Hotel Argentinië

Argentinië is een prachtig land met indrukwekkende bezienswaardigheden. Maar wat is nu het beste hotel in Argentinië? Of die van Buenos Aires, Ushuaia etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Argentinië. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Argentinië op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

BUENOS AIRES
CORDOBA
BARILOCHE
MENDOZA
USHUAIA
EL CALAFATE
EL CHALTEN
SALTA

HOTELS BUENOS AIRES

De beste hotels in Buenos Aires

Buenos Aires, ook wel BA, is de hoofdstad van het land en voor veel mensen het beginpunt van hun reis. Je vindt hier een paar van de beste hostels, resorts en hotels in Argentinië. BA is een grote stad en het is lastig om te bepalen waar je nu precies moet overnachten.

In principe zijn er drie wijken in de stad waar je het beste kunt overnachten. Palermo is de grootste en groenste wijk in de stad. Je vindt hier ook de meeste accommodatie evenals sfeervolle restaurants, bars en pubs.

De andere wijk is Recoleta. Een van de best ontwikkelde en trendy wijken, met veel van de beste hotels van de stad. Ook veel modieuze boetieks en restaurants. Dit is veruit de meest exclusieve buurt van de stad.

De laatste, maar ook gelijk de beste wijk, is San Telmo. Dit is de oudste en meest sfeervolle wijk. Het is vooral populair bij backpackers en mensen die op zoek zijn naar gezelligheid. Je vindt hier veel budget hostels en het is lekker goedkoop.

Onze favorieten:

➜ Budget – Milhouse Hostel Pipo – vanaf €15
➜ Normaal – Sagardi Loft Ostería San Telmo – vanaf €65
➜ Luxe – Be Jardin Escondido by Coppola – vanaf €105

HOTELS CORDOBA

De beste hotels in Cordoba

Cordoba is een van de leukste steden in Argentinië. In ieder geval een van de gezelligste. Je kunt hier makkelijk een aantal dagen verblijven om het mooie koloniale centrum te bezoeken. Je vindt hier dan ook veel goede accommodaties.

Qua accommodatie vind je hier vooral goede hotels en budget hostels. Het centrum (Plaza San Martin) van de stad is niet heel groot, dus het maakt niet zo veel uit waar in het centrum je overnacht. De beste wijken zijn Güemes en Nueva Cordoba.

Güemes is een hippe wijk in het hart van de stad vol met bohemian restaurants en bars in de buurt van Plaza San Martin. Nueva Cordoba is de nieuwe wijk.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostel Alvear – vanaf €5
➜ Normaal – Casa Nuestra – vanaf €45
➜ Luxe – Azur Real Hotel Boutique – vanaf €75

HOTELS BARILOCHE

De beste hotels in Bariloche

De stad Bariloche is wat minder interessant, maar je vindt hier een paar van de mooiste hotels in Argentinië. Zeker in de omgeving van de stad. Het is daarom ook een overweging waard om niet in het centrum van de stad te overnachten, maar buiten de stad.

De beste hotels, gelegen in de mooiste omgeving, vind je namelijk niet in de stad zelf, maar in de natuur rondom de stad. In de stad zelf vind je vooral de goedkopere accommodaties. Hotels en resorts buiten de stad kunnen oplopen tot €500 per nacht!

Onze favorieten in Bariloche:

➜ Budget – Hostel Like Quijote  – vanaf €15
➜ Normaal – Selina Bariloche – vanaf €30
➜ Luxe – Panamericano Bariloche – vanaf €30

Onze favorieten buiten Bariloche:

➜ Luxe – Galileo Boutique Hotel – vanaf €195
➜ Luxe – Charming Luxury Lodge – vanaf €255
➜ Luxe – Llao Llao Resort – vanaf €255

HOTELS MENDOZA

De beste hotels in Mendoza

Mendoza is een prachtige stad, bekend om de wijnen en de wijnboerderijen, ook wel bodega’s. In de stad heb je voldoende mogelijkheden om te overnachten. Je vindt er vooral budget accommodatie en voordelige hotels.

Je kunt er ook voor kiezen om buiten de stad te overnachten. De beste accommodatie, of bodega’s vind je namelijk niet in de stad, maar daarbuiten. Deze bodega’s zijn ideaal voor reizigers die in een mooie omgeving willen overnachten én een wijntje willen drinken.

Onze favorieten in Mendoza:

➜ In Mendoza – Hostel of Theater – vanaf €25
➜ In Mendoza – Leónidas Design Loft – vanaf €50

Onze favorieten bodega’s:

Casa de Huéspedes Bodega Gimenez Riili
Posada Cavieres Wine Farm
Lares de Chacras

HOTELS USHUAIA

De beste hotels in Ushuaia

Ushuaia is geen mooie stad, daar moeten we eerlijk in zijn. Het is echter wel de zuidelijkst gelegen stad ter wereld en de toegangspoort tot Tierra del Fuego en Patagonië. Dat is voor de avonturiers reden genoeg om hier heen te komen.

De meeste accommodatie vind acher Avenida Prefectura Naval Argentina. Het maakt echter niet veel uit als je iets buiten het centrum overnacht, aangezien de stad niet heel groot is.

Hou er wel rekening mee dat accommodatie in Ushuaia fors duurder is dan de rest van het land.

Onze favorieten:

➜ Normaal – Hosteria Kupanaka – vanaf €45
➜ Luxe – Hostería Patagonia Jarke – vanaf €125
➜ Luxe- Los Yamanas – vanaf €155

HOTELS EL CALAFATE

De beste hotels in El Calafate

El Calafate is voor veel reizigers het begin van hun reis door Patagonië. Het stadje dient als toegangspoort voor het Glaciares National Park en wordt omringt door de mooiste natuur ter wereld.

El Calafate zelf is niet heel bijzonder. Het is ook niet echt groot en je kunt makkelijk navigeren door de stad. Je vindt in het stadje veel B&B’s en pensions. Hotels en hostels zijn er wel, maar in mindere mate.

Hou er wel rekening mee dat accommodatie in El Calafate fors duurder is dan de rest van het land.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostería Los Gnomos – vanaf €35
➜ Normaal – Hostería y Apart Hotel Jardín – vanaf €60
➜ Luxe- MadreTierra Patagonia – vanaf €155

HOTELS EL CHALTEN

De beste hotels in El Chalten

El Chalten is de kleinere versie van El Calafate. Je vindt hier niet de mooiste hotels in Argentinië, maar je komt hier ook niet voor de hotels. De reden dat reizigers hier komen is natuurlijk het schitterende landschap met Fitz Roy en de Perito Moreno gletsjer.

Qua accommodatie moet je geen wonderen verwachten in El Chalten. De accommodaties zijn vrij basic, maar ook best prijzig. Gelukkig is er wel voldoende accommodatie.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostel Pioneros del Valle – vanaf €25
➜ Normaal – Hostería y Apart Hotel Jardín – vanaf €45
➜ Luxe- Patagonia Hikes Aparts – vanaf €70

HOTELS SALTA

De beste hotels in Salta

Salta is een van de leukste steden van het land. Salta the Pretty, zoals het ook wordt genoemd, is een van de beste steden om het noorden van Argentinië te ontdekken.

Qua accommodatie zit je goed. Salta is namelijk een sfeervolle, koloniale stad en je vindt er prachtige hotels tegen mooie prijzen.

Het oude centrum is alles rondom Plaza 9 de Julio. Hier vind je niet alleen de beste accommodatie, maar ook de beste bars, restaurant en bezienswaardigheden.

Onze favorieten:

➜ Budget – Ferienhaus – vanaf €20
➜ Normaal – Hotel de la Linda – vanaf €45
➜ Luxe- Villa Vicuña Hotel Boutique – vanaf €85

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven