Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Overnachten Zuid Amerika

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 24 maart, 2020

Het vinden van een goede slaapplaats tijdens het reizen is altijd belangrijk, zo ook in Zuid Amerika. Als je op vakantie of aan het reizen bent is het prettig als je goed uitgerust aan de volgende dag kan beginnen. Gelukkig is er in Zuid Amerika genoeg aanbod qua accommodatie. Zo kan je voor een paar euro per nacht in hostels slapen of voor honderden euro’s per nacht in de meest luxueuze resorts verblijven. Op deze pagina geven we je tips voor het overnachten Zuid-Amerika.

TIP een goede website om online een hotel te boeken is booking.com.

Hoe vind je accommodatie in Zuid Amerika?

Er zijn veel verschillende manieren om een slaapplek te vinden in Zuid Amerika. Wat veel backpackers doen is simpelweg op de plek van bestemming op zoek gaan naar een goede slaapplaats. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de locatie.

In Lima hoef je bijvoorbeeld niet van te voren te boeken maar als je naar een afgelegen gebied reist in het hoogseizoen kan het voorkomen dat je van te voren moet boeken. Tegenwoordig is het erg eenvoudig om van te voren even het internet af te speuren naar hostels en hotels.

Reserveren?

Kom je ‘s avonds aan of midden in het hoogseizoen? Boek dan online alvast een hotel of hostel. Desnoods voor maar één nacht. Het is niet prettig om ‘s avonds, na een lange reis, nog op zoek te moeten naar een slaapplaats.

Verschillende type accommodatie

Waar je in Azië overwegend hotels, hostels, guesthouses en resorts vindt heb je in Zuid-Amerika wat meer keuze. Zo kun je hier bijvoorbeeld ook kamperen in sommige landen. Of overnachten in een soort ranch (estancias). De mogelijkheden zijn eindeloos en voor de afwisseling is het leuk om eens wat anders te proberen dan een hotel of hostel.

  • Estancias
  • Residenciales
  • Hospedaje
  • Cabañas
  • Kamperen

Estancia

Een estancia is een soort ranch. Gasten verblijven meestal in de casco. Dit is meestal een boerderij, familie thuis of juist een kasteel-achtige accommodatie. Het is vergelijkbaar met een guesthouse want het wordt gerund door een familie. Het is over het algemeen luxe ingericht en een verblijf is een mini-vakantie op zich. Je vindt ze vooral in Argentinië.

TIP ♥  het is niet goedkoop. Je betaald soms wel €300 per dag, inclusief vier maaltijden en activiteiten zoals paardrijden of zwemmen.

Residenciales

In Chili heb je veel residenciales de meest beschikbare en meest gebruikte optie. Residenciales zijn een soort kamers die je huurt in huizen, eigenlijk een soort guesthouse dus. Over het algemeen bieden ze eenvoudige en simpel ingerichte kamers. Vaak heb je niet meer dan een bed, een rek om je kleding op te hangen en een nachtkastje.

Het leuke aan residenciales is dat er niet alleen toeristen verblijven maar ook veel locals die er van huis werken.

Hospedaje (casa de familia)

Dit lijkt een beetje op de guesthouses zoals je die bijvoorbeeld ook in Azië ziet. De term hospedaje doelt op de kleinere en vaak goedkopere kamers, een beetje zoals de residenciales. De casa de familia biedt wat je verwacht van de naam; kamers bij een familie thuis.

Casas de familia hebben vaak geen bord waar je ze aan herkent. Als ze dat wel hebben staat er meestal ‘alojamiento‘ op de deur. Wat ze vaker doen is toeristen opwachten bij het bus- of treinstation om je vervolgens een kamer aan te bieden.

Cabañas

Cabañas vind je bij toeristische plekken, met name aan de kust. Het zijn een soort houten vakantiehuisjes zoals we die in Oostenrijk of Frankrijk kennen. Ze zijn vaak ingericht voor groepen of familie’s en van alle gemakken voorzien. Zo heb je een keuken, zit / eethoek, een tweepersoons slaapkamer en een tweede slaapkamer met stapelbedden.

Je vind ze ook vaak in de bossen. De prijs is vaak per huisje. Dus hoe meer mensen er mee gaan hoe goedkoper het wordt.

Kamperen

Er zijn genoeg landen in Zuid-Amerika waar je kunt kamperen. Denk bijv. aan Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili of Peru. De meeste steden en dorpen hebben zelfs een eigen gemeentelijke campings. Bij de belangrijkste badplaatsen, zijn er meestal veel campings met goede faciliteiten.

Bijna alle campings hebben douches, elektriciteit en barbecue-faciliteiten. Behalve in de bergen. De prijs per nacht varieert van plaats tot plaats, maar verwacht prijzen van zo’n €25 tot €65 per persoon.

Meer lezen over Reizen in Zuid Amerika?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU