Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Mexico

Mexico is een van de leukste landen in Midden-Amerika. Het biedt alles wat je tijdens een reis verwacht. Een heerlijk klimaat, prachtige bezienswaardigheden, lekker eten en hagelwitte zandstranden. Wij zijn groot fan van Mexico. Om jouw reis naar dit land wat makkelijker te maken, hebben we de beste hotels in Mexico op een rij gezet. Van Mexico-Stad tot Orizaba en van Tulum tot Guanajuato.

MEXICO STAD
YUCATAN
CANCUN
TULUM
PLAYA DEL CARMEN
MERIDA
VALLADOLID
SAN CRISTOBAL
OAXACA

HOTELS MEXICO STAD

De beste hotels in Mexico-Stad

Mexico-Stad is veel meer dan alleen de hoofdstad van het land. Het is een geweldige stad met een indrukwekkend historisch centrum. De stad heeft lang last gehad van de slechte reputatie, maar de laatste jaren is de stad enorm opgeleefd.

Veel mensen reizen bij aankomst gelijk door. Zonde, want er is veel te zien en te doen in de stad. Ook rondom de stad vind je mooie bezienswaardigheden. Daarnaast biedt het een paar van de leukste hotels in Mexico. De beste wijken om. te overnachten zijn La Condesa, La Roma en Coyacan.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hotel MX zócalo – vanaf €30
➜ Normaal – Casa Pepe – vanaf €50
➜ Luxe – Mumedi Design Hotel – vanaf €120

HOTELS YUCATAN

De beste hotels in Yucatan

Yucatan is de populairste regio van Mexico. Je zou het bijna kunnen zien als een apart land in Mexico. Met steden als Merida en Valladolid, schitterende stranden en mooie Maya-ruïnes is hier ook genoeg te doen. Dan liggen bekende plekken als Cancun, Tulum en Playa del Carmen ook nog eens om de hoek. Kortom: reden genoeg om hier te komen.

Dat er veel reizigers komen, is terug te zien aan het aantal accommodaties. Je vindt hier de meeste en beste hotels in Mexico. Van de meest luxe resorts voor €1.000 per nacht, tot low-budget opties voor backpackers. De keuze is enorm. Daarom hebben wij een paar van onze favorieten op een rij gezet.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostik Hostal Inn – vanaf €15
➜ Normaal – Hotel Casa Hipil – vanaf €40
➜ Luxe – Casa Del Maya Bed & Breakfast – vanaf €120

HOTELS CANCUN

De beste hotels in Cancun

De beste hotels in Mexico vind je in Cancun. Dit is een van de bekendste resortgebieden ter wereld. Met de hagelwitte zandstranden, ontelbare bezienswaardigheden, het charmante centrum en het spectaculaire nachtleven, trekt Cancun jaarlijks miljoenen reizigers uit de hele wereld.

Er zijn veel accommodaties waar je kunt overnachten, variërend van de meest luxe resorts van honderden euro’s per nacht tot budget opties voor nog geen €5 per nacht. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Cancun is niet de goedkoopste regio van het land en de Hotel Zone is alles behalve authentiek. Als je wilt overnachten in meer authentiekere steden raden we aan om te overnachten in Merida, Valladolid of Tulum.

Onze favorieten:

➜ Budget – Mayan Monkey Hotel & Hostel Cancun – vanaf €25
➜ Normaal – Selina Cancun Laguna Hotel Zone – vanaf €90
➜ Luxe – Casa Kin33 – vanaf €135

HOTELS TULUM

De beste hotels in Tulum

Tulum is een van de populairste bestemmingen in Mexico. Tulum Pueblo, zoals het eigenlijk heet, is een klein kustplaatsje dat bekend staat om de vele Maya-ruïnes langs de kust. Het levert prachtige uitzichten op.

Het is ook de reden dat veel reizigers er voor kiezen om naar deze regio te komen. Daarnaast is Tulum een gezellig stadje met veel leuke bars en gezellige cafeetjes. In de directe omgeving is er bovendien veel te doen. Dit is ook de reden dat er veel goede accommodaties zijn.

Onze favorieten:

➜ Budget – Tubo Tulum Hostel – vanaf €25
➜ Normaal – Mimosa Tulum – vanaf €35
➜ Luxe – Cachito de Cielo Luxury Jungle Lodge – vanaf €100

HOTELS PLAYA DEL CARMEN

De beste hotels in Playa del Carmen

Wat Scheveningen Strand voor Nederland is, is Playa del Carmen voor Mexico. Dit is het bekendste strand van het land. Het ligt in het bekende Yucatan en is de beste plek voor mensen die graag hun dagen doorbrengen op het strand.

Je vindt er een paar van de beste hotels in Mexico. Fifth Avenue is dé straat in Playa del Carmen. Het is een leuke straat om te overnachten, maar ook een van de duurste. Het kan dus zeker geen kwaad om iets buiten deze straat te overnachten.

Onze favorieten:

➜ Budget – Che Playa Hostel & Barl – vanaf €20
➜ Normaal – Hotel LunaSol – vanaf €45
➜ Luxe – Antera Hotel & Residences – vanaf €100

HOTELS MERIDA

De beste hotels in Merida

Merida is een van de bekendste steden op Yucatan. Het wordt gezien als het culturele en historische centrum van het eiland. De stad wordt ook wel ‘La Ciudad Blanca’ genoemd vanwege de witte kalkstenen gebouwen. Het is een van de mooiste steden van Mexico.

Er is veel te doen in de stad. Het heeft een mooi centrum met veel bezienswaardigheden zoals de kathedraal. Daarnaast is Merida een goede basis om richting Chichen Itza of Uxmal te reizen. Twee bekende Maya-sites op Yucatan.

Het is geen wonder dat je hier veel accommodatie vindt variërend van luxe hotels tot budget hostels. Centro de Merida is een goede plek om te overnachten.

Onze favorieten:

➜ Budget –  Hostal Barrio Vivo – vanaf €15
➜ Normaal – Hostik Hostal Inn – vanaf €40
➜ Luxe – Casa Del Maya Bed & Breakfast -vanaf €110

HOTELS VALLADOLID

De beste hotels in Valladolid

Er zijn veel prachtige plekken om te verblijven in Valladolid, en de beste voor jou hangt af van je budget en reisstijl. De stad is niet zo heel groot dus elke accommodatie in een straal van 200 meter rondom Parque Principal Francisco Cantón Rosado is prima.

Wij sliepen in de bekende straat Calzada de los Frailes, maar eigenlijk is alles in het centrum leuk én op loopafstand van de bekende bezienswaardigheden. Hou er rekening mee dat accommodatie wat duurder is dan je wellicht zou verwachten.

Onze favorieten:

➜ Budget –  Hotel Casa Bamboo- vanaf €35
➜ Normaal – Hotel Colonial Zaci by GuruHotel – vanaf €65
➜ Luxe – Le Muuch Hotel Boutique – vanaf €85

HOTELS SAN CRISTOBAL

De beste hotels in San Cristobal

San Cristobal de las Casas is een bekende stad in Mexico. Het wordt door veel reizigers bezocht op hun route door Mexico. Je vindt er dan ook mooie accommodatie in alle soorten en maten. Van budget hostels voor backpackers tot de meest luxe resorts voor reizigers die van iets meer comfort houden.

De beste wijk om te overnachten is Zocalo (Zona Centro). Dit is het deel met de meeste accommodatie en bezienswaardigheden. Aderen opties zijn El Cerillo, een oude wijk met een Spaan karakter en Barrio Guadalup.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hotel San Martin – vanaf €20 p. nacht
➜ Normaal – Hotel Diego de Mazariegos – vanaf €45 p. nacht
➜ Luxe – Plaza Gallery Hotel & Boutique – vanaf €125 p. nacht

HOTELS OAXACA

De beste hotels in Oaxaca

Oaxaca is een mooie, oude stad in het zuiden van Mexico. Het is een populaire stad met veel goede accommodatie. Het oude centrum, ook wel Centro, is de beste plek om accommodatie te boeken.

Centro is op te delen in twee delen. Zocalo, bij het gelijknamige plein en de kathedraal en Santo Domingo. Dit is alles in de buurt van de Santo Domingo-kerk.

Onze favorieten:

➜ Budget – Hostal Central Oaxaca – vanaf €35 p. nacht
➜ Normaal – AYOOK – vanaf €55 p. nacht
➜ Luxe – Casa De Sierra Azul – vanaf €95 p. nacht

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU