Hotel Zuid-Korea

Qua overnachten Zuid-Korea hoef je je niet zo veel zorgen te maken. Er zijn zo veel opties dat het niet nodig is om van te voren te boeken. Zeker in grotere steden vind je veel accommodatie. In tegenstelling tot Zuidoost-Azië vind je in Zuid-Korea veel motels.

Overnachten Zuid-Korea

De laatste jaren gaat de ontwikkeling van accommodatie erg hard waardoor het overnachten Zuid-Korea weinig problemen oplevert. In de grotere steden vind je vooral hotels en buiten de grotere steden vooral hostels, guesthouses en motels. Een traditionele en veel voorkomende accommodatie zijn de hanok guesthouses, een huis van een local met kamers die te huur zijn, en motels. Op deze pagina vind je de bekendste opties.

Voor een, niet al te luxe, kamer betaal je gemiddeld 60.000 tot 66.000 Won (€30 tot €50)

Hotel Zuid-Korea

Hotels vind je voornamelijk in de stad. In kleinere dorpen of regio’s zul je het moeten doen met hostels en guesthouses. De kwaliteit van de luxere hotels zijn vaak goed, maar hier betaal je natuurlijk ook voor. Een hotel heeft net wat meer faciliteiten dan een hostel of guesthouse. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant, zwembad of bar.

TIP ♥ – beste deals voor het boeken van hotels vind je op Booking.com.

Hostel / guesthouse Zuid-Korea

Hostels en guesthouses zijn niet de bekendste opties qua overnachten Zuid-Korea. In Seoul vind je veel hostels. In de rest van het land komt de hostel-scene net een beetje opzetten. Het grootste voordeel van een hostel is dat het vrij goedkope kamers of dorms aanbiedt.

Ideaal voor reizigers met een krap budget. Daarnaast ontmoet je vaak andere reizigers en spreekt het personeel goed Engels. Vaak deel je wel een badkamer of WC, tenzij je een prive kamer neemt. Hostels boek je makkelijk bij.

TIP ♥ – voor een dorm betaal je zo’n 15.000 Won (€11), voor een privékamer zo’n 35.000 Won (€25)

Hahoe Folk Village

Hanok guesthouse

Tijdens een verblijf in Zuid-Korea is een overnachting in een hanok (bovenstaande foto) een absolute must. Een hanok is een traditioneel huis, vaak staan er hele dorpen met hanok huizen. Een verblijf in een hanok is een geweldige ervaring.

Je slaapt op de grond op opgevulde dekens en de vloer wordt opgewarmd in de winter. Dianomen ze ondo. Je hebt hanoks met gedeelde badkamers en wc’s of hanoks waar je een privé kamer hebt met alle nodige faciliteiten. Vaak is ontbijt bij de prijs inbegrepen.

TIP ♥  – als je meer informatie wilt over het slapen in een hanok kun je deze website bekijken

Motels Zuid-Korea

Motels zijn veruit de meest voorkomende en populaire optie qua overnachten Zuid-Korea. De kamers zijn niet zo groot wel goed ingericht met eigen badkamer, TV, WiFi, telefoon, koelkast en soms zelfs computers.

Nadeel is dat het persoon niet zo heel goed Engels praat. Let er op dat je ook Love Motels hebt. Dit zijn, zoals de naam al niet vermoeden, motels speciaal voor mensen die een kamer maar voor een paar uur nodig hebben. Hoewel je hier prima kunt overnachten kan je wel eens last hebben van de buren.

1 gedachte over “Hotel Zuid-Korea”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven