Overnachten Ecuador

Ecuador was voor ons een van de grootste verrassingen in Zuid-Amerika. Een super tof land waar veel te doen is! Maar wat is nu het beste hotel in Ecuador? Of die van Quito, Banos of Cuenca etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Ecuador. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Ecuador op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

QUITO
BANOS
CUENCA
MINDO
MONTANITA
OTAVALO

HOTELS QUITO

De beste hotels in Quito

Dit is een van onze favoriete steden in Zuid-Amerika. Quito heeft alles wat je zoekt. Een prachtig koloniaal centrum, oude kerken, veel bezienswaardigheden, een goed nachtleven, prima openbaar vervoer en veel natuur.

Je vindt in Quito een paar van de beste hotels in Ecuador. Er zijn twee wijken waar je het beste kunt overnachten. La Mariscal is de favoriete wijk van backpackers, omdat hier ook de meeste hostels en bars vindt. La Ronda is een kleine wijk in het historische centrum van Quito en een van de mooiste wijken van de stad.

Onze favorieten in La Ronda (Centro Historico):

➜ Budget – Masaya Hostel Quito – vanaf €10
➜ Normaal – Friends Hotel & Rooftop – vanaf €35
➜ Luxe – Adamas House Hotel – vanaf €85

Onze favorieten in La Mariscal:

➜ Budget – Casa del Arupo – vanaf €25
➜ Normaal – Casa Hotel Baquedano – vanaf €55
➜ Luxe – Dolce Lobo Boutique Stay – vanaf €70

HOTELS BANOS

De beste hotels in Banos

Banos is een van de populairste steden van het land. Dat is niet voor niets. De stad mag misschien niet zo bijzonder zijn, de natuur die de stad omringt is dat wel. Dat is ook de reden dat veel reizigers hier komen.

Als je wil overnachten in Banos kun je dat het beste doen in het historische centrum van de stad. Hier vind je de meeste betaalbare accommodaties. De duurdere en luxere accommodatie vind je meer buiten de stad.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostal La Casa Amarilla City – vanaf €15
➜ Normaal – La Floresta Hotel – vanaf €55
➜ Luxe – Hacienda Manteles – vanaf €125

HOTELS CUENCA

De beste hotels in Cuenca

Cuenca is qua architectuur een van de mooiste steden van het land. De stad staat vol met prachtige kerken, oude gebouwen, sfeervolle pleintjes en gezellige straten.

Het is niet voor niets dat je hier een paar van de beste hotels in Ecuador vindt. De beste regio om te overnachten is uiteraard het oude centrum. Dit is alles rondom de Cathedral of the Immaculate Conception.

Onze favorieten:

➜ Budget – Del Parque Hotel & Suites – vanaf €25
➜ Normaal – Casa Montalvo Bed & Breakfast – vanaf €50
➜ Luxe – Hotel Inca Real – vanaf €75

HOTELS MINDO

De beste hotels in Mindo

Mindo is een van de mooist gelegen steden in Ecuador. De stad zelf is niet heel bijzonder, maar dat is ook niet de reden dat je hier komt. Je komt hier voor de natuur, want die is werkelijk schitterend.

De meeste accommodatie vind je uiteraard in het stadje zelf, maar als je op zoek bent naar de mooiste accommodaties kun je ook net buiten de stad kijken.

Onze favorieten:

➜ Budget – Cinnamon House – vanaf €25
➜ Normaal – Casa de Piedra – vanaf €55
➜ Luxe – Coffee Lodge & Spa – vanaf €75

HOTELS MONTANITA

De beste hotels in Montanita

Montanita is een van de populairste surfspots van het land. Je vindt hier niet de meeste hotels in Ecuador, maar wel een paar van de gezelligste. Vooral aan het strand slaap je heerlijk!

Wij sliepen zelf in Tiki Limbo. Met €45 niet de goedkoopste optie, maar naar mij mening wel een van de beste! Er zijn ook genoeg goedkopere opties.

Onze favorieten:

➜ Budget – Esperanto Bed & Breakfast Surf Hostel – vanaf €25
➜ Normaal – Tiki Limbo – vanaf €45
➜ Luxe – Dharma Beach – vanaf €105

HOTELS OTAVALO

De beste hotels in Otavalo

Otavalo ligt dicht bij Quito en de meeste reizigers die hier komen, komen hier voor een dag. Als je echter de omgeving wil verkennen kun je hier beter een nacht of twee blijven.

Er zijn genoeg accommodaties te vinden. Vooral guesthouses en hostels zijn hier erg populair. Verwacht geen 5 sterrenhotels met zwembaden etc.

Wij sliepen zelf in El Andariego. Een betaalbaar hostel, met mooie schone kamers in de stad.

Onze favorieten:

➜ Budget – El Andariego – vanaf €25
➜ Normaal – Hostal El Geranio – vanaf €40
➜ Luxe – Las Palmeras Inn – vanaf €85

1 gedachte over “Overnachten Ecuador”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven