koh Wai heb je alleen stroom tussen 18:00 en 23:00 uur

Koh WaiKoh Wai

Back to basic

Koh Wai ligt op zo’n 6 kilometer van Koh Chang vlak bij de grens van Cambodja. Veel reizigers komen hier als dagtrip vanuit Koh Chang. Overdag kan het dus best druk zijn, maar ’s avonds heb je het eiland bijna voor jezelf samen met wat locals.

Doordat Koh Chang zo dicht bij ligt, is het niet alleen makkelijk te bereiken, je hebt er ook nog prachtige uitzichten op Koh Chang.

Ties: “Veel mensen komen hier voor één dag vanuit Koh Chang. Vanuit Koh Chang gaan er elke dag 2 boten naar Koh Wai”.

De meeste accommodatie hebben geen warm water en de opties qua eten zijn beperkt. Er zijn geen geldautomaten, bars, winkels, medische voorzieningen of politiebureaus. WiFi is sporadisch en verwacht geen bereik met je telefoon op de meeste delen van het eiland.

Wat is er te doen op Koh Wai?

Veel reizigers komen hier vanuit Koh Chang om voor een uur of twee te blijven, vaak als dagtrip. Elke dag rond het eind van de ochtend tot in de middag lopen de stranden vol met selfie-makende toeristen.

Zodra de laatste boot vertrekt veranderd dit eilandje weer naar het heerlijke, rustige paradijs wat het al zo lang is. Koh Chang mag dan grotere stranden en meer faciliteiten hebben, het komt niet in de buurt van de relaxte sfeer op Koh Wai.

#1 Verken de stranden

Je vindt hier prachtige ongerepte stranden. Perfect voor koppels, maar ook voor mensen die ven willen ontsnappen aan alle drukte. Het strand bij Paradise Resort en Good Feeling Bungalows zijn de bekendste en mooiste stranden.

Het maakt Koh Wai een ideaal eiland voor iedereen die even een pauze van de ‘echte wereld’ nodig heeft.

TIP ♥ – De mooiste stranden vind je bij Paradise Resort, Good Feeling Bungalows, Pakarang Resort en Ao Yai Ma (Grandmar Huts).

 

#2 Doe een van de wateractiviteiten

Koh Wai is een schitterend tropisch eilandje. Het zal niemand verbazen dat je hier ook leuke activiteiten op en rond het water kunt doen. Verwacht geen drukke tours en stranden zoals je dat bijvoorbeeld dop Koh Phi Phi of bij Koh Samui vindt.

De bekendste activiteiten zijn snorkelen en duiken. Snorkelspullen kun je huren bij elke accommodatie voor zo’n $5 per dag per persoon. Andere activiteiten zijn onder andere kajakken of juist lekker niets doen.

#3 Maak een dagtrip naar Koh Rang

Koh Rang is een onbewoonde eilandengroep van 12 eilanden. Het ligt in het centrum van het Koh Rang Marine Park op ruim een uur varen van Koh Chang. Het belangrijkste eiland heeft een ranger station, een paar bungalows en een zeer aangenaam restaurant, met wc en wasfaciliteiten voor overnachtingen.

Accommodatie kan geboekt worden vanaf Koh Chang, hoewel mensen die verblijven, een zeldzaamheid zijn.

Om een dagtrip te maken moet je eerst met de boot naar Koh Chang (400 baht). Vanaf daar kun je een dagtour boeken naar Koh Rang.

TIP ♥ vraag bij je accommodatie of ze de tour voor je willen regelen. Dan hoef je zelf niet te zoeken.

Koh RangKoh Rang Marine Park

Overnachten

Wij raden aan om minimaal een nacht te overnachten op Koh Wai. Het eiland heeft maar een handvol accommodatie en een aantal resorts waar je kunt slapen.

Gek genoeg, of gelukkig genoeg, lijkt dat zo te blijven want er zijn nog weinig ontwikkelingen. Qua locatie maakt het niet zo veel uit waar je overnacht, aangezien je binnen no-time van de ene naar het andere kant van het eiland bent.

Het Pakarang Resort is een van de beste plekken om te overnachten.

TIP ♥ – alle accommodatie op Koh Wai gaan dicht tijdens het regenseizoen van mei tot oktober.

Reserveren

Het is verstandig om te reserveren tijdens het hoogseizoen dat loopt van half december tot en met januari. Dit zijn drukke maanden en aangezien er weinig accommodatie is zit het snel volgeboekt.

Het Pakarang Resort kun je online boeken, maar de meeste moet je e-mailen of bellen. Probeer het nummer te achterhalen op Koh Chang en bel van tevoren.

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om er te komen is door een boot te nemen vanaf Koh Chang. Boten (Bangbao Boat’s) vertrekken dagelijks om 9:00 uur en varen naar Koh Mak. Onderweg stoppen ze in Koh Wai.

Alle tickets koop je in Koh Chang.

Locatie Koh Wai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven