Hotel Costa Rica

Costa Rica is een van de mooiste landen ter wereld. Met de dichte jungle, gouden zandstranden, perfecte golven en indrukwekkende vulkanen is dit een paradijs voor natuurliefhebbers. Maar wat is nu het beste hotel in Costa Rica? Die van San Jose, Puerto Viejo of in Santa Teresa? In Costa Rica vind je veel accommodaties. Van low-budget hostels tot de mooiste jungle lodges, maar om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Costa Rica op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

SAN JOSE
PUERTO VIEJO
FORTUNA (ARENAL)

HOTELS SAN JOSE

De beste hotels in San Jose

In San Jose vind je de meeste hotels in Costa Rica, maar niet de mooiste. San Jose is voor veel reizigers het begin- of eindpunt van hun reis door Costa Rica en kiezen er voor om de stad snel te verlaten. Jammer, maar begrijpelijk.

Toch zijn er wel goede accommdoaties te vinden. Je kunt hier het beste overnachten in de buurt van Avenida Central (Central Avenue). Dit is een van de meest toegankelijke delen van de stad waar je bezienswaardigheden als musea, parken, pleinen, winkels en restaurants vindt.

Onze favorieten in San Jose:

➜ Budget – Selina San Jose – vanaf €35
➜ Normaal – Hotel Colonial – vanaf €45
➜ Luxe – Casa Primo CR – vanaf €85

HOTELS PUERTO VIEJO

De beste hotels in Puerto Viejo

Puerto Viejo is een van de bekendste strandbestemmingen in Costa Rica. Vooral populair onder backpackers en surfers. Je vindt er een groot aantal accommodaties. De meeste budget accommodatie vind je in en rondom het stadje Puerto Viejo.

Wij raden aan om wat verder te kijken omdat je de beste accommodaties niet in Puerto Viejo vindt, maar langs de stranden rondom Puerto Viejo. De keuze is enorm. Van low-budget hostel tot de meest luxe villa’s.

Onze favorieten in Puerto Viejo:

➜ Budget – Playa 506 Beachfront Hostel – vanaf €35
➜ Normaal – Selina Puerto Viejo – vanaf €75
➜ Luxe – Hotel Banana Azul – vanaf €145

HOTELS FORTUNA (ARENAL VULKAAN)

De beste hotels in Fortuna (Arenal vulkaan)

La Fortuna is de toegangspoort tot de Arenal vulkaan en omgeving. Het is een van de mooiste plekken van het land en tevens een van de meest bezochte. Het is dan ook niet vreemd dat je hier veel accommodatie vindt. Van low-budget hostels tot de meest luxe resorts.

In het centrum van Fortuna vind je de meeste opties, maar kijk ook buiten Fortuna. De mooiste accommodaties liggen namelijk in de natuurrijke omgeving en niet in het stadje zelf.

Onze favorieten in Fortuna:

➜ Budget –  La Choza Inn – vanaf €35
➜ Normaal – Casa Torre Eco- Lodge – vanaf €45
➜ Luxe – Arenal Observatory Lodge – vanaf €125

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven