Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Guatemala

Guatemala is een van de tofste landen waar wij zijn geweest. Ontzettend divers en er is veel te doen. Maar wat is nu het beste hotel in Guatemala? Of die van Antigua? Of Lake Atitlan? Er zijn ontzettend veel hotels in Guatemala. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Guatemala op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

ANTIGUA
TIKAL/FLORES
SEMUC CHAMPEY
LAKE ATITLAN
QUETZALTENANGO
MONTERRICO

HOTELS ANTIGUA

De beste hotels in Antigua

Antigua is een van de leukste steden in Midden-Amerika. Wij gebruikten deze ‘stad’ vaak als basis voor onze reis door het land. Je vindt hier ook de meeste en beste hotels in Guatemala. Het kleurrijke centrum, met de bekende Arco de Santa Catalina is bekend bij veel reizigers.

De meeste accommodatie vind je logischerwijs in het centrum van de stad. Dit is alles in een straal van 1 kilometer rondom Parque Central. Als je daar iets buiten zit is dat geen punt. Antigua is niet groot en je kunt de stad makkelijk lopend verkennen.

Onze favorieten:

➜ Budget – Selina Antigua – vanaf €15
➜ Normaal – Hotel Palacio 1940 – vanaf €40
➜ Luxe – Meson de Maria – vanaf €85

HOTELS TIKAL

De beste hotels in Tikal

Tikal is de bekendste highlight van het land. Bijna iedere reiziger bezoekt deze plek. Terecht, want het is een adembenemende locatie. De eeuwenoude tempels steken hoog boven de toppen van de jungle uit. Een magisch gezicht.

Er zijn twee opties om te overnachten. Je kunt namelijk overnachten in Tikal (Tikal National Park) en in het nabijgelegen Flores. De stad, op 1,5 uur rijden van Tikal, waar de meeste tours vertrekken en waar de meeste reizigers overnachten.

De opties in Tikal zijn beperkt (4 hotels), maar je overnacht wel in de buurt van het park, wat handig is voor sunset tours.

Onze favorieten in Tikal

➜ Budget – Jungle Lodge Tikal Hostal – vanaf €45
➜ Normaal – Hotel Tikal Inn – vanaf €60
➜ Luxe – Hotel Jungle Lodge Tikal – vanaf €100

Onze favorieten in Flores:

➜ Budget – Los Amigos – vanaf €25
➜ Normaal – Hostal Don Cenobio – vanaf €55
➜ Luxe – Hotel Isla de Flores – vanaf €105

HOTELS SEMUC CHAMPEY

De beste hotels in Semuc

Semuc Champey is een prachtige regio in het hart van Guatemala. Het staat bekend om de natuurlijke zwembaden met koel, kristalhelder rivierwater. Het is een flinke reis om hier te komen, maar het is het waard.

Semuc is een regio, de plek waar de meeste reizigers overnachten in Lanquin. Een dorp op zo’n 10 kilometer afstand. Je vindt hier niet de beste hotels in Guatemala, maar wel genoeg opties voor iedere reiziger.

Check in ieder geval Mountain Nest. Niet de goedkoopste optie, maar je hebt er een uitzicht dat je nooit meer vergeet!

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostal Oasis The Traveler – vanaf €15
➜ Normaal – Guayaha – vanaf €50
➜ Luxe – Mountain Nest – vanaf €80

HOTELS LAKE ATITLAN

De beste hotels bij Lake Atitlan

Lake Atitlan is een van de bestemmingen die veel reizigers bezoeken. Niet voor niets, want het is een prachtig meer waar je goed kunt wandelen en indrukwekkende uitzichten hebt. Je vindt hier ook een paar van de mooiste hotels in Guatemala.

Het meer is zo groot dat er meerdere dorpen liggen waar je kunt overnachten. Je hebt Panajachel, maar dit is meer een aankomstplek en niet heel bijzonder om te overnachten. DE beste plekken waar je kunt overnachten zijn San Marcos (een hippie dorpje), San Pedro (een backpackersdorp) en Santa Cruz (lekker rustig).

Er is voor alle budgetten wat te vinden. Er zijn ontelbaar veel accommodaties te vinden, vooral in San Pedro.

Onze favorieten:

➜ Accommodatie – San Marcos 
➜ Accommodatie – San Pedro 
➜ Accommodatie – Santa Cruz 

HOTELS QUETZALTENANGO

De beste hotels in Quetzaltenango

Quetzaltenango is de op twee na grootste stad van het land, maar staat vooral bekend als studentenstad waar mensen komen om Spaans te leren. Het heeft niet de sfeer zoals Antigua dat heeft, maar biedt wel genoeg ander vermaak.

Zo is de natuur rondom Xela, zoals de stad ook wel wordt genoemd, schitterend met veel vulkanen en mogelijkheden om te wandelen.

Qua accommdoaties is het wat beperkt. De meeste accommodatie vind je rondom Parque Central.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hotel Kasa Kamelot – vanaf €20
➜ Normaal –  Hostal Casa Dona Mercedes – vanaf €35
➜ Luxe – Casa Morasan Hotel-Boutique – vanaf €65

HOTELS MONTERRICO

De beste hotels in Monterrico

Er is veel accommodatie in en rondom Monterrico. Zo kun je ook kiezen om te overnachten in Puerto Quetzal of El Conacaste. Hoewel deze kustplaats steeds bekender wordt, vind je hier geen breed scala aan accommodatie.

Zo vind je hier geen luxe hotels. Het goede nieuws is dat Monterrico nog steeds budgetvriendelijk is voor backpackers of reizigers die geen fortuin uit willen geven aan accommodatie.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hotel el Delfin – vanaf €20
➜ Normaal –  Hotel Atelie del Mar – vanaf €65
➜ Luxe – Hotel Cayman Suites – vanaf €100

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU