Hotel Uruguay

Uruguay is een opkomende bestemming in Zuid-Amerika. Al iets populairder dan buurland Paraguay, maar nog steeds ongerept en vrij van massatoerisme. Maar wat is nu het beste hotel in Uruguay? Die van Montevideo of Cabo Polonio? Qua accommodatie loopt Uruguay nog wat achter, maar om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Uruguay op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

MONTEVIDEO
PUNTA DEL ESTE
CABO POLONIO
COLONIA DEL SACRAMENTO

HOTELS MONTEVIDEO

De beste hotels in Montevideo

In Montevideo vind je de meeste hotels in Uruguay. De stad is de toegangspoort tot het land en de meeste reizigers beginnen en eindigen hun reis hier. Er zijn honderden opties waar je kunt overnachten.

Er zijn een aantal populaire wijken waar je het beste kunt overnachten. De beste wijken zijn Ciudad Vieja (het oude deel van de stad), Parque Rodó (een van de beste wijken van de stad), Pocitos (een van de oudste buurten van Montevideo) en Punta Carretas (een van de coolste plekken in Montevideo).

De meeste accommodatie vind je in Ciudad Vieja.

Onze favorieten in Montevideo:

➜ Budget – Buenas Vibras Hostel – vanaf €25
➜ Normaal – FAUNA Montevideo – vanaf €55
➜ Luxe – Alma Histórica Boutique Hotel – vanaf €110

HOTELS PUNTA DEL ESTE

De beste hotels in Punta del Este

Punta del Este is het Saint Tropez van Uruguay dus je vindt hier genoeg hotels. Het zijn vooral luxe accommodaties in de vorm van hotels, resorts en villa’s. Dat betekent overigens niet dat je hier geen budget opties hebt. Die zijn er ook.

Overnachten aan het strand is heel goed mogelijk. Sterker nog; de meeste accommodatie vind je aan het strand. Reserveren is overigens wel nodig in Punta del Este, zeker in het hoogseizoen (november tot en met februari/maart).

Onze favorieten in Punta del Este:

➜ Budget – The Trip Hostel – vanaf €25
➜ Normaal – F&F Hotel – vanaf €45
➜ Luxe – Hotel L’Auberge – vanaf €150

HOTELS COLONIA DEL SACRAMENTO

De beste hotels in Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento is de oudste stad van Uruguay e staat vol met koloniale huizen en gezellige pleintjes. Het is niet voor niets een van de best bezochte steden van het land. Je vindt er daarom ook een paar van de beste hotels in Uruguay.

Er zijn honderden opties waar je uit kunt kiezen. Van budget hotels tot luxeappartementen. Hostels vind je er ook, maar in mindere mate. Een van de bekendste hostels is El Viajero Colonia Hostel & Suites.

De meeste (en beste) accommodatie vind je in Barrio Historico.

Onze favorieten in Montevideo:

➜ Budget – El Viajero Colonia Hostel & Suites – vanaf €30
➜ Normaal – Casa Francis – vanaf €45
➜ Luxe – El Patio de las Glicinas – vanaf €85

HOTELS CABO POLONIO

De beste hotels in Cabo Polobio

Hoewel Cabo Polonio een redelijk bekende bestemming is in Uruguay vind je hier niet de beste hotels in Uruguay. Accommodatie is behoorlijk basic en er zijn maar een paar luxere opties.

De meeste accommodatie vind je rondom de vuurtoren, maar verwacht geen honderden opties. Reserveren is dan ook noodzakelijk als je hier een aantal dagen wil verblijven. Zeker in de zomermaanden, wanneer veel Uruguayanen richting Cabo komen.

Onze favorieten in Montevideo:

➜ Budget – Lobo Hostel Bar  – vanaf €20
➜ Normaal – Puertas al Cabo – vanaf €65
➜ Luxe – La Perla del Cabo – vanaf €105

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven