Hotel Colombia

Colombia is een van de leukste landen in Zuid-Amerika. Maar wat is nu het beste hotel in Colombia? Of die van Bogota, Medellin of Cartagena etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Colombia. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Colombia op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

Kies je bestemming

BOGOTA 
MEDELLIN 
GUATAPE 
CARTAGENA 
SALENTO 
PALOMINO 
JARDIN 
SAN ANDRES 
TAGANGA
CALI

HOTELS BOGOTA

De beste hotels in Bogota

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Bogota juist een super toffe stad. Er is ontzettend veel te doen. Daarnaast vind je hier niet alleen de meeste, maar ook een paar van de beste hotels in Colombia.

Je kunt het beste overnachten in de wijk La Candelaria. Dit is het oude, historische centrum met veel bezienswaardigheden zoals Plaza de Bolivar, musea en veel koloniale gebouwen. Andere bekende wijken zijn Chapinero, La Zona Rosa en Chicó y el Parque 93.

Onze favorieten:

➜ Budget – Granada Hostel – vanaf €25
➜ Normaal – Selina La Candelaria Bogotá – vanaf €40
➜ Luxe – The Orchids – vanaf €85

HOTELS MEDELLIN

De beste hotels in Medellin

Medellin is een van mijn meest favoriete steden ter wereld. Het is een toffe stad waar ontzettend veel te beleven valt. Daarnaast vind je er ook nog eens veel goede, betaalbare accommodaties.

Er is ontzettend veel accommodatie te boeken, maar in principe kun je je richting op de twee leukste wijken van de stad El Poblado en Envigado. El Poblado is de bekendste en meest populaire wijk in de stad. Envigado is een iets mooiere wijk, maar ook rustiger en verder van bezienswaardigheden.

Onze favorieten:

➜ Budget – Casa Kiwi – vanaf €20
➜ Normaal – Los Patios Hostel – vanaf €50
➜ Luxe – Patio del Mundo – vanaf €125

HOTELS GUATAPE

De beste hotels in Guatape

Guatape is het meest kleurrijke stadje van Colombia. Veel reizigers komen hier maar één dag vanuit Medellin, maar wij raden aan om minimaal één nacht te blijven. Het is een ontzettend gezellige stad waar je ’s avonds lekker rustig van een drankje kunt genieten.

Guatape zelf is een kleine stad en je kunt het beste in de buurt van Parque Principal, het water of Plazoleta de Los Zócalos overnachten. De rest van de stad is niet heel leuk.

Je kunt ook in de omgeving van Guatape overnachten. Dus buiten het stadscentrum. De omgeving is namelijk schitterend en je vind veel goede hotels buiten de stad.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hotel El Paisaje – vanaf €15
➜ Normaal – Hotel Mansión Guatapé – vanaf €45
➜ Luxe – Guatapé Country House Hotel – vanaf €55

HOTELS CARTAGENA

De beste hotels in Cartagena

Misschien wel de mooiste stad van Colombia. Gezegend met eeuwenoude kerken, kleurrijke straten en gezellige pleintjes. Cartagena is een van de meest bezochte steden van het land en dat is te merken aan het aantal accommodaties.

Er is hier van alles te vinden. Low-budget hostels tot de meest luxe hotels. De beste plek om te overnachten is het oude centrum (Old Town en La Ciudad Vieja). Dit is alles achter de oude stadsmuren vanaf Torre del Reloj (de klokkentoren).

Onze favorieten:

➜ Budget – Be Lounge Hostel – vanaf €15
➜ Normaal – República Hostel Cartagena – vanaf €65
➜ Luxe – Hotel Boutique Casa del Coliseo – vanaf €130

HOTELS SALENTO

De beste hotels in Salento

Salento is een klein dorp in de bergen van Colombia. Het is de toegangspoort tot de Cocoravallei en je vindt er goede, betaalbare accommodaties. Verwacht geen Hilton hotels hier, maar vooral lokaal gerunde, sfeervolle guesthouses en hotels.

Salento is niet heel groot. De beste plek om te overnachten is rondom het centrale plein, hoewel je ook veel goede accommodatie verder van het plein vindt. Jeeps naar de vallei vertrekken vanaf het centrale plein en ’s avonds is hier ook het meest te doen.

Onze favorieten:

➜ Budget – Viajero Hostel Salento – vanaf €20
➜ Normaal – Hotel Kawa Mountain Retreat – vanaf €40
➜ Luxe – Hotel Terasu Salento – vanaf €75

HOTELS PALOMINO

De beste hotels in Palomino

Palomino is een van de bekendste plekken aan het strand van Colombia. Het is een populaire vakantieplek voor locals. Je vindt hier voor zo’n klein dorpje daarom ook best veel accommodatie.

Het is met name budget accommodatie wat je hier vindt, maar gelukkig hebben ze ook een paar luxeren accommodaties. Dit is ook een goede plek om Tayrona National Park te verkennen voor mensen die niet in het park zelf willen overnachten.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostal El Bohio – vanaf €15
➜ Normaal – Nubá Boutique Hostel Palomino – vanaf €40
➜ Luxe – Makao – vanaf €75

HOTELS JARDIN

De beste hotels in Jardin

Jardin is een klein dorpje. Je vind hier niet de mooiste hotels in Colombia, maar wel genoeg. Je vindt er vooral budget accommodatie, maar ook een aantal luxere opties. Als je in het dorp wil overnachten, doe dat dan in de buurt van de plaza.

Buiten het dorp vind je de mooiste accommodatie, vaak gelegen in de groene heuvels rondom Jardin. Het nadeel is alleen dat je verder van het dorp en de bezienswaardigheden af zit.

Onze favorieten:

➜ Budget – Creo Ecolodge Jardín – vanaf €20
➜ Normaal – Hotel Plantación – vanaf €50
➜ Luxe – Casa Passiflora Hotel Boutique – vanaf €105

HOTELS SAN ANDRES

De beste hotels in San Andres

San Andres is een van de bekendste eilanden van het land. Het is een prachtig eiland, maar ook vrij prijzig. Je vindt hier een paar van de duurste hotels in Colombia. Gelukkig zijn er ook betaalbare opties.

De meeste hotels vind je in het noorden rondom San Andres Town. We adviseren om niet in de stad te overnachten en meer richting het zuiden, oosten en westen te trekken. Hier is het een stuk rustiger.

Onze favorieten:

➜ Budget – República Hostel San Andres – vanaf €15
➜ Normaal – Blue Almond Hostel – vanaf €45
➜ Luxe – Casa Harb Hotel Boutique – vanaf €105

HOTELS TAGANGA

De beste hotels in Taganga

Als je niet in Santa Marta wil overnachten kun je ook kiezen voor Taganga dat op slechts 10 minuten rijden van Santa Marta ligt. Taganga is een rustig, klein vissersdorp in een afgesloten baai. Vooral populair bij duikers.

Het is niet heel groot dus het maakt niet uit waar je overnacht. Wij sliepen de eerste nachten in het Cactus Hotel. Dit is een hotel ligt in de bergen en je hebt een schitterend uitzicht op de baai. Wel wat verder van het centrum, maar dit is aan te lopen.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostel Nirvana Tagang – vanaf €10
➜ Normaal – Hotel Cactus Taganga – vanaf €35
➜ Luxe – Techos Azules – vanaf €55

HOTELS CALI

De beste hotels in Cali

Cali is een van de grootste en bekendste steden van het land, maar blijft qua toerisme nog achter bij Medellin of Cartagena. Toch is Cali een ontzettend leuke stad waar veel te zien is.

De beste wijken om te overnachten zijn Centro en San Antonio.Centro is het centrum van de stad, rondom Plaza de Caicedo. San Antonio is de koloniale wijk en het historische deel van Cali

Onze favorieten:

➜ Budget – Roof Hostel – vanaf €10
➜ Normaal – Alko Hotel Boutique – vanaf €55
➜ Luxe – Alko Hotel Casa Nispero – vanaf €120

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven