Hotel El Salvador

El Salvador is ‘on the rise’. Het land heeft lang te maken gehad met geweld wat reiziger tegen hield het land te bezoeken, maar die tijd is geweest. De oude Maya ruïnes, prachtig stranden, gigantische vulkanen, koloniale dorpen en mooi parken zijn een bezoek waar. Maar waar vind je de beste hotels in El Salvador? Die van San Salvador of Suchitoto? De accommodaties in El Salvador zijn gering, maar wel goed. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in El Salvador op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

SAN SALVADOR
EL TUNCO
SUCHITOTO
RUTA DE LAS FLORES

HOTELS SAN SALVADOR

De beste hotels in San Salvador

San Salvador wordt door de meeste reizigers overgeslagen. Bijna iedereen reist gelijk verder. Begrijpelijk, want het is niet de mooiste stad van het land, maar er is genoeg te doen. Daarnaast is de kans groot dat dit de eerste plek is die je ziet na aankomst.

Je vindt er de meeste hotels in El Salvador, maar heel bijzonder is het niet. Plaza Barrios en Plaza Libertad worden gezien als het centrum van de stad. Je kunt het beste in de buurt van deze twee pleinen overnachten. Hier vind je de meeste accommodatie, maar ook bars en restaurants.

Onze favorieten in San Salvador:

➜ Budget – Hostal Cumbres del Volcan – vanaf €25
➜ Normaal – Hotel Boutique Andalucia – vanaf €45
➜ Luxe – Las Magnolias Hotel Boutique – vanaf €75

HOTELS EL TUNCO

De beste hotels in El Tunco

El Tunco is een van de bekendste plekken in El Salvador. Dit surfparadijs biedt accommodatie voor iedereen. Je vindt hier ook een paar van de leukste hotels in El Salvador. El Tunco ligt dicht bij de stad Libertad, maar het is leuker om aan het strand te overnachten.

Zo kun je ook in El Sunzal of El Zonte overnachten. Dicht bij El Tunco, maar rustiger en er is ook wat minder accommodatie, maar omdat het zo dichtbij ligt kun je makkelijk tussen de stadjes heen en weer reizen.

Onze favorieten in El Tunco:

➜ Budget – Eco del Mar – vanaf €35
➜ Normaal – Hotel & Bar La Guitarra – vanaf €65
➜ Luxe – Hotel Tunco Lodge – vanaf €75

HOTELS SUCHITOTO

De beste hotels in Suchitoto

Dit is een van de mooiste steden in El Salvador. Het oude koloniale centrum kan zo in een museum en de gezellige pleintjes zitten altijd vol met locals. Het is niet groot, maar juist daarom zo makkelijk te bezoeken.

In Suchitoto vind je een paar van de beste hotels in El Salvador. Hou er rekening mee dat accommodatie beperkt is en dat de prijzen hier een stuk hoger liggen. Het centrum is alles rondom Parque Central Suchitoto. Je kunt ook richting het meer waar je wat meer in de matuur overnacht.

Onze favorieten in Suchitoto:

➜ Budget – The Mayan Grouper – vanaf €55
➜ Normaal – Los Almendros de San Lorenzo – vanaf €75
➜ Luxe – Casa 1800 Suchitoto Boutique – vanaf €125

HOTELS RUTA DE LAS FLORES

De beste hotels tijdens Ruta de las Flores

De Ruta de las Flores is een van de bekendste routes om te rijden in El Salvador. De gehele route is slechts 30 kilometer lang, maar onderweg kom je veel leuke dorpjes tegen waar je kunt overnachten.

De beste dorpjes om te overnachten zijn Concepcion de Ataco, Apaneca en Juayúa. De route eindigt officieel in Concepción de Ataco en Juayúa ligt mooi halverwege. Er is niet veel accommodatie.

Onze favorieten tijdens Ruta de las Flores:

➜ Budget – Hostal Deyluwin – vanaf €35
➜ Normaal – Los Naranjos Town Houses – vanaf €75
➜ Luxe – Casa Degraciela Hotel Boutique – vanaf €95

Scroll naar boven