Khao Yai National Park

Khao Yai National Park ligt in het dik beboste Phanom Dangkrek gebergte. Het is het eerste Nationale Park van Thailand en tevens één van de meest populaire. In het park vind je een overvloed aan watervallen en mogelijkheden tot mooie wandeltochten. Daarnaast ligt het op slechts 2 uur rijden van Bangkok.

Op safari in de buurt van Bangkok

Khao Yai National Park ligt op zo’n 120 kilometer van Bangkok en is dus redelijk makkelijk te bezoeken. Hierdoor komen er niet alleen toeristen. Veel locals uit de regio van Bangkok komen naar het park om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Sommige hebben hier zelfs een tweede huis, terwijl andere juist komen voor de leuke activiteit zoals hiken, watervallen spotten en safari’s. Je kunt zelf ook overnachten in het park. Dit kan in luxe accommodatie, maar je kunt hier ook kamperen.

Je vindt hier ook olifanten en er schijnen zelfs tijgers te leven, maar die laten zich zelden zien (en dat is misschien maar goed ook).

Khao Yai National ParkKhao Yai National Park

5x leuke dingen om te doen in Khao Yai National Park

Het park is redelijk makkelijk zelf te ontdekken. Er zijn veel wandelpaden en borden die je de weg wijzen. Om echter de mooiste grotten en watervallen te zien kun je beter een tour boeken, aangezien deze nogal ver uit elkaar liggen.

Wat je ook doet, probeer in ieder geval deze bezienswaardigheden in het park te bezoeken.

#1 Bezoek de vele watervallen

Khao Yai National Park herbergt nogal wat watervallen. Gelijk bij binnenkomst vind je al de kleine Nam Tok Kong Kaew waterval. Dit is echter het begin, er zijn er nog veel meer!

De twee bekendste watervallen zijn Haew Narok en Haew Suwat.

Haew Narok

Ongeacht wat je gaat doen in Khao Yai, Haew Narok moet op je to-do lijstje. Met zo’n 150 meter is de grootste waterval van het park. Het is tevens de plek waar je olifanten kunt spotten. Daarvoor moet je echter wel heel veel geluk hebben.

De waterval is te bereiken door een 600 meter lang pad. Het is, door de vele borden niet te missen.

Haew Suwat

Haew Narok is de grootste waterval, maar Haew Suwat is misschien wel de mooist gelegen. Deze waterval was zelfs in de film The Beach te zien. Bij de waterval vind je een grot die je kunt bezoeken.

Haew Narok WaterfallHaew Narok

#2 Hiken door het park

De beste manier om het park te ontdekken is door een hike, of wandeling, te maken. Er liggen door heel het park verschillende paden die je kunt volgen variërend van een paar honderd meter tot een paar kilometer.

Tijdens de hikes kom je door jungle, watervallen en open graslandschappen. Het park is te groot om lopend te verkennen, maar je ziet wel veel. De ruim 50 kilometer aan paden is goed onderhouden en aangegeven.

Als je bij de Nam Tok Haew Suwat wil kijken volg dan de Kong Kawe-Haew Suwat Trail. Een 8 kilometer lang pad waardoor je binnen vier tot vijf uur bij de waterval bent. Vergeet ook zeker niet naar het Pa Deo Dai Viewpoint te gaan.

TIP ♥ – bij het Visitor Center kun je meerdere routes vragen of een gids huren.

Pa Deo Dai CliffsPa Deo Dai Cliffs 

#3 Probeer wilde dieren te spotten

Een van de redenen dat veel mensen hier heen komen is vanwege de dieren die hier leven. Je hoeft niet helemaal naar Afrika te reizen om olifanten te spotten. Die vind je hier namelijk ook. er leven zo’n 300 Aziatische olifanten.

Naast olifanten vind je hier ook apen en zelfs tijgers. De Nong Phak Chi Observation Tower is een mooie plek om de dieren te spotten.

#4 Boek een safari

Er zijn veel georganiseerde tours te boeken in dit park. Met een tour leer je veel meer over het park, de natuur en de dieren dan dat je op eigen gelegenheid gaat. Tours variëren van tours van een dag tot meerdere dagen op wildlife safari.

Zeker een safari is leuk. Het is alsof je door Afrika rijdt als je de olifanten ziet. En dat op slechts 2,5 uur van een wereldstad als Bangkok!

Night safari

Je kunt ook een night safari boeken. Veel dieren die hier leven zijn namelijk alleen ’s nachts actief. Achter in een pick-up ga je samen met een gids op zoek naar de meest bijzondere dieren.

Khao YaiDe natuur is hier schitterend

#5 Ga raften

Je verwacht het misschien eerder in Nieuw-Zeeland of Nepal, maar ook in Thailand kun je raften! De Sai Yai rivier stroomt dwars door Khao Yai National Park en biedt goede mogelijkheden om te raften.

De rivier is niet zo heel diep waardoor het voor veel mensen toegankelijk is. De beste tijd om te raften is uiteraard in het regenseizoen (juni – oktober).

Hoe kom je er?

Het park is goed te bereiken. De makkelijkste manier is om vanuit Bangkok de bus te pakken of een minivan te boeken. Die zijn meestal iets sneller. Het stadje Pak Chong is de toegangspoort tot de het park dus je zult eerst hier heen moeten reizen.

Bus

Er rijden bussen van Bangkok naar Pak Chong, zo 14 kilometer voor het park. Dit kost je ongeveer 200 baht en je doet er 3 uur over. Er rijden ook bussen vanuit Khorat. Vanaf hier kost het je 60 baht en doe je er 1,5 uur over.

Vanaf Pak Chong zul je een taxi moeten nemen naar het park.

Minivan

Je kunt ook minivans boeken naar Khao Yai National Park. Een minivan vanuit Bangkok doet er dan 2,5 uur over. Het is dus een stuk sneller. Vanuit Khorat doe je er ook 2,5 uur over. Ook vanuit Ayutthaya kun je hier komen.

Online boeken

Je kunt je reis naar dit park ook online plannen via ons boekingssysteem. Een handige tool waar je alle prijzen en mogelijke routes makkelijk online kunt checken

Khao YaiHaew Suwat

Overnachten in Khao Sai National Park

Je kunt het park in één dag bezoeken vanuit Bangkok, maar als je het park echt goed wil ontdekken, is het aan te raden om minimaal een nacht te blijven (in Pak Chong). Je hebt dan twee opties. Je kunt in het park zelf overnachten en buiten het park

In het park

Als je in het park wil overnachten heb je de keus tussen campings en budget accommodatie. Campings zijn onder andere Lam Ta Khong Campingground, Pha Kluai Mai Camping Ground. Meer luxe accommodatie zijn Forest Hill Khao Yai en Phumontra Resort Nakhon Nayok.

Buiten het park (Pak Chong)

Pak Chong ligt aan de noordzijde van het park. Zo’n 15 kilometer bij het Visitor Centre vandaan. Je vindt hier heel veel accommodatie in de vorm van low-budget hostels tot luxe resorts.

Goede accommodaties zijn onder andere Arantarakiri Resort Khao Yai en Moosiyard Hometel Khaoyai, maar er is nog veel meer.

TIP ♥ – bekijk hier ons overzicht met de beste accommodaties!

Beste reistijd

Khao Yai kun je het hele jaar door bezoeken, maar houd er rekening mee dat het regenseizoen de paden glibberig en modderig kan maken. Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober. Groot voordeel van het regenseizoen is wel dat de watervallen op hun mooist zijn.

Als je watervallen wil zien is dit dus de beste tijd.

Het ‘koude seizoen’ loopt van november tot en met februari met heldere en zonnige dagen. Ideaal seizoen voor wandelaars

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven