Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Overnachten Peru

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Peru is een van de populairste en mooiste bestemmingen in Zuid-Amerika. Maar wat is nu het beste hotel in Peru? Of die van Lima, Cuzco etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Peru. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Peru op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

LIMA
CUZCO
AREQUIPA
CHIVAY
IQUITOS
HUARAZ

HOTELS LIMA

De beste hotels in Lima

In Lima vind je de meeste hotels in Peru. De stad is de toegangspoort tot het land en de meeste reizigers beginnen en eindigen hun reis hier. Er zijn honderden opties waar je kunt overnachten.

In een grote stad als Lima kan het wel eens lastig zijn om de juiste locatie voor je accommodatie te bepalen. Gelukkig hebben wij dat al voor je gedaan.

Er drie wijken waar je het beste kunt overnachten. Lima Centro (oude centrum) is het hart van de stad met onder andere de Plaza de Armas, het klooster van San Francisco en verschillende koloniale herenhuizen. Hier vind je de meeste accommodatie.

Miraflores is een duurdere, maar tevens de populaire wijk. Dat komt omdat het aan het strand ligt. Tijdens het hoogseizoen zijn hier meer toeristen dan locals.

Barranco is de hippe wijk met veel kunstenaars, dichters, fotografen en muzikanten. Je vindt hier veel bars, clubs en traditionele peñas. Veel livemuziek en jazz.

Onze favorieten in Lima Centro:

➜ Budget – Lima House Hostel – vanaf €20
➜ Normaal – La Quinta de Amat – vanaf €50
➜ Luxe – Kamana Hotel – vanaf €55

Onze favorieten in Miraflores:

➜ Budget – KACLLA – Healing Dog Hostel – vanaf €25
➜ Normaal – Casa Nostra Miraflores – vanaf €105
➜ Luxe – Attalea Hotel – vanaf €750

Onze favorieten in Barranco:

➜ Budget – Beraja Family Hostel – vanaf €25
➜ Normaal – La Petite Bohème – vanaf €50
➜ Luxe – Hotel B – vanaf €195

HOTELS CUZCO

De beste hotels in Cuzco

Cuzco is een van de leukste steden in Zuid-Amerika. Het staat vaak bovenaan het to-do lijstje van reizigers. Daarnaast is het de toegangspoort tot Machu Picchu en dus is er veel accommodatie.

Je vindt hier een paar van de beste hotels in Peru. Zeker in het oude centrum van de stad vind je schitterende hotels in oude koloniale gebouwen. Dit zijn de wijken waar je het beste kunt overnachten.

Plaza de Armas is het zenuwcentrum van de stad en tevens het oude deel. Dit is waar de meeste bars, restaurants, bezienswaardigheden en reizigers zijn.

San Blas is wat rustiger en iets meer artistiek. Je vindt hier ook veel gallerijen, souvenirwinkels en veel lokale verkopers.

San Cristobal ligt in de heuvels en op slechts korte loopafstand van Plaza de Armas. Het is een rustige wijk waar ook wat minder te doen is.

Onze favorieten:

➜ Budget – Selina Plaza De Armas Cusco – vanaf €25
➜ Normaal – Kokopelli Cusco – vanaf €50
➜ Luxe – Hotel Encantada Casa Boutique Spa – vanaf €105

HOTELS AREQUIPA

De beste hotels in Arequipa

Arequipa is een van de tofste steden van het land. Je vindt hier ook een paar van de mooiste hotels in Peru. In ieder geval accommodatie in koloniale gebouwen.

De meeste accommodatie vind je in het oude centrum. Dit is alles rondom Plaza de Armas. Hier vind je de tevens de meeste bars, restaurants en touroperators.

Accommodatie in het centrum is wel duurder, je kunt daarom ook net buiten het oude centrum overnachten. Je slaapt dan wel verder van de bezienswaardigheden.

Onze favorieten:

➜ Budget – Arequipay Backpackers Downtown – vanaf €20
➜ Normaal – La Hosteria – vanaf €55
➜ Luxe – Casa Andina Select Arequipa Plaza – vanaf €85

HOTELS CHIVAY

De beste hotels in Chivay

Chivay is een vrij kleine stad. Je vindt hier ook zeker niet de beste hotels in Peru, maar wel genoeg om een goede keuze te maken. De meeste accommodatie ligt rondom Plaza de Chivay, het centrum van de stad.

Chivay is de toegangspoort tot de Colca Canyon en je vindt hier ook de meeste faciliteiten. Het is echter niet het enige dorp in de regio.

Als je buiten Chivay wil overnachten kijk dan ook eens in Yanque en Coporaque.

Onze favorieten:

➜ Budget – Colca Land Hostal – vanaf €25
➜ Normaal – Killawasi Lodge – vanaf €60
➜ Luxe – Casa Andina Hotel – vanaf €75

HOTELS IQUITOS

De beste hotels in Iquitos

Iquitos is een grote stad, maar qua accommodatie staat het nog in kinderschoenen. Je vindt er genoeg goede accommodaties, maar het is niet te vergelijken met andere grote steden in Peru.

De meeste accommodatie vind je rondom Plaza de Armas, het centrum van de stad. Buiten de stad vind je de mooiste accommodaties. Deze liggen vaak aan de rivier met een schitterend uitzicht op het water. Een aanrader als je wat meer rust zoekt!

Onze favorieten:

➜ Budget – Moicca Hostel – vanaf €15
➜ Normaal – El Cauchero Hotel – vanaf €45
➜ Luxe – Amazon Oasis Floating Lodge – vanaf €105

HOTELS HUARAZ

De beste hotels in Huaraz

Huaraz is niet heel groot, maar je vindt hier een aantal van de mooist gelegen hotels in Peru. De besneeuwde bergtoppen op de achtergrond maken dit een van de mooiste plekken om te overnachten.

Daarnaast vind je hier ook nog veel betaalbare en goede accommodatie. Wij sliepen zelf in een privékamer in Selina Huaraz, maar er zijn meer opties. Het centrum van de stad is alles rondom Plaza de Armas.

Onze favorieten:

➜ Budget – Selina Huaraz – vanaf €15
➜ Normaal – Hotel Suiza Peruana – vanaf €45
➜ Luxe – Hotel el Patio de Monterrey – vanaf €75

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU