Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Hotel Belize

Belize is een van de tofste landen in Midden-Amerika. Klein, makkelijk bereisbaar, betaalbaar en een chille Caribbean vibe. Maar wat is nu het beste hotel in Belize? Die van Caye Caulker, San Ignacio of Placencia etc.? Er zijn ontzettend veel hotels in Belize. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze favoriete hotels in Belize op een rij gezet. Al deze hotels hebben goede recensies en ze zijn ook nog eens te annuleren. Makkelijk voor de zelfstandige reiziger!

CAYE CAULKER
SAN IGNACIO
ORANGE WALK
PLACENCIA

HOTELS CAYE CAULKER

De beste hotels op Caye Caulker

De meeste hotels in Belize vind je waarschijnlijk op Caye Caulker, een van onze favoriete bestemmingen in Midden-Amerika. Het is niet het mooiste eiland. Je vindt er niet eens witte zandstranden. Maar de sfeer hier is geweldig.

Caye Caulker is niet groot, maar je vindt er genoeg accommodatie. Het probleem is dat ze heel snel volgeboekt zijn en dat niet alle accommodatie op internet staat. Daarnaast zijn de goede hotels behoorlijk prijzig (€100+), terwijl de lager geprijsde accommodatie niet altijd even best is.

Onze favorieten:

➜ Budget – Caye Caulker Plaza Hotel – vanaf €55
➜ Normaal – Island Magic Beach Resort – vanaf €105
➜ Luxe – Caye Reef Condos (6 pers.)– vanaf €125

HOTELS SAN IGNACIO

De beste hotels in San Ignacio

San Ignacio is de toegangspoort tot Belize voor reizigers die uit Guatemala komen. Het is een leuk stadje met een klein, maar gezellig centrum. De meeste reizigers komen hier om Xunantunich te bezoeken. Een bekend Maya-complex. Andere dingen om te doen zijn bijvoorbeeld de ATM grotten.

Er is veel accommodaties te vinden. Na de cayes (de eilanden) vind je hier waarschijnlijk de meeste hotels in Belize. Je kunt overnachten in de stad. Dit kan het beste rondom Burn Avenue, een gezellig straatje met de meeste restaurants, touroperators, accommodatie en cafés.

Je kunt er ook voor kiezen om in een van de verder gelegen jungle lodges te overnachten.

Onze favorieten:

➜ Budget – D’s Hostel – vanaf €25
➜ Normaal – Villa Cayo – vanaf €85
➜ Luxe – Sweet Songs Jungle Lodge (prachtig!)- vanaf €155

HOTELS ORANGE WALK

De beste hotels in Orange Walk

Orange Walk is een saaie stad in het noorden van Belize. De enige reden om deze stad te bezoeken is vanwege de indrukwekkende Lamanai tempel die je hier vindt. Verder is er namelijk weinig te doen.

Je vindt hier ook weinig accommodatie. Verwacht in ieder geval basis accommodatie. Op een paar kilometer buiten het stadscentrum vind je aan de New River wel veel mooie resorts.

Onze favorieten:

➜ Budget – Lamanai Riverside Retreat – vanaf €35
➜ Normaal – Lamanai Hotel & Marina – vanaf €55
➜ Luxe – Chan Chich Lodge– vanaf €345

HOTELS PLACENCIA

De beste hotels in Placencia

Placencia is een van de bekendste strandbestemmingen voor mensen die niet naar de eilanden willen reizen. Het heeft een behoorlijk aantal accommodaties van goede kwaliteit. De gemiddelde prijs ligt hier rond de €100 per nacht, maar je vindt hier dan ook een paar van de betere hotels in Belize.

Reserveren in het weekend is handig omdat veel locals nog wel eens naar Placencia reizen in het weekend. Kijk overigens niet alleen in Placencia. Langs Placencia Road, die helemaal tot Riversdale loopt, vind je ook veel accommodatie (aan het strand).

Onze favorieten:

➜ Budget – Lydia’s Guesthouse – vanaf €25
➜ Normaal – Bayshore Bijou Suites – vanaf €85
➜ Luxe – Ocean Breeze – vanaf €175

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU