Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Bali

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 20 januari, 2023

Bali, iedereen kent het of heeft er wel eens van gehoord. Er zijn duizenden blogs over geschreven. Er zijn miljoenen foto’s over te vinden op internet en er zijn honderden dingen te doen. Maar wat is nu precies de beste tijd om dit mooie eiland te bezoeken? Op deze pagina delen we al onze tips over de beste reistijd voor Bali.

Wat is de beste reistijd voor Bali?

Bali kent twee seizoenen qua weer; het droge seizoen en het regenseizoen. De beste reistijd voor Bali is gelijk aan die van de meeste regio’s in Indonesië; namelijk april tot en met oktober. Dit is het droge seizoen. Betekent dat dat je de rest van het jaar slecht weer hebt op Bali? Nee, gelukkig niet!

De beste reistijd voor Bali is april tot en met oktober met juli en augustus als drukste maanden

Je kunt Bali het hele jaar door bezoeken, maar het droge seizoenen is logischerwijs leuker reizen dan het regenseizoen. Het regenseizoen loopt overigens van november tot en met april.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 31 31 31 31 30 30 29 29 30 31 31 31
Regen (mm) 345 290 215 95 75 70 50 25 40 90 155 295

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

De seizoenen van Bali

Zoals gezegd heeft Bali twee seizoenen; het droge seizoen en het regenseizoen. De beste reistijd voor Bali is uiteraard het droge seizoen, maar daarin heb je nog het hoogseizoen. Je hebt dus eigenlijk drie seizoenen.

Droge seizoen

Vakantie Bali

April t/m oktober

Het droge seizoen wordt gezien als de beste reistijd voor Bali. April tot en met oktober zijn de beste maanden om hier te reizen, met name april, mei en september omdat dat de meeste vakanties voorbij zijn.

Piekseizoen

Juli & augustus

Juli en augustus zijn de drukste maanden op Bali. Dat merk je aan alles. Niet alleen qua drukte bij bezienswaardigheden op Bali, maar ook aan de prijzen. Prijzen voor vliegtickets zijn schrikbarend hoog en ook accommodatie is duurder.

Laagseizoen

Gunung Batur

November t/m maart

Laagseizoen is eigenlijk niet het goede woord aangezien het nooit écht rustig is op Bali. De maanden november tot en met maart vormen het regenseizoen waardoor er minder reizigers zijn. Voordeel: goedkoper en rustiger!

Beste reistijd Bali

Weer per maand

Bali is een populair eiland en niet iedereen heeft de mogelijkheid om in de beste maanden te reizen. Daarom delen wij een overzicht van het weer per maand zodat je weet wat je kunt verwachten als je buiten het hoogseizoen reist.

Weer in januari

Januari valt voor veel landen in het hoogseizoen. Niet voor Bali (en veel delen van Indonesië). Januari is de natste maand van het jaar op Bali en dat maakt het reizen niet echt aangenaam. Het voordeel is wel dat het vrij rustig is in Bali behalve in het begin van de maand i.v.m. Oud&Nieuw.

– 31°C
– 345mm


Weer in februari

De regen is nog steeds volop aanwezig, maar begint wel enigszins af te nemen. Het is alsnog niet de beste maand om in Bali te zijn. Voordeel van deze maand is wel dat het een van de rustigste maanden van het jaar is.

– 31°C
– 290mm


Weer in maart

De regen begint nog meer af te nemen en het gaat nu langzaam richting het droge seizoen. Maart is een prima maand om te reizen omdat het ‘officieel’ nog in het lage seizoen valt, zijn prijzen laag, is het rustig(er) en de kans op mooi weer wordt steeds groter.

– 31°C
– 215mm


Weer in april

In april begint officieel het droge seizoen. Helaas is het niet zo zwart/wit dat het meteen droog is in april, maar het is wel zichtbaar beter weer. Het is een van de beste maanden om te reizen in Bali omdat het nog rustig is, en het weer goed is. Daarnaast liggen de prijzen nog niet zo hoog als het hoogseizoen.

– 31°C
– 95mm


Weer in mei

Mei is een goede maand om in Bali te zijn. Misschien wel de beste maand. Wij waren in mei op Bali en hebben 1 dag regen gehad. Het is qua weer een van de beste maanden en je zit net voor het drukkere juni, juli en augustus. Als je de keuze hebt; ga dan in mei.

– 30°C
– 75mm


Weer in juni

Juni is de laatste maand voordat de drukte losbarst. Qua weer is het een geweldige maand om op Bali te zijn, maar je merkt wel dat het iets drukker wordt en dat prijzen langzaam stijgen. Het valt onder de beste reistijd voor Bali dus juni is zeker een aanrader.

– 30°C
– 70mm

Jatiluwih

Weer in juli

Juli is het begin van het hoogseizoen. Door de internationale vakanties is het erg druk op Bali. Stranden liggen vol, accommodatie moet je reserveren en op bekende plekken als Ubud is het erg druk. Daarnaast zijn vliegtickets erg duur.

– 29°C
– 50mm


Weer in augustus

Augustus is vergelijkbaar met juli. Het is heel mooi en goed weer. Juli en augustus zijn zelfs de droogste maanden van het jaar. Het is echter wel erg druk en daarnaast ook vrij duur.

– 29°C
– 25mm


Weer in september

September is een van de betere maanden om te reizen. De meeste reizigers keren weer huiswaarts, hoewel het nog best druk kan zijn. Daarnaast is het weer goed in september met veel zon en weinig regen. Prijzen liggen nog wel vrij hoog.

– 30°C
– 40mm


Weer in oktober

Oktober is een van de beste maanden om in Bali te reizen. Het is goed weer en daarnaast zijn alle internationale vakanties voorbij. Dat betekent dat het niet meer zo druk is als voorgaande maanden.

– 31°C
– 90mm


Weer in november

November valt officieel buiten de beste reistijd voor Bali. Dat wil echter niet zeggen dat het geen goede maand is om te reizen op Bali. Sterker nog, november is een van de betere maanden. De regen neemt iets toe, maar is nog steeds minimaal in vergelijking met januari. Daarnaast is het een stuk rustiger op Bali.

– 31°C
– 155mm


Weer in december

De regen begint toe te nemen in december. Samen met januari is dit een van de natste maanden op Bali. Daarnaast is het in december erg druk op het eiland in verband met Kerst en Oud&Nieuw. Daarnaast ligt het prijsniveau bijna gelijk aan het hoogseizoen.

– 31°C
– 295mm


BaliPadangbai op Bali

Beste reistijd om rijstvelden te bezoeken

Bali staat bekend om de prachtige rijstvelden en deze wil je natuurlijk zien als ze op hun mooist zijn.

De beste tijd om rijstvelden te zien is aan het einde van het regenseizoen rond februari en maart.

In het droge seizoen zijn de rijstvelden niet altijd even groen en bovendien worden ze dan geoogst.

Echter, de tijd dat rijstvelden alleen in één seizoen te zien zijn is voorbij. De rijstvelden zijn een gigantische trekpleister, dus er is altijd wel een groen rijstveld te vinden, ook al reis je niet in de ideale maanden.

Rijstveld Bali

Reizen in het regenseizoen

De meest gestelde vraag over de beste reistijd voor Bali is of je ook in het regenseizoen kunt reizen en hoe het weer dan is. Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Ten eerste omdat sommige het fijn vinden om te reizen in het regenseizoen (goedkoper en rustiger) en ten tweede omdat het weer niet te voorspellen is.

Het regenseizoen loopt van november tot en met maart

Mei tot en met oktober is het droge seizoen en wordt over het algemeen beschouwd als de beste tijd om naar Bali te gaan. Tussen november en maart is het bewolkter en zal er af en toe een flinke bui uit de lucht komen.

Is het erg om te reizen in het regenseizoen

Het regenseizoen is veel minder erg dan mensen denken. Het regent zelden de hele dag, vaak alleen aan het eind van de middag of in de ochtend. Tussen de buien door is het droog en vaak goed, zonnig weer.

Het voordeel van reizen in het regenseizoen/laagseizoen is dat het reizen vaak veel goedkoper is. Vliegtickets zijn goedkoper, accommodatie is goedkoper en prijzen voor tours liggen lager. Daarnaast is het veel rustiger op het eiland.

Weer is lastig te voorspellen

Het probleem is dat dat weer de laatste jaren steeds moeilijker te voorspellen is. Zeker in Azië. Het kan in het regenseizoen dagen achterelkaar droog zijn en in het droge seizoen de hele week regenen.

Meer lezen over Indonesië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU