Sai Yok National Park

Sai Yok National Park is een redelijk onbekend nationaal park in Kanchanaburi. Het is de thuisbasis van kalkstenen bergen, watervallen, grotten en zeer zeldzame dieren. Er zijn tal van bezienswaardigheden, samen goed onderhouden paden waar je ook kunt fietsen. En het grootste voordeel; het hier lekker rustig.

Genieten in Sai Yok

Omdat het een makkelijk bereikbaar nationaal park is, omdat je er zonder gidsen kunt verblijven en omdat je het grootste gedeelte van het park helemaal voor jezelf hebt! De bekendste attractie is de Nam Tok Sai Yok Yai waterval.

Maar dat is niet de enige waterval. Je hebt namelijk ook nog de grotere Nam Tok Sai Yok Lek. Deze ligt aan de andere kant van de hangbrug. Beide watervallen zijn klein, maar liggen heel er mooi in de natuur.

TIP ♥ – neem genoeg water mee als je het park in gaat

sai yokWat is er te doen in Sai Yok

De meeste reizigers komen hier vanwege de natuur en om dieren te spotten. Aangezien het park dicht bij Kanchanaburi ligt, is het een ideale dagtrip. Je hebt aan een dag in principe genoeg om dit park te bezichtigen.

Dit zijn de leukste dingen om te doen.

#1 Wilde dieren spotten

Er komen een aantal zeldzame dieren voor in dit park. Er leven hier olifanten, tapirs en sambar herten. De kans is echter heel er klein dat je die ziet,n ze de voorkeur geven aan de het meer afgelegen westelijke deel van het park.

’s Nachts vind je ook ’s werelds kleinste zoogdier, de zeer zeldzame varkensneusvleermuis. Je kunt deze vleermuizen spotten in de Tham Kang Kao, wat letterlijk Bat Cave betekent. Vergeet je zaklamp niet, want ze laten zich niet zo maar zien.

Je vindt de Bat Cave op 2 kilometer van het bezoekerscentrum.

#2 Verken de Tham Doawadueng grot

Deze grot is rijk aan zowel rotsformaties als dieren zoals vleermuizen, krekels en slangen. De grot is verlicht maar er zijn geen trappen dus kijk uit als je hier naar toe gaat.

Je kunt er voor kiezen om met een ranger de grot in te gaan, maar dat is niet verplicht. De Tham Doawadueng grot ligt op 6 kilometer van de ingang van het park.

#3 Maak een tocht in een longtail boat

De longtail boten kom je niet alleen tegen bij Krabi of Koh Phangan. Je vindt ze ook in dit park. En net als in Khao Sok kun je ook in Sai Yok een leuke tocht wil maken. Met de boot zie je hele andere dingen dan als je te voet door het park heen gaat.

Een longtail boot kun je regelen bij de ingang van het park.

TIP ♥ –  het kost ongeveer 400 baht per half uur en je ziet de mooiste delen van het park.

Sai Yok

Overnachten in Sai Yok

Heb je de laatste bus gemist? Geen nood. Er zijn bungalows en een camping in het park. Je hoeft niet per se je eigen tent mee te nemen (kan wel). Deze kun je namelijk ook huren. Voor een tent betaal je zo’n 270 baht per nacht.

Liever niet in een tentje slapen? Check dan deze twee accommodaties met drijvende huisjes;

 • Hotel Binlha Raft – rond de €50 per nacht
 • Boutique Raft Resort – rond de €55 per nacht

TIP ♥ rond de parkeerplaats zijn er ook drijvende restaurants en vele eetkraampjes

Hoe kom je er?

Het park ligt op 95 kilometer van de bekende plek Kanchanaburi, waar je ook de River Kwai vindt. Een bus vanuit Kanchanaburi kun je de bus nemen naar Sangkhlaburi.

Deze rijdt langs het park. Vanaf hier is nog zo’n 3 kilometer naar het park. Langs de weg staan motortaxi’s die je voor 20 baht naar het park brengen. De laatste bus richting Kanchanaburi gaat om 17:00 uur.

Online boeken

Je kunt je reis naar Sai Yok ook online plannen via ons boekingssysteem. Een handige tool waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken.

Locatie

0 gedachten over “Sai Yok National Park”

 1. Alexandra Baas

  Hallo, in de tekst overSai Yok National Park word gezegd je kunt er fietsen…. kan je fietsen huren bij de ingang van het park?

  1. Hoi Alexandra,

   of het bij de ingang kan weet ik niet zeker. Onze blogger heeft een fiets gehuurd bij haar accommodatie in de buurt van de ingang van het park. Er zijn een handvol ho(s)tels te vinden waar ze fietsen verhuren, zoals bijvoorbeeld Baanrai Saiyoknoi Resort.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven