Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

De Rod Fai Market in Bangkok

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als je wel eens in Bangkok bent geweest heb je ongetwijfeld wel eens gehoord van de Weekend Market, ook wel de Chatuchakmarkt. Dit is een van de grootste markten ter wereld en een bekende bezienswaardigheid in Thailand. De laatste jaren is deze markt echter behoorlijk toeristisch geworden. Ga je liever naar een iets authentieke markt? Bekijk dan eens de Rod Fai Market Bangkok.

De authentieke Rod Fai Market in Bangkok

De Rod Fai Market, wat eigenlijk de Train Market betekent, ligt in Bangkok. Niet heel veel reizigers trekken naar deze markt. Dat komt omdat de Weekend Market bekender is. Ook wij gingen altijd naar de Weekend Market, maar merken dat deze markt steeds drukker wordt. Het zijn vooral veel toeristen die er lopen.

Iemand vertelde ons over de Rod Fai Market, een authentieke openluchtbazaar. Ze verkopen hier misschien wat andere dingen dan op de Weekend Market en de markt is een stuk kleiner. Dat is ook meteen de kracht van deze markt. Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring in Bangkok is de Rod Fai Market een aanrader! Wij delen hier onze tips

Rod Fai Market Bangkok

De naam Rod Fai

De naam Rod Fai Market betekent zoiets als Train Market. Gek genoeg is er in de omgeving van de markt geen trein te verkennen. De reden daarvan is wel bijzonder. De Rod Fai Market werd namelijk gehouden bij de Chatuchak Weekend Market. Naast de treinrails. De markt werd echter verplaatst toen de bekende BTS Skytrain in 2013 werd uitgebreid.

De markt verhuisde zo’n 30 kilometer, maar de naam bleef hangen en Rod Fai wordt vandaag de dag nog steeds de Train Market genoemd.

Wat verkopen ze hier?

Werkelijk van alles, maar vooral antiek, kleding en eten. Het leuke van de Rod Fai Market is echter dat je hier dingen vindt die je écht nergens anders in Bangkok, of in Thailand vindt. Zo kun je hier een oude Cadillac kopen, of vintage leren jassen, kroonluchters en andere bijzondere dingen. Het zijn dus niet alleen spullen uit Thailand, maar uit de hele wereld.

TIP ♥ – als je je huis wil inrichten met vintage spullen kun je hier wel een container vullen.

Eten en drinken

Een Thaise markt komt natuurlijk altijd met het lekkerste eten en drinken. Ook Rod Fai Market staat vol met eetstalletjes. Je vindt hier curries of vis, maar ook brownies en verse smoothies. Trek in een snack? Geen probleem. Alles is hier te koop. De achterste twee rijen van de markt zijn toegewijd aan eten, maar kleine stalletjes liggen verspreid over de hele markt. Je kunt er ook in barretjes wat drinken.

Antiek

Nog meer dan op de Weekend Market in Bangkok, vind je hier rijen met antiek. Auto’s, vintage spullen voor in huis huisinrichting, kleding, tassen en nog veel meer. Nergens in Bangkok vind je zoveel antiek als hier. Het is echt een paradijs voor vintage-lovers.

Rod Fai Market Bangkok

Hoe kom je er?

Tot 2013 lag deze markt naast de Weekend Market, totdat het moest verhuizen voor de uitbreiding voor de BTS Skytrain.

Om er te komen, neem je de BTS Skytrain. Stop bij On Nut. Vanaf daar kun je een taxi nemen naar Seacon Square Shopping Mall of Talad Rod Fai te. De meeste taxi chauffeurs weten dit wel te vinden. Laat voor de zekerheid anders een medewerker van je accommodatie de naam in het Thais opschrijven.

TIP ♥ – een taxi vanaf On Nu naar de markt kost je zo’n 80 tot 100 baht (€2 – €2,60).

Openingstijden

De markt van donderdag tot en met zondag vanaf 17:00 uur geopend en blijft open tot rond middernacht geopend.

Meer lezen over Thailand?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU