Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotels Brazilië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Brazilië is een prachtig land met indrukwekkende bezienswaardigheden. Maar wat is nu het beste hotel in Brazilië? Of die van Rio de Janeiro, Salvador etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Brazilië. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Brazilië op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

RIO DE JANEIRO
SALVADOR
ILHA GRANDE
SAO PAULO
FERNANDO DE NORNHA
OURO PRETO
PARATY
JERICOACOARA

HOTELS RIO DE JANEIRO

De beste hotels in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is voor de meeste reizigers het begin- en eindpunt van hun reis door Brazilië. Je vindt hier niet alleen de meeste, maar ook de beste hotels in Brazilië. Het zijn er duizenden, maar wat zijn nu de beste?

Dat is natuurlijk lastig te bepalen. Iedereen heeft eigen wensen. Het gaat in Rio ook niet zozeer om de accommodatie waar je overnacht, maar meer over de locatie/wijk. In die wijken vind je weer ontelbaar veel opties.

Copacabana is bekendste wijk en staat synoniem voor hip, glamour en prijzig, maar heeft de laatste jaren wat van de glorie verloren. Santa Teresa en Lapa vonden wij  de leukste wijken. Relaxt, mooi, hip en je vindt er veel accommodatie.

Ipanema is de tegenhanger van Copacabana en de laatste jaren misschien wel populairder dan Copacabana. Urca is de wijk met de bekende Pão de Açúcar (Sugarloaf Mountain) en Centro is het centrum van Rio de Janeiro.

Onze favorieten:

➜ Budget – Villa 25 Hostel – vanaf €10
➜ Budget – Ipanema Beach House – vanaf €35
➜ Normaal – Selina Lapa Rio de Janeiro – vanaf €45
➜ Normaal – Vila Galé Rio de Janeiro – vanaf €60
➜ Luxe – Rio Panoramic – vanaf €110
➜ Luxe – Hotel Fasano Rio de Janeiro – vanaf €350

HOTELS SALVADOR

De beste hotels in Salvador

Salvador is een van de meest onderschatte steden van het land. Het staat vol met prachtige gebouwen en je vindt er mooie stranden. Aan accommodatie is er ook geen gebrek in de stad.

Wij raden aan om in het oude centrum te overnachten. Deze wijk het Pelourinho en hier vind je de mooiste bezienswaardigheden, restaurants, bars en natuurlijk de meeste accommodaties. Je vindt er van alles wat. Van hostels tot de meest luxe hotels.

Onze favorieten:

➜ Budget – Bahia Pelô Hostel – vanaf €10
➜ Normaal – Pousada Bahia Pelô – vanaf €35
➜ Luxe – Pousada Solar dos Deuses – vanaf €85

HOTELS ILHA GRANDE

De beste hotels op Ilha Grande

Ilha grande is een van de bekendste strandbestemmingen van Brazilië. De eilandengroep, voor de kust van Rio de Janeiro, staat bekend om de hagelwitte zandstranden en het ongerepte karakter.

Er is genoeg accommodatie te vinden op het eiland variërend van low-budhet hostels tot luxe resorts. De goedkoopste accommodaties beginnen ronde de €15 per nacht, terwijl de duurste accommodatie kan oplopen tot honderden euro’s per nacht.

Vila do Abraão is het grootste dorp op het eiland en de plek met de meeste accommodatie, maar ook op andere plekken op het eiland kun je overnachten.

Onze favorieten:

➜ Budget – Acqua Root’s Cafe – Hostel – Bar – vanaf €15
➜ Normaal – Mar da Lua – vanaf €55
➜ Luxe – Pousada Três Coqueiros – vanaf €85

HOTELS SAO PAULO

De beste hotels in Sao Paulo

Veel reizigers slaan Sao Paulo over tijdens hun bezoek aan Brazilië. Of vertrekken het liefst zo snel mogelijk. Hoewel begrijpelijk – het is immers niet de mooiste stad – is het tegelijkertijd ook zonde.

Als je Sao Paulo de tijd geeft, ontdek je een ontzettend leuke stad. Er is ook genoeg accommodatie in de stad waar je een paar dagen kunt verblijven om de stad te verkennen.

De beste accommodatie vind je in de wijken Jardins, Centro en Consolação.

Onze favorieten:

➜ Budget – Ô de Casa – vanaf €10
➜ Normaal – Guest Urban Hotel Design Pinheiros – vanaf €45
➜ Luxe – Studio Design Moderno – vanaf €75

HOTELS FERNANDO DE NORONHA

De beste hotels in Fernando de Noronha

Fernando de Noronha is een van de mooiste bestemmingen in Brazilië. Het is niet goedkoop, maar iedereen die wil genieten van de beste stranden en een rustige island-vibe zou moet hier minimaal 2 nachten blijven.

Op het eiland vind je 90 accommodaties, die in vergelijking met de rest van Brazilië redelijk prijzig zijn. De goedkoopste optie kost je €35, maar reken op minimaal €50 voor een normaal hotel.

Alle accommodatie vind je nabij het enige dorp: Vila dos Remedios.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostel ilha do amor – vanaf €20
➜ Normaal – Casa Berna – vanaf €55
➜ Luxe – Pousada Recanto – vanaf €145

HOTELS OURO PRETO

De beste hotels in Ouro Preto

Ouro Preto is eigenlijk meer een gemeente dan een dorp. Je vindt namelijk ook veel accommodaties buiten het stadscentrum en ook deze accommodaties zijn goed.

De meeste accommodaties zijn lokaal gerund. Grote internationale hotelketens vind je hier bijna niet. Accommodatie is over het algemeen van goede kwaliteit en betaalbaar.

Onze favorieten:

➜ Budget – Caminhos da Liberdade Pousada – vanaf €15
➜ Normaal – Pouso Jardim de Assis – vanaf €35
➜ Luxe – Hotel Recanto da Serra – vanaf €65

HOTELS PARATY

De beste hotels in Paraty

Paraty is een van de leukste en mooiste steden van het land met ontelbaar veel mogelijkheden om te overnachten. Het leukste deel van de stad is het oude centrum. Hier overnachten ook de meeste reizigers.

Wij vonden het oude centrum echter behoorlijk lawaaierig in de avond. Restaurants en bars hebben hun tafels buiten staan dus als je kom voor de rust kun je beter iets buiten het centrum overnachten.

Onze favorieten:

➜ Budget – Che Lagarto Hostel Paraty – vanaf €25
➜ Normaal – Boutique Hotel Carpe Diem – vanaf €45
➜ Luxe – Pousada da Marquesa – vanaf €85

HOTELS JERICOACOARA

De beste hotels in Jericoacoara

Jericoacoara is de laatste jaren populairder geworden en dat is te merken aan het aantal accommodaties. Het is niet te vergelijken met Rio of Salvador, maar je vindt hier een flink aantal goede accommodaties.

Bijna alle accommodatie vind je in het stadje. In de omgeving zelf vind je niet heel veel accommodaties.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostel Jeri Central – vanaf €10
➜ Normaal – Casa Elea – vanaf €45
➜ Luxe – La Villa Jericoacoara – vanaf €85

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU